Home / ΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / Ιατρικό λάθος στο μπάσκετ!

Ιατρικό λάθος στο μπάσκετ!

Δημοσιεύτηκε στις  21 Σεπτεμβρίου 2008

 
Ποιος είπε ότι οι όροι ιατρικό λάθος και μπάσκετ δεν έχουν κανένα κοινό σημείο; Κι όμως, ο Μαρκ Τζάκσον το… βίωσε στο πετσί του αυτήν την εβδομάδα στη Ρωσία. Ο συγκεκριμένος είναι γνωστός μας από την περσινή παρουσία του στον Ολυμπιακό όπου, παρεμπιπτόντως, δεν ήταν καθόλου κακός, με 15,1 πόντους και 6 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν ήταν στα σχέδια του Γιαννάκη μετά την αλλαγή προπονητή. Ο ίδιος άλλωστε δήλωσε: «με τον Γιαννάκη δεν είχαμε διαφωνίες, απλά ήθελε να δώσει περισσότερο χρόνο στους Έλληνες». Το καλοκαίρι αποκτήθηκε από τη ρωσική Ουνίξ Καζάν και κλήθηκε αυτές τις ημέρες να περάσει από τα εργομετρικά τεστ στα οποία υποβάλλονται όλοι οι παίκτες.

Ο υπεύθυνος, λοιπόν, έβαλε τον Τζάκσον να καθίσει στη σέλα του ειδικού ποδηλάτου για να ακολουθήσει κάποια δοκιμασία κοπώσεως. Ο Ρώσος γιατρός, όμως, δεν υπολόγισε σωστά τις παραμέτρους του οργάνου, ρυθμίζοντας λανθασμένα το ποδήλατο. Ως αποτέλεσμα, ο Τζάκσον δεν μπορούσε να καθίσει σωστά στη σέλα, η οποία έσπασε ρίχνοντας τον αθλητή κάτω. Από το όλο αυτό κωμικοτραγικό γεγονός, ο γιγαντόσωμος σέντερ «κληρονόμησε» έναν τραυματισμό στον αστράγαλο! Πλέον, ταξιδεύει για τις ΗΠΑ, όπου θα τον δει ειδικός γιατρός για να εκτιμήσει τη σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Ο Τζάκσον που είναι καλός παίκτης και διακρίθηκε στην Ελλάδα για τις πολύ καλές κινήσεις με πλάτη και τη σημαντική ευστοχία στις βολές είναι μια σημαντική προσθήκη για την Ουνίξ, η οποία εκτός από τον Αμερικανό πρόσθεσε στη φροντ-λάιν της και τους Βλαντιμίρ Βερεμεένκο από τη Χίμκι και Κρέζιμιρ Λόντσαρ από τη Λοκομοτίβ Ροστόφ. Η ομάδα του Καζάν (τρίτη πέρσι στο ρωσικό πρωτάθλημα) η οποία έχει κάνει καλές επενδύσεις (έχει επίσης πάρει Μάρκο Πόποβιτς και Τερέλ Λαϊντέι) και ετοιμάζεται για τα προκριματικά του Eurocup (το πρώην ULEB cup), θα υποστεί σημαντικό πλήγμα αν στερηθεί των υπηρεσιών του Τζάκσον. Ειδικά, αν τελικά το πρόβλημα αποδειχθεί σοβαρό, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να… χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο, ενώ η θέση του γιατρού στη συνεργασία με την ομάδα μοιάζει λίαν αμφίβολη! 

ΥΓ. Μιας και μιλάμε για τραυματισμούς, ένας παίκτης που χαίρει της καθολικής εκτίμησης των συντελεστών του blog, ο Γκίλμπερτ Αρίνας θα υποβληθεί για τρίτη φορά στην καριέρα του, λόγω του ότι στο γόνατό του παρατηρήθηκαν τμήματα νεκρωμένου ιστού και οίδημα, σε εγχείρηση και αναμένεται να μείνει εκτός μέχρι το Νοέμβρη. Ο πάντα γλαφυρός Agent Zero έγραψε στο προσωπικό του blog: «έπρεπε να εξηγήσω στον πατέρα μου την κατάσταση, ο οποίος μου είπε: ‘Αγόρι μου, κάνεις κι άλλη εγχείρηση; Τι έπαθε πάλι το γόνατό σου;’»!!!

About nikolask11

Check Also

Κλέιζα: «Το σκέφτομαι για το Μουντομπάσκετ»

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε στην ιστοσελίδα lrytas για την πρώτη του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *