Home / Α1 / Ήταν βαριά η φανέλα του…

Ήταν βαριά η φανέλα του…

Δημοσιεύτηκε 1 Οκτωβρίου 2009
Έγινε πριν από τρεις ημέρες η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 για το 2009-10. Μάθαμε επιτέλους και πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα, βεβαίως το μάθαμε λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξή του. Η κλήρωση φέτος ήταν καλύτερη από άλλες χρονιές, με πολυπληθές «παρών» από όλες τις ομάδες, αλλά τα ευτράπελα δεν έλειψαν.

Δεν θέλω καν να σχολιάσω το γεγονός ότι η ΑΕΚ ήταν στην κλήρωση χωρίς πιστοποιητικό συμμετοχής. Τυπικό θα μου πείτε; Ίσως. Αλλά και από αυτά κρίνεται το πόσο σοβαρά παίρνει ένα πρωτάθλημα τον εαυτό του. Βέβαια, τι λέω, εδώ πέρσι η Καβάλα όχι μόνο ήταν στην κλήρωση, αλλά μπήκε και στο πρωτάθλημα με… τέσσερις αγωνιστικές καθυστέρηση.

Αυτό που μου έκανε κάκιστη εντύπωση είναι το γεγονός ότι στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος βρίσκονταν 4 παίκτες του Παναθηναϊκού και 1 του Ολυμπιακού. Δηλαδή, για ακόμη μία φορά επιβεβαιώσαμε ότι είναι το πρωτάθλημα των δύο και τους άλλους 12 τους αγνοεί ακόμη και η ίδια η λίγκα. Στο NBA, που δεν έχει παραμονή στην κατηγορία, δεν έχει Ευρώπη, δεν έχει Ευρωλίγκα, αλλά μόνο πρωταθλητή, σπανίως στην πρώτη ομάδα υπάρχουν περισσότεροι από ένας της πρωταθλήτριας ομάδας, ενώ υπάρχουν και άλλες δύο πεντάδες.

Σε ένα πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον 2 καλύτερες πεντάδες, ενώ θα έπρεπε να επιβραβεύονται οι καλύτεροι παίκτες και όχι μόνο οι παίκτες του καλύτερου. Ας πούμε, ο Μάκης Νικολαΐδης, που έσωσε μια ομάδα και ήταν 1ος Έλληνας σκόρερ, ο Στίβεν Σμιθ, που ήταν ασταμάτητος και ήταν 2ος σκόρερ (με 4 ματς λιγότερα) βάζοντας τον Κολοσσό πλέι οφς, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, που ήταν ο καλύτερος του Αμαρουσίου στη χρονιά που έκανε την υπέρβαση Ευρωλίγκας, κτλ. Δεν έχει νόημα… να τους βραβεύσω εγώ πάντως, αφού ο ΕΣΑΚΕ δεν καταλαβαίνει ότι η περαιτέρω πόλωση του κλίματος κάνει μόνο κακό στο ελληνικό μπάσκετ. Όταν δεν έχεις ιδέες για να γίνεις καλύτερος, τουλάχιστον αντίγραψε αυτές των καλύτερων, κάτι θα ξέρουν, για να γυρίσουμε και στο NBA.

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη παρουσίασε τις νέες φανέλες, που ήταν άκρως… ποδοσφαιρικές και εξελιγμένες. Όλοι όσοι τις έχουν δει έχουν ενθουσιαστεί είπε η ομάδα, αλλά χωρίς να ρωτήσει το Age of Basketball, του οποίου κανείς δεν ενθουσιάστηκε.

Οι νέες φανέλες έχουν 3 μεγάλα πλεονεκτήματα. Πρώτον, έχουν ειδική τεχνολογία που βγάζει τον ιδρώτα προς τα έξω για να κρατά τους παίκτες στεγνούς (!). Σίγουρα θα το έχετε προσέξει σε εμφανίσεις παλιότερων ετών καλών ποδοσφαιρικών ομάδων (π.χ. Άρσεναλ). Δεύτερον, είναι εφαρμοστές, σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία του Ολυμπιακού να εισάγει εφαρμοστές φανέλες στο αντρικό μπάσκετ. Οι πληροφορίες ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που αδυνάτισε ο Σχορτσανίτης ελέγχονται ως ανακριβείς. Τρίτον, είναι 30% πιο ελαφριές από τις προηγούμενες. Παρακάμπτω τη δήλωση του Κλέιζα ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι ελαφριά η φανέλα (γιατί είναι μόνο 110 κιλά, δεν μπορεί να τη σηκώσει), ο άνθρωπος κάτι έπρεπε να πει αφού ήταν εκεί, και πηγαίνω στο σημαντικό ζήτημα. «Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι πολύ βαριά και δεν ξέρουμε αν μπορεί να τη αντέξει ο τάδε παίκτης» δεν γράφει ο τύπος κατά καιρούς; Ε, αυτό θέλησε να φτιάξει ο Αγγελόπουλος. Επειδή τα προηγούμενα χρόνια οι παίκτες της ομάδας έδειχναν να μην αντέχουν το πόσο βαριά είναι η φανέλα της, την έκανε πιο ελαφριά και περιμένει τα αποτελέσματα να φανούν στο γήπεδο. Αν ο Ολυμπιακός πάρει το τριπλ-κράουν φέτος μην μου πείτε μετά ότι δεν διαβάσατε πρώτα εδώ τον πραγματικό λόγο που τα κατάφερε…

Προφανώς και τα παραπάνω γράφονται με μπόλικη δόση χιούμορ και δεν είναι για να τα πάρετε τοις μετρητοίς.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *