Home / Α1 / Φευ!

Φευ!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2007

Ένα βήμα πριν από τη διάλυση φαίνεται να βρίσκεται η ΑΕΚ… Φυσικά, δε σας λέω κάτι νέο ή κάτι που δεν περιμένατε να διαβάσετε, αλλά ακούγονται νέα σενάρια κάθε μέρα. Με συγχωρείτε, αλλά όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο… Θα μιλήσω για την ΑΕΚ αν και στο στόχαστρο των μπασκετόφιλων θα πρέπει να είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με το αγαπημένο μας άθλημα…

Τα χρέη της ΑΕΚ έχουν φτάσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Ναι, σωστά διαβάσατε: 4 εκατομμύρια. Και τώρα τι ζητάει ο κύριος Φιλίππου; Επενδυτή να αναλάβει την ομάδα και να καλύψει τα χρωστούμενά της. Ψάχνει κάποιον, δηλαδή, για να καθαρίσει τις «ακαθαρσίες» του. Η πλάκα είναι ότι εμφανίστηκαν εσχάτως κάποιοι επιχειρηματίες, διατεθειμένοι να πληρώσουν (όχι φυσικά όλο, αλλά) ένα μέρος του ποσού αυτού. Ως εκ τούτου, θα μπορέσει να κοιμηθεί ήσυχος ο Φιλίππου.

Μια άλλη προτεινόμενη λύση είναι να αναλάβουν την ομάδα οι οργανωμένοι, να κάνουν κάποια…«ζεμπεκιά» αλά Ντέμη, να φέρουν τα γραφεία και τις ευθύνες της ΑΕΚ στην Ορίτζιναλ και να αφήσουν στον Φιλίππου απεριόριστο χρονικό διάστημα για να καλύψει σταδιακά το χρέος.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο να… δοθεί χάρη και άφεση αμαρτιών στον υπαίτιο αυτής της κατάστασης, κάποιοι πιο ρεαλιστές, μέλη του ερασιτέχνη, εξετάζουν το ενδεχόμενο υποβιβασμού της ΑΕΚ στη Β΄Εθνική, για να βρει νέες διοικητικές λύσεις και να χρωστάει το 50% του ανωτέρω ποσού.

Ο Γρανίτσας, κάπου στη μέση όλων αυτών, σφυρίζει αδιάφορα κι αυτός. Ποιος την πληρώνει; Ο κόσμος της ιστορικής ομάδας, το ελληνικό πρωτάθλημα και κάποιοι αφελείς ή ρομαντικοί παίκτες που νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να την αλλάξουν επειδή ξέρουν να παίζουν μπάσκετ.

Αφού οι υπαίτιοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, ας το κάνουν όσοι έχουν το φιλότιμο. Κι αν η λύση είναι ο υποβιβασμός, τόσο το καλύτερο, να μην υποβαθμίζεται και η Α1. Να μη βλέπουμε και τις καταθλιπτικές άδειες εξέδρες.

Γιατί εμείς βαρεθήκαμε πια τους παράγοντες του εαυτού τους, τους υπηρέτες της τσέπης τους. Βαρεθήκαμε τα συμφέροντα και τα παιχνίδια τους. Βαρεθήκαμε την ανευθυνότητα και τις υποσχέσεις του αέρα προς πάσα κατεύθυνση. Ας αφήσουν πια το μπασκετάκι να ανέβει μόνο του από εκεί που το έριξαν… Και όσους ενοχλεί η άνοδός του, ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν είναι ανώτεροι από αυτό…

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *