Home / ΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / Σατανική… ομοιότητα!

Σατανική… ομοιότητα!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2009
Ανέφερα μια από τις προηγούμενες ημέρες σε ένα υστερόγραφο τη διαφορά στην εφαρμογή των νόμων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις… κατώτερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως αρέσκονται οι Έλληνες να θεωρούν κράτη όπως την Τουρκία.

Στην υπανάπτυκτη, λοιπόν, Τουρκία η Γαλατασαράι έπαιξε 5 αγώνες με παίκτη που είχε τιμωρηθεί, βάζοντάς του φανέλα (και δελτίο εννοείται) άλλου αθλητή.

Το θέμα έχει και τη γελοία πλευρά του, καθώς καμία από τις 5 αντιπάλους της Γαλατασαράι δεν το κατάλαβε (το πόσο ακραίο είναι αυτό θα το δείτε στη συνέχεια), κάτι που μας κάνει να αναλογιζόμαστε πόσες φορές… πρέπει να έχουν αλλάξει φανέλα οι αδερφοί Λαβρίνοβιτς όταν παίζουν στην ίδια ομάδα και να μην έχει πάρει κανείς χαμπάρι (εξάλλου τους Λαβρίνοβιτς εκτός από τη μάνα τους όλοι οι υπόλοιποι τους ξεχωρίζουν από τα διαφορετικού χρώματος περιβραχιόνια και μόνο!).

Η Τουρκία (που δεν φτάνει ούτε στο μικρό της δάχτυλο την Ελλάδα σε θέματα αθλητικής νομοθεσίας ε;) τιμώρησε την ομάδα με 5 μηδενισμούς και -5 βαθμούς (δηλαδή -13 σύνολο, αφού η Γαλατά είχε 3 νίκες στα ματς αυτά και 8 βαθμούς για να βρεθεί στο -5 μετά την τιμωρία) αλλά και εκδίωξη από το Final-8 του Κυπέλλου. Ο παίκτης που έπαιζε αν και τιμωρημένος (Τσεμάλ Ναλγκά) τιμωρήθηκε με 2ετή αποκλεισμό, ο προπονητής που τον χρησιμοποιούσε (Οκάν Τσεβίκ) με 3ετή αποκλεισμό και ο παίκτης (Τουφάν Ερσόζ) του οποίου η φανέλα χρησιμοποιήθηκε στο σκάνδαλο με τετράμηνο αποκλεισμό. Ο πρόεδρος απέλυσε περίπου τη μισή διοίκηση και όλο το τεχνικό επιτελείο, ενώ ο αντιπρόεδρος αν και δεν γνώριζε τίποτα θεώρησε εαυτόν ηθικά υπεύθυνο, λόγω θέσης, και παραιτήθηκε (αυτό στην Ελλάδα το βλέπουμε καθημερινά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας). Απ’ όσο γνωρίζω συνεχίζει ακόμη στην ομάδα, πάντως.

Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν ο Τσεμάλ Ναλγκά γρονθοκόπησε αντίπαλό του σε φιλικό παιχνίδι της Γαλατά με την Τσιμπόνα και τιμωρήθηκε με 5 αγωνιστικές. Ο Ερσόζ ήταν στα πιτς, λόγω ασθένειας, και οι πληροφορίες λένε ότι ο προπονητής της ομάδας με την ανοχή του τεχνικού τιμ (γι’ αυτό και απολύθηκαν όλοι μαζί) είπαν στον Ναλγκά να παίζει με τη φανέλα του Ερσόζ, αλλιώς θα… του έκοβαν το μπάσκετ. Εκείνος, αντί να πάει στη διοίκηση υπάκουσε και τώρα… να τα αποτελέσματα.

Η Γαλατά έχει πια -4 βαθμούς (πήρε έναν για την ήττα της από την Εφές μετά την τιμωρία) με την προτελευταία ομάδα στη βαθμολογία (Νταρουσάφακα) να έχει 6. Ο Τσεμάλ Ναλγκά εξέτισε την ποινή του σε 5 φιλικά (!) και μετά αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα (προφανώς παράνομα, αφού η ποινή ίσχυε ακόμη, άρα και τιμωρήθηκε ως παράνομος). Το Age of Basketball σας παρουσιάζει τα στατιστικά του Τσεμάλ Ναλγκά στα 5 αυτά ματς (με Ογιάκ, Κεπέζ, Ερντεμίρ, Μπανβίτ, Φενέρμπαχτσε) από τα οποία η Γαλατά είχε κερδίσει τα 3 (με Ογιάκ, Ερντεμίρ, Φενέρ).

Ο Ναλγκά (που είναι σέντερ) είχε 8.4 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ σε 28.6 λεπτά και για να παίξει σε αυτά τα 5 ματς κατέστρεψε την καριέρα του, η οποία ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις. Ο 22χρονος Ναλγκά ήταν πολύ καλός στη νίκη επί της Ογιάκ (14 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και σε εκείνη επί της Φενέρ με 8 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ είχε και 10 πόντους στη νίκη με την Ερντεμίρ. Δηλαδή… ήταν και το βαρόμετρο, καθώς στα τρία καλά του παιχνίδια η ομάδα του κέρδισε, ενώ στα άλλα δύο που ήταν μέτριος (5,0π. 1,0ρ. μέσο όρο) η Γαλατά ηττήθηκε. Βέβαια, τώρα οι 5 βαθμοί από τα αντίστοιχα κίτρινα φύλλα της ήττας θα φάνταζαν σαν όαση στην ομάδα που πλήρωσε πολύ ακριβά το γεγονός ότι θέλησε να θυμίσει λίγο… ελληνική λαμογιά.

Το πλέον αστείο, όμως, του θέματος, είναι το γεγονός ότι κανείς από τους 5 αντιπάλους δεν κατάλαβε ότι η Γαλατά είχε αλλάξει παίκτη. Και δεν μιλάμε για δύο… 17χρονα που κανείς δεν είχε ξαναδεί στη λίγκα, αλλά για παίκτες γνωστούς. Σα να αλλάζουν φανέλα ο Βουγιούκας με τον Χαραλαμπίδη και να μην το παίρνει κανείς χαμπάρι.

Ο μεν Ναλγκά είναι 22 χρόνων και έχει ύψος 2.08 μέτρα, διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Τουρκίας από Παίδες και πάνω, ενώ το 2008 και το 2009 ήταν στην προεπιλογή της εθνικής αντρών! Στην πρώτη κατηγορία παίζει από το… 2004-05 (από 17 ετών δηλαδή) όταν είχε με την Ιζμίρ 25 αγώνες! Αγωνίστηκε σε 29 ματς το 2005-06 πάλι με την Ιζμίρ, ενώ το 2006-07 μετεγγράφηκε στην ομάδα της Γαλατά, έχοντας ήδη τρεις γεμάτες σεζόν πίσω του, με 100 αγώνες συνολικά σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη αυτά τα τρία χρόνια, έχοντας μάλιστα και αρκετό χρόνο συμμετοχής, τουλάχιστον τις δύο τελευταίες χρονιές.

Ο… δίδυμός του (προφανώς, για να τους μπερδέψουν όλοι), Τουφάν Ερσόζ, είναι 29 ετών και παίζει στην πρώτη κατηγορία από το 1998-99, δηλαδή φέτος μπήκε στον 12ο χρόνο παρουσίας του στην κατηγορία! Μάλιστα, είναι σούτινγκ γκαρντ με ύψος 1.98, δηλαδή 10 ολόκληρους πόντους πιο κοντός από τον Ναλγκά! Έχει περάσει από Εφές Πίλσεν, Αντάλιασπορ, Μπεσίκτας, Νταρουσάφακα, Τέκελσπορ και Γαλατασαράι, με περισσότερα από 230 παιχνίδια μόνο στην τουρκική Α1! Μάλιστα, δεν είναι… μεταξύ πάγκου και εξέδρας, καθώς έχει βραβευτεί αρκετές φορές από sites και περιοδικά ως μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας και την καλύτερης πεντάδας Τούρκων στο πρωτάθλημα. Ο Ερσόζ έχει πολύ καλό σουτ τριών πόντων, που είναι και το δυνατό του όπλο, ενώ παίζει και «σκυλίσια» περιφερειακή άμυνα, την ώρα που ο Ναλγκά… φέτος δεν έριξε τρίποντο ούτε στα φιλικά, ενώ πέρσι είχε όλη τη σεζόν 0/6 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις σε 43 ματς!

Δηλαδή, μιλάμε για σατανική ομοιότητα δύο… τελείως άγνωστων παικτών! Για όσους δεν πείστηκαν ακόμη, ο Ερσόζ είναι καστανομάλλης με μαλλιά χτενισμένα χωρίστρα, «στεγνός», με λεπτή σιλουέτα, ενώ ο Ναλγκά είναι μελαχρινός με κοντό μαλλί και «χτισμένος»! Η φωτογραφία του άρθρου ως… απόδειξη για την πιο τρελή ιστορία της χρονιάς αυτής, ενώ η αγωνιστική φωτογραφία δείχνει τον Τουφάν Ερσόζ να παίζει… με τη φανέλα του, αλλά και στον Τσεμάλ Ναλγκά να παίζει… ως Τουφάν Ερσόζ με το «7» τη φετινή περίοδο! Η ομοιότητα είναι… σατανική!

About nikolask11

Check Also

Κλέιζα: «Το σκέφτομαι για το Μουντομπάσκετ»

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε στην ιστοσελίδα lrytas για την πρώτη του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *