Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2015-16 / Τελικοί 2016: Ήξερες ότι…

Τελικοί 2016: Ήξερες ότι…

Η μεγάλη στιγμή της σεζόν έφτασε για το «Πάνος Ζαχαρογιάννης», αφού η Κυριακή 26 Ιουνίου είναι η ημέρα των τελικών στις 3 κατηγορίες της λίγκας. Ρεμπελιακός και Στιγκιντριακοί, Miners και Pick ‘n’ Troll, Makrino Rebound και Halia Mavericks, βρίσκονται στα τελευταία παιχνίδια της χρονιάς για να διεκδικήσουν τους τρεις τίτλους.

– Το πρωτάθλημα φέτος θα στέψει τρεις νέους πρωταθλητές σε σχέση με πέρσι, αφού οι Run ‘n’ Gun έχουν αποκλειστεί από το Α1 στα προημιτελικά, οι περσινοί πρωταθλητές του Challenge, C-Drifters, είχαν προκριθεί στο Α1, ενώ φέτος είναι η πρώτη σεζόν για το Championship.

– Από τις 6 ομάδες που βρίσκονται στους τελικούς, μόνο οι Makrino Rebound είναι στην πρώτη τους σεζόν στο πρωτάθλημα. Οι υπόλοιποι είναι παλιοί γνώριμοι της λίγκας.

Κανείς από τους 6 φιναλίστ δεν έχει αγωνιστεί ξανά σε τελικό της λίγκας. Πρώτη φορά για όλους, που θα πατήσουν παρκέ στο παιχνίδι που όλη η λίγκα ζηλεύει και εύχεται να βρίσκεται.

– Οι Στιγκιντριακοί παίζουν τον 1ο τους τελικό στο 3ο τους φάιναλ φορ. Έχουν προκριθεί στο φάιναλ φορ το 2012-13 και το 2013-14. Και τις δύο χρονιές αποκλείστηκαν στον ημιτελικό από τους Gastone.

– Μπορεί οι Στιγκιντριακοί να παίζουν τον πρώτο τους τελικό, αλλά αυτό δεν συμβαίνει και για όλους τους παίκτες τους. Ο Γράψας Α. και ο Γαβρίδης Γ. έχουν παίξει στον 1ο τελικό της λίγκας με την ομάδα του Νικηφόρου. Εκείνη τη χρονιά στον τελικό βρέθηκε και ο Δημητρίου Α., στην πλευρά των πρωταθλητών Santa Barbara Rockets. Ο Παπαδόπουλος Β. έπαιξε στον τελικό της 3ης χρονιάς με τους Alley Oops, κατακτώντας κι αυτός το πρωτάθλημα.

Παπαδόπουλος Β. και Δημητρίου Α. είναι οι μόνοι δύο παίκτες που έχουν σηκώσει κούπα σε κάποια από τις προηγούμενες χρονιές και θα αγωνιστούν την Κυριακή σε έναν από τους δύο τελικούς.

– Οι Miners είχαν παίξει το 2013-14 στο φάιναλ φορ του 2ου γκρουπ, μένοντας όμως στον ημιτελικό!

– Ο Ρεμπελιακός είχε παίξει το 2012-13 στο φάιναλ φορ του 2ου γκρουπ, κι αυτός χάνοντας τον ημιτελικό.

– Αυτό είναι το 2ο φάιναλ φορ του Α1 για τον Ρεμπελιακό, που είχε προκριθεί εκεί και το 2014-15, αλλά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον τελικό λόγω παράτυπης συμμετοχής αθλητή.

– Στους δύο από τους τρεις τελικούς παίρνει θέση η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στη φάση των ομίλων. Στο Challenge League οι Miners είχαν το καλύτερο ρεκόρ από όλες τις ομάδες των τριών ομίλων, 17-1, ενώ στο Championship οι Makrino Rebound ήταν 1οι στη φάση των ομίλων με 14-2. Στιγκιντριακοί και Ρεμπελιακός στο Α1 ήταν κοντά στο καλύτερο ρεκόρ, ο Ρεμπελιακός με 15-3 είχε μια ήττα περισσότερη και οι Στιγκιντριακοί με 14-4 το 5ο καλύτερο ρεκόρ απ’ όλες τις ομάδες.

– Για να φτάσει στον τελικό του Α1 ο Ρεμπελιακός απέκλεισε κατά σειρά τους δύο τελευταίους πρωταθλητές της λίγκας, για να γίνει η μόνη ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Ο Ρεμπελιακός κέρδισε τους πρωταθλητές του 2014-15, Run ‘n’ Gun, στα προημιτελικά, και τους πρωταθλητές του 2013-14, Κουλουβάχατα, στον ημιτελικό.

– Συνολικά επτά παλιότεροι πρωταθλητές και Κυπελλούχοι της λίγκας αγωνίστηκαν στα φετινά πλέι οφς. Ρούκουνες, Κουλουβάχατα και Run ‘n’ Gun έχουν κερδίσει το Α1 και φέτος ήταν στα δικά του πλέι οφς, Nikea Lions και C-Drifters έχουν κατακτήσει το Challenge League και ήταν στα πλέι οφς του Α1, οι Ready 2 Fire νίκησαν το 2ο γκρουπ το 2012-13 και έπαιζαν στα πλέι οφς του Championship, η Τιρινίνι ήταν στα πλέι οφς του Α1 και πέρσι είχε κατακτήσει το Κύπελλο.

Καμία από τις 6 ομάδες που βρίσκονται στους 3 τελικούς δεν είναι στο πρωτάθλημα από την πρώτη σεζόν του. Στιγκιντριακοί, Ρεμπελιακός και Halia Mavericks μπήκαν σε κάποιο από τα γκρουπ της λίγκας την 3η της χρονιά, το 2012-13. Οι Miners αγωνίστηκαν για πρώτη φορά την 4η σεζόν, 2013-14, οι Pick ‘n’ Troll βρίσκονται στη 2η σεζόν τους στη λίγκα, αφού μπήκαν το 2014-15, ενώ για τους Makrino Rebound αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Και οι 6 ομάδες που παίζουν στους 3 τελικούς έχουν κάποιον παίκτη τους στην Καλύτερη πεντάδα της κατηγορίας τους: Γράψας Α. και Κατιάκος Α. είναι στην καλύτερη πεντάδα του Α1, Χιουτακάκος Π. και Παπαδόγιαννης Ε. στην καλύτερη πεντάδα του Challenge League, Διακονικολάου Γ. και Μοσχοβάκος Ν. στην καλύτερη πεντάδα του Championship.

Ο μόνος από τους 3 MVP της φάσης των ομίλων της λίγκας που έφτασε στον τελικό της κατηγορίας του είναι ο Χιουτακάκος Π. με τους Pick ‘n’ Troll.

– Από τις δύο πρώτες κατηγορίες, που είχαν περισσότερους του ενός ομίλους, μόνο ο Ρεμπελιακός έφτασε στον τελικό χωρίς να είναι 1ος στον όμιλό του στη φάση των ομίλων. Στιγκιντριακοί, Miners και Pick ‘n’ Troll ήταν 1οι στους δικούς τους ομίλους. Πάντως, ο Ρεμπελιακός είχε το 2ο καλύτερο ρεκόρ της φάσης των ομίλων (ισόβαθμος με το 3ο).

– Στους τελικούς θα έχουμε και 1ους των στατιστικών κατηγοριών, αφού ο Χιουτακάκος Π. ήταν 1ος ριμπάουντερ στο Challenge League και ο Διακονικολάου Γ. 1ος σε κλεψίματα στο Championship.

– Αυτός είναι ο 2ος τελικός Α1 που θα διεξαχθεί στο Στ. Βενέτης, αφού το 2012-13 οι Alley Oops στέφθηκαν πρωταθλητές στο ίδιο γήπεδο. Όλοι οι υπόλοιποι τελικοί του Α1 έχουν γίνει στο κλειστό της Σιπύλου.

– Αυτός θα είναι και ο 2ος τελικός Challenge League που θα γίνει στο Στ. Βενέτης, αφού εκεί έγινε το 2013-14 ο 1ος τελικός της κατηγορίας, με νικητές τους Nikea Lions.

– Ποια ομάδα έχει σκοράρει περισσότερο σε τελικό Α1; Οι Ρούκουνες το 2011-12 έβαλαν 96 πόντους για να κερδίσουν τον τελικό με τους Gastone με 96-81!

– Ποια ομάδα έχει δεχτεί τους λιγότερους πόντους σε τελικό Α1; Στον τελικό του 2014-15 οι Run ‘n’ Gun επέτρεψαν μόλις 53 πόντους στο 67-53 επί της Dirtus Bologna.

– Ποια ομάδα έχει σκοράρει περισσότερο σε τελικό Challenge League; Οι Nikea Lions το 2013-14 έβαλαν 64 πόντους στο 64-54 με τους Big Ballers.

– Ποια ομάδα έχει δεχτεί τους λιγότερους πόντους σε τελικό Challenge League; Οι C-Drifters στον τελικό του 2014-15 δέχτηκαν μόνο 46 πόντους, στο 58-46 με τους Τριπόντιους.

– Ποιος παίκτης έχει βάλει τους περισσότερους πόντους σε έναν τελικό Α1; Ο Παπαθανασόπουλος Χ. των Gastone έβαλε 31 πόντους στον τελικό του 2011-12, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε. Από τους νικητές, ο Κοτίνης Ν. είχε 29 πόντους για τα Κουλουβάχατα στον τελικό του 2013-14.

– Ποιος παίκτης έχει βάλει τους περισσότερους πόντους σε έναν τελικό Challenge League; Ο Κρινης Ν. των Big Ballers έβαλε 16 πόντους στον τελικό του 2013-14, αλλά η ομάδα του έχασε. Από τους νικητές, στον ίδιο τελικό, ο Φυρος Γ. των Nikea Lions είχε 15 πόντους.

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές Stars Battle οι Biyombo B.C.!

Οι Biyombo B.C. κατέκτησαν το τρόπαιο του Stars Battle του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» κερδίζοντας στον τελικό …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *