Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Στο μικροσκόπιο του AoB: Α ΟΜΙΛΟΣ

Στο μικροσκόπιο του AoB: Α ΟΜΙΛΟΣ

Δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2008

Αργεντινή: Υλικό: Μία εξάδα πολύ υψηλού επιπέδου (Πριτζιόνι, Τζινόμπιλι, Ντελφίνο, Νοτσιόνι, Σκόλα, Ομπέρτο), αλλά σοβαρή έλλειψη καλών αλλαγών στον πάγκο. Χρειάζεται προσεκτική διαχείριση για να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες των βασικών χωρίς να «σκάσουν». Στόχος: Να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους. Θα τα δώσουν όλα: για την πρωτιά στον όμιλο. Να δούμε: τι θα γίνει όταν οι βασικοί «φορτωθούν» με φάουλ. Πρόβλεψη: Δύσκολα θα είναι στα μετάλλια φέτος, καθώς μοιάζουν κατώτεροι από τους 3 του άλλου ομίλου, 4η-5η.

Αυστραλία: Υλικό: Τρεις πολύ καλοί ψηλοί (Μπόγκουτ, Άντερσεν, Νίλσεν) και καλό τρίποντο από τους κοντούς. Ίσως η καλύτερη Αυστραλία των τελευταίων 3-4 χρόνων, αλλά και πάλι… δε γεμίζει το μάτι. Στόχος: Μια θέση στην εξάδα. Θα τα δώσουν όλα: με Κροατία – Ρωσία στους ομίλους. Να δούμε: αν ο Μπόγκουτ μπορεί να είναι ο ηγέτης μιας αντρικής ομάδας. Πρόβλεψη: Μπορεί να είναι στους «8» αλλά χαμηλά, 6η-8η.

Ιράν: Υλικό: Περιορισμένο ταλέντο. Έχουν δείξει καλή προσπάθεια στην άμυνα, ενώ το παιχνίδι τους στην επίθεση περιστρέφεται γύρω από τον Χαμέντ Χαντάντι, που όμως τραυματίστηκε στα φιλικά και είναι αμφίβολος. Στόχος: Ο ευκολότερος όμιλος τους αφήνει να ονειρεύονται οχτάδα. Θα τα δώσουν όλα: για να κάνουν δύο νίκες. Να δούμε: αν θα παίξει ο Χαντάντι. Πρόβλεψη: Θα είναι έκπληξη αν δεν τερματίσει τελευταίο στον όμιλο.

Κροατία: Υλικό: Υπάρχει ταλέντο και παίκτες που βγάζουν με επιτυχία το «ψωμί» τους στην Ευρώπη. Εάν βρεθούν στην… τρίποντη μέρα τους, απειλούν τον οποιονδήποτε στον όμιλο. Στόχος: η οχτάδα. Θα τα δώσουν όλα: με Αυστραλία – Ρωσία για την πρόκριση. Να δούμε: αν ο «δολοφόνος» Πόποβιτς θα είναι σε φόρμα. Πρόβλεψη: Είναι αξιόμαχοι. Αν και πρώτο φαβορί για να μείνουν 5οι στον όμιλο, κανείς δεν μπορεί να τους υποτιμήσει.

Λιθουανία: Υλικό: Ορισμένοι σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ (Γιασικεβίτσιους, Σισκάουσκας, Καουκένας, οι Λαβρίνοβιτς, Γιαφτόκας) και ο Κλέιζα από το NBA, συνθέτουν ένα από τα καλύτερα ρόστερ της διοργάνωσης. Γρήγορο και αποτελεσματικό επιθετικό παιχνίδι, αλλά έλλειψη διάρκειας στην άμυνα. Στόχος: Ένα μετάλλιο. Θα τα δώσουν όλα: για να κερδίσουν την Αργεντινή και να βγουν πρώτοι στον όμιλο. Να δούμε: αν ο Πετραβίτσιους που «έβγαλε μάτια» στην Ευρωλίγκα, μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο και στην εθνική. Πρόβλεψη: Δύσκολο το μετάλλιο, 4η-5η.

Ρωσία: Υλικό: Η μεγάλη έκπληξη του 2007, με μέτριο ρόστερ πίσω από τους Κιριλένκο – Χόλντεν, αλλά μαεστρική καθοδήγηση από τον Μπλατ. Καινούργιος φέτος ο Σάσα Καούν, από το κολέγιο του Κάνσας, που υπέγραψε πρόσφατα στην ΤΣΣΚΑ. Στόχος: Βασικά να αποδείξουν ότι το περσινό δεν ήταν τυχαίο. Θα τα δώσουν όλα: καταρχήν για την είσοδο στην οχτάδα από όσο καλύτερη θέση μπορούν. Να δούμε: αν μπορεί ο Μπλατ να ξανακάνει «θαύματα». Πρόβλεψη: Μάλλον μπαίνουν οχτάδα, αλλά με τίποτα δεν πλησιάζουν τα περσινά κατορθώματα, 6η-8η.

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *