Home / Α1 / Κοντά στην ανανέωση ο Σπανούλης!

Κοντά στην ανανέωση ο Σπανούλης!

Ο αρχηγός θα παραμείνει στη θέση του, όπως όλα δείχνουν για τον Ολυμπιακό, αφού η συνάντηση που είχε ο Βασίλης Σπανούλης με τους αδερφούς Αγγελόπουλους το βράδυ της Κυριακής διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και, παρότι δεν έπεσαν υπογραφές, οι δυο πλευρές είναι πολύ κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας τους.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήθελαν όσο τίποτα άλλο την παραμονή του Σπανούλη στο «λιμάνι», το έδειξαν με κάθε τρόπο την Παρασκευή (#MEINESPANOULI) και μάλλον το χατίρι θα τους γίνει. Ο Σπανούλης αποχώρησε από την κουβέντα με τους Αγγελόπουλους με καλή διάθεση, είπε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με την ατμόσφαιρα να… μυρίζει ανανέωση.

Οι Αγγελόπουλοι δήλωσαν βγαίνοντας ότι μίλησαν για πολλά πάνω στο «πρότζεκτ Ολυμπιακός», ότι ο Σπανούλης θα τους απαντήσει ως τη Δευτέρα, αλλά ότι η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τα ξένα σάιτ μιλούν ήδη για ανανέωση, γράφουν μάλιστα για συμβόλαιο 4 ετών με συνολικές καθαρές απολαβές 8 εκατομμυρίων ευρώ! Αν ισχύει αυτό, τότε μπορεί το ποσό να είναι ίσως λίγο μικρότερο από άλλων ομάδων, αλλά το γεγονός ότι είναι τετραετές το συμβόλαιο είναι ξεκάθαρα απόλυτη ένδειξη τιμής, σεβασμού από πλευράς της ομάδας, και πάρα πολύ σπάνιο για έναν παίκτη 31 ετών. Προφανώς θα μάθουμε σίγουρα όταν πέσουν οι υπογραφές.

Παρότι τα ελληνικά (και ξένα) σάιτ τον τελευταίο καιρό μόνο στο… φεγγάρι δεν είχαν στείλει τον Σπανούλη, όλα αυτά δεν φάνηκε να επιβεβαιώνονται στην πράξη. Ο Σπανούλης πήγαινε από τη Φενέρ ως την ΤΣΣΚΑ και την Μπαρτσελόνα εδώ και δυο-τρεις εβδομάδες, παρότι ο ίδιος δεν είχε μιλήσει. Τελικά, το όλο κλίμα που είχε δημιουργηθεί, έμοιαζε να έχει ανατραπεί τελείως σήμερα, ακόμα και πριν τη συνάντησή του με τους Αγγελόπουλους, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα όσα ειπώθηκαν μετά.

Μπορεί οι δυο πλευρές να μην ανέφεραν κάτι οριστικό, αλλά, κατά βάση, είναι δύσκολο να συζητάς για 4 σχεδόν ώρες για το «πρότζεκτ» μιας ομάδας αν δεν θες να μείνεις σε αυτή την ομάδα και αν δεν είσαι ουσιαστικά έτοιμος να ανανεώσεις. Αυτό δείχνει η στάση του Σπανούλη και οι φίλοι του Ολυμπιακού ευελπιστούν ως τη Δευτέρα να κλείσει και τυπικά το θέμα, με θετική κατάληξη για την ομάδα τους.

Σίγουρα πολλά γίνονται μέχρι να πέσουν υπογραφές και τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά αυτή τη στιγμή ο Σπανούλης είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό παρά οπουδήποτε αλλού. Το συμπέρασμα που βγαίνει από τη συνάντηση είναι ότι ο Σπανούλης είχε εκεί ξανά το σεβασμό που του αξίζει, αυτόν που του δείχνουν οι Αγγελόπουλοι από την πρώτη μέρα που πάτησε στο «λιμάνι». Σίγουρα το γεγονός ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ομάδα τους στόχους της στις μετεγγραφές, το πώς θα ενισχυθεί και πολλά θέματα που την αφορούν, είναι κάτι που μέτρησε θετικά, ίσως και να είναι το καταλυτικό για την απόφαση, καθώς το αστέρι κάθε ομάδας θέλει να βλέπει ότι η διοίκηση υπολογίζει τη γνώμη του και τον περιλαμβάνει στη συζήτηση για το σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων και τη λήψη αποφάσεων (αυτό, δηλαδή, που γίνεται κατά κόρον στο NBA).

Έτσι, μοιάζει να τελειώνει το πιο μεγάλο μετεγγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού ο Σπανούλης αυτή τη στιγμή είναι ο κατά τεκμήριο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης, έχοντας 2 Ευρωλίγκες και 2 MVP φάιναλ φορ τα δύο τελευταία χρόνια. Ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, λοιπόν, τα σπουδαιότερα για τους φίλους του Ολυμπιακού.

Νώντας Κρεμαστής

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *