Home / ΙΤΑΛΙΑ / Εκεί που παίζουν μπάσκετ I…

Εκεί που παίζουν μπάσκετ I…

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2010

Μπορεί στην Ελλάδα το πρωτάθλημα να μην τελείωσε ποτέ και (για μας εδώ) πρωταθλητής φέτος να μην αναδείχτηκε, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη παίζουν μπάσκετ και, μάλιστα, γεμάτο συγκινήσεις.

Η Σιένα στην Ιταλία ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Αρμάνι Μιλάνο στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος. Η Αρμάνι έκανε φέτος επένδυση για την Ευρωλίγκα αλλά δικαιώθηκε στο πρωτάθλημα, όπου έφτασε στους τελικούς. Βέβαια, δυσκολεύτηκε αρκετά να κερδίσει την Καζέρτα στους ημιτελικούς, με τη σειρά να φτάνεις το 3-2 και τη… Σιένα να περιμένει σχεδόν μια βδομάδα. Αν ο κουρασμένος που κράτησε ρυθμό θα έχει το πλεονέκτημα ή ο ξεκούραστος που χαλάρωσε, θα το μάθουμε το βράδυ της Κυριακής μετά το πρώτο παιχνίδι.

Η Σιένα προφανώς και είναι το μεγάλο φαβορί των τελικών και θέλει να τελειώσει τη σειρά στα 4 παιχνίδια (οι τελικοί στην Ιταλία είναι στις 4 νίκες). Η Αρμάνι θα πάει για δύο αγώνες στην Τοσκάνη και αν μπορέσει να πάρει ένα διπλό θα έχει κάνει τεράστιο βήμα για να εκθρονίσει μία από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα.

Η σειρά έχει προφανώς μεγάλο ενδιαφέρον, αφού απ’ τη μία έχουμε την ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην Ιταλία, με την Αρμάνι (ως Ολίμπια, Τρέισερ και πάει λέγοντας) να έχει 20 τίτλους (σε 34 εμφανίσεις σε τελικούς) και απ’ την άλλη τη Σιένα να έχει μόνο νίκες όποτε φτάνει σε τελικούς, με 4 τίτλους σε 4 εμφανίσεις. Η Σιένα έχει τους 4 από τους τελευταίους 6 και τελευταίο τίτλο… πέρσι, ενώ η Αρμάνι σήκωσε την κούπα τελευταία φορά το 1995-96 (ως Στεφανέλ τότε).

Ο τελικός είναι επανάληψη του περσινού, με την Αρμάνι να μη θέλει με τίποτα να πάθει τα ίδια (4-0 πέρσι), αλλά η υπεροχή της Σιένα τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία είναι τέτοια που γίνεται θέμα όταν απλώς… χάνει αγώνα. Στους τελικούς η Σιένα έχει ρεκόρ 14-1 στις 4 φορές που έχει φτάσει ως εκεί, έχοντας χάσει μόνο ένα ματς (για το… ξεκάρφωμα μάλλον) από τη Ρόμα το 2007-08. Το αν η Αρμάνι πάει ως πρόβατο στη σφαγή θα το μάθουμε σύντομα.

About nikolask11

Check Also

Π. Ισιγώνης: Στο γήπεδο με… επικίνδυνες αποστολές!

Καλησπέρα φίλοι μου, Σήμερα θα σας διηγηθώ μία μικρή ιστορία τρέλας και γκαντεμιάς. Ενά μεγάλο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *