Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Τα πιο «καυτά» ονόματα του Ευρωμπάσκετ

Τα πιο «καυτά» ονόματα του Ευρωμπάσκετ

Δημοσιεύτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2009
Το Ευρωμπάσκετ ξεκινά σήμερα, οπότε είναι το κατάλληλο… τάιμινγκ για να ασχοληθούμε με τα καλύτερα ονόματα που θα δούμε σε αυτό. Στη συνέχεια δεν αναφέρουμε τους πιο γνωστούς αθλητές, αλλά τα πιο «καυτά» ονόματα, αυτά δηλαδή που μας απασχόλησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Η κατάταξή τους αφορά, επίσης, την απόδοση τους κατά τη σεζόν 2008-09.

1. Παού Γκασόλ: Με 18.9 πόντους και 9.6 ριμπάουντ, ήταν ο καταλύτης των Λέικερς και κατέκτησε τον τίτλο του NBA. Ο καλύτερος, ο πιο μπασκετικός, σέντερ στον κόσμο.

2. Χέντο Τούρκογλου: Φέτος ήταν εκπληκτικός, ήταν πιθανότατα ο σημαντικότερος παίκτης των Μάτζικ, έχοντας 16.8 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 4.9 ασίστ. Ήταν καθοριστικός στους τελικούς της Ανατολής και πρώτος σκόρερ της ομάδας του στους τελικούς του NBA.

3. Τόνι Πάρκερ: Ο MVP των τελικών του NBA του 2007, έχει πια καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είχε 22 πόντους και 6.9 ασίστ μέσο όρο και συμπεριλήφθηκε στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του NBA, πετυχαίνοντας φέτος το ρεκόρ καριέρας του σε πόντους, με 55.

4. Χουάν Κάρλος Ναβάρο: MVP και μέλος της καλύτερης πεντάδας της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, αλλά και MVP των τελικών του ισπανικού πρωταθλήματος, ο «Λα Μπόμπα» έπιασε φέτος τα υψηλά του στάνταρ κατακτώντας και το πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα.

5. Μαριγιόνας Πετραβίτσιους: Ο ηγέτης της εκπληκτικής Λιέτουβος με την οποία κατέκτησε 4 τίτλους! Πρωτάθλημα και Κύπελλο Λιθουανίας, τη Βαλτική λίγκα και το Eurocup, όπου ήταν ο MVP του final-8. Πήρε μετεγγραφή για την Αρμάνι Μιλάνο.

6. Βασίλης Σπανούλης: Μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και, κυρίως, MVP του final-4, έκλεισε τη σεζόν του στον Παναθηναϊκό με το εντυπωσιακό τριπλ-κράουν.

7. Λιορ Ελιάχου: Ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, είχε το τρίτο καλύτερο ranking στην Ευρωλίγκα και το εξαργύρωσε με μία μετεγγραφή στην Κάχα Λαμποράλ (πρώην Ταού).

8. Άντρις Μπιέντρινς: Κάνει εντυπωσιακή καριέρα στο NBA. Στην αρχή της σεζόν υπέγραψε 6ετές συμβόλαιο και ανέλαβε υπαρχηγός στο Γκόλντεν Στέιτ. Έκλεισε τη χρονιά με μέσο όρο νταμπλ-νταμπλ, 11.9 πόντοι και 11.2 ριμπάουντ. Ο καλύτερος Ευρωπαίος ριμπάουντερ.

9. Μπόστιαν Νάχμπαρ: Έκανε εντυπωσιακή χρονιά, στο ULEB Cup είχε 16.1 πόντους, με 17.5 ranking και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

10. Ερσάν Ιλιασόβα: Καθοριστικός στη φετινή πορεία της Μπαρτσελόνα, 2ος ριμπάουντερ και 15ος σε ranking στην Ευρωλίγκα. Στα 22 του, θέτει τον πήχη πολύ ψηλά και έφυγε για το Μιλγουόκι.

11. Γιάννης Μπουρούσης: Η πιο μεστή χρονιά της καριέρας του, αφού αποδίδει πλέον στο επίπεδο των καλύτερων σέντερ στην Ευρώπη. Πρώτος ριμπάουντερ και μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας.

12. Ρίκι Ρούμπιο: Δύσκολη χρονιά, αφού πέρασε τραυματισμό, αλλά το καλοκαίρι όλοι μιλούσαν για αυτόν. Νο.5 στα ντραφτ του NBA και ακριβότερη μετεγγραφή φέτος στην Ευρώπη, για 3.5 εκατομμύρια στην Μπαρτσελόνα.

13. Νέναντ Κρστιτς: Από τα πρόσωπα της χρονιάς αφού ξεκίνησε ως ο παίκτης με το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ευρώπη (6 εκατομμύρια στην Τριούμφ, με την οποία είχε 13.3 πόντους και 7.3 ριμπάουντ στο Eurocup), αλλά έφυγε για την Οκλαχόμα Σίτυ το Δεκέμβριο, όπου και έκλεισε τη σεζόν με 9.5 πόντους και 5.5 ριμπάουντ.

14. Λίνας Κλέιζα: Είχε μία ακόμη καλή σεζόν στο NBA, με 9.9 πόντους και 4 ριμπάουντ, και αποφάσισε να γυρίσει στην Ευρώπη, για τον Ολυμπιακό, σε μία από τις σημαντικότερες μετεγγραφές του καλοκαιριού, συνολικής αξίας 8.6 εκατομμυρίων για 2 χρόνια.

15. Εράζεμ Λόρμπεκ: Στα 25 του έδειξε έτοιμος για το υψηλότατο επίπεδο, και συμπεριλήφθηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας. Πήρε μετεγγραφή για την Μπαρτσελόνα.

16. Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς: 7ος σε ranking και 5ος ριμπάουντερ στην Ευρωλίγκα, ήταν εντυπωσιακός με τη Σιένα, με τη φανέλα της οποίας κατέκτησε ένα ακόμη νταμπλ.

17. Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς: Το «ανερχόμενο αστέρι» της Ευρωλίγκας έκανε πολύ αισθητή την παρουσία του φέτος στη διοργάνωση και έφυγε το καλοκαίρι για τη Ρεάλ.

18. Ντέιβιντ Λόγκαν: Ο τρίτος σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκας, ένας τρελός σουτέρ που βρήκε την «υγειά» του στην Πολωνία, τόσο πολύ που αποφάσισε να πάρει και την υπηκοότητα!

19. Κέλι ΜακΚάρτι: Η νέα… αμερικανική μετεγγραφή των Ρώσων, ο πρώτος σε πόντους και ranking της Χίμκι, συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη πεντάδα του Eurocup.

20. Μάρτσιν Γκόρτατ: Δυσκολεύτηκε να κερδίσει την εμπιστοσύνη, αλλά η καριέρα του είναι σε άνοδο, αφού πλέον βρήκε θέση ρολίστα στο NBA και έγινε και ο πρώτος Πολωνός που αγωνίστηκε σε τελικούς NBA.

21. Μάρκο Μπάνιτς: Το… σιγανό ποταμάκι των Κροατών, έκανε φέτος πολύ καλή χρονιά με την Μπιλμπάο και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του Eurocup.

22. Τζερεμάια Μάσεϊ: Ο αγαπημένος των φίλων του Άρη και από τα κορυφαία τεσσάρια στην Ευρωλίγκα έκανε το άλμα για τη Ρεάλ, αλλά έπεσε στον… τοίχο Πλάθα. Είναι πάντως από τις ατραξιόν της διοργάνωσης, αφού παίζει με διαβατήριο Σκοπίων και… δηλώνει ότι το χαίρεται.

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *