Home / Α1 / Δεν θα μας λείψει καθόλου…

Δεν θα μας λείψει καθόλου…

Δημοσιεύτηκε 1 Ιουλίου 2007

Προχτές οριστικοποιήθηκε η τελική πτώση του Μακεδονικού στη Β’ Εθνική κατηγορία με την κήρυξη της ομάδας σε κατάσταση πτώχευσης. Ε λοιπόν, να πω την… αμαρτία μου; Νομίζω ότι δε θα μας λείψει καθόλου…

Δε θα μας λείψει η ομάδα που ανέβηκε στην Α1 το 2002 και αφού έδειξε ότι λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα και έχει σπουδαίες προοπτικές κατάφερε να βελτιώνει τη θέση της σταδιακά κάθε χρόνο ενώ έφτασε και σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Γιατί ενώ αυτά δείχνουν μπασκετική πρόοδο οι επόμενες δύο χρονιές τη βρήκαν σε κάθετη πτώση να καταλήγει 12η πέρυσι και φέτος 14η.

Δε θα μας λείψει η ομάδα που «σώθηκε» στο… παρατσάκ πέρυσι επειδή ο Ηρακλής ήταν… πιο διαλυμένος από αυτήν.

Δε θα μας λείψει η ομάδα που δήλωσε συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα ενώ οι άνθρωποί της γνώριζαν ότι πήγαιναν για χρονιά διάλυσης.

Δε θα μας λείψει η ομάδα που τελείωσε με ρεκόρ νικών-ηττών φέτος 4-22!

Δε θα μας λείψει η ομάδα που «έφαγε» τα παιδιά της και τους παίκτες της. Που έδιωξε τους προπονητές που προσπάθησαν να τη συμμαζέψουν.

Δε θα μας λείψει η ομάδα – διαφήμιση του ευρωπαϊκού τελικού το 2005, γιατί μας πλήγωσε η… ομάδα – δυσφήμηση των επόμενων χρόνων.

Δε θα μας λείψει η ομάδα που δήλωσε συνολικά φέτος 21 παίκτες!!! (Πέρυσι… μόλις 16).

Δε θα μας λείψει η ομάδα που σκέφτεται να μείνει για 3 χρόνια σε ερασιτεχνικές κατηγορίες για να της διαγραφούν τα χρέη.

Μη με παρεξηγείτε, δεν έχω καμία εμπάθεια με τον Μακεδόνικο, τα γράφω με αυτόν τον τρόπο γιατί δε μου αρέσει να αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Έχω… πρόβλημα, όμως, με τις ομάδες που φέρνουν το ελληνικό μπάσκετ πίσω, όσο «βαρύ» και αν είναι το όνομά τους (ΑΕΚ, Ηρακλής, Περιστέρι, Μακεδονικός και η λίστα μεγαλώνει…). Και συνήθως γι’ αυτό οφείλονται παραγοντισμοί και συμφέροντα. Αν η καλύτερη λύση για αυτές είναι ο υποβιβασμός ακόμη και στη Β’ Εθνική, τότε καλύτερα για το ελληνικό μπάσκετ.

ΥΓ. Ελπίζω οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη να πραγματοποιήσουν τη φιλότιμη προσπάθεια που ευαγγελίζονται και να επαναφέρουν το Μακεδονικό δυνατό στα σαλόνια της Α1, αυτή τη φορά για να μείνει…

ΥΓ2. Τη θέση του Μακεδονικού στην Α2 παίρνει το Πανόραμα που έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό του για τη συμμετοχή του στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *