Home / NBA / Όταν μιλάνε οι θρύλοι…

Όταν μιλάνε οι θρύλοι…

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2010

Ότι ο Μάικλ Τζόρνταν λάτρευε το trash-talking το ξέρουμε όλοι, αφού ακόμα και στην τελετή εισόδου του στο Hall of Fame προσπαθούσε να «την πει» σε όλους κατά τη διάρκεια του λόγου του. Ότι θα άρχιζε να κάνει trash-talking και στους παίκτες του σήμερα… δεν το περιμέναμε.

Όμως, όταν μιλάει ο Τζόρνταν κανείς δεν τολμά να τον αμφισβητήσει. Ακόμη και όταν με τα λόγια του μειώνει το πιο λαμπρό αστέρι του μάρκετινγκ του NBA σήμερα, τον ΛεΜπρον Τζέιμς.

Όταν ζητήθηκε από τον Τζόρνταν να σχολιάσει την απόφαση του Τζέιμς να παίξει μαζί με τους Ουέιντ και Μπος στο Μαϊάμι, η «Αυτού Αέρινη Μεγαλειότητα» ήταν ξεκάθαρος. Και σκληρός. Σαν να ετοιμαζόταν να βάλει το σορτσάκι του και τα Air-Jordan για να πατήσει παρκέ και να διδάξει σε όλους του σύγχρονους «wannabes» ποιος θα είναι πάντα το απόλυτο αφεντικό.

«Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση, όσο το σκέφτομαι, να έπαιρνα τηλέφωνο ποτέ τον Λάρι Μπερντ και τον Μάτζικ Τζόνσον και να τους έλεγα ‘Ας παίξουμε όλοι μαζί σε μια ομάδα’. Αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν θα πω εγώ ότι έκανε κάτι κακό. Είναι μια απ’ τις ευκαιρίες που έχουν τα παιδιά σήμερα».

Και συνέχισε: «Εννοώ, και προσπαθώ να είμαι απόλυτα ειλικρινής, εγώ προσπαθούσα να κερδίζω αυτούς τους τύπους. Δεν ξέρω αν θα τους ήθελα στην ομάδα μου. Αν ήταν ποτέ στην ομάδα μου, τότε προφανώς… κοίτα την Dream-Team, τότε ήταν στην ομάδα μου και δεν ήταν καν ανταγωνιστικό το θέμα».

Τριπλό καρφί από τον Τζόρνταν, που με δύο προτάσεις άδειασε τον ΛεΜπρον, λέγοντας ότι και δεν έχει τα «άντερα» να παλέψει για πρωτάθλημα απέναντι στους καλύτερους, και ότι του λείπει εγωισμός, αλλά και ότι θα είναι απαράδεκτος αν χάσει τον τίτλο, αν είναι «ανταγωνιστικές» οι άλλες ομάδες.

Ο Τζόρνταν πάντα ήταν πολύ πείσμων και περήφανος για κάτι τέτοιο. Πάντα ήθελε να είναι ο κυρίαρχος σε μια ομάδα που ξεκάθαρα θα χτιζόταν γύρω του και θα στηριζόταν πάνω του. Κι αν νομίζετε ότι ο Τζόρνταν ήταν σκληρός σε όσα είπε για τον ΛεΜπρον, ακούστε και τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε πει «εγώ στη θέση του, στην ηλικία του και στην κατάσταση που βρίσκεται, θα έμενα στο Κλίβελαντ για να παλέψω να πάρω τον τίτλο μόνος μου».

Ο Μπάρκλεϊ το πήγε ακόμα πιο μακριά, λέγοντας ότι ο Τζέιμς «τελείωσε», η υστεροφημία του δέχτηκε καίριο πλήγμα: «Δεν θα είναι ποτέ Τζόρνταν. Αυτή η απόφαση τον βγάζει οριστικά και ξεκάθαρα για πάντα από τη συζήτηση. Μπορεί πια να κερδίσει όσο θέλει».

«Θα ήταν αξιοσέβαστο το να κάτσει στο Κλίβελαντ και να προσπαθήσει να πάρει τον τίτλο ως ‘Ο Εκλεκτός’. Αν ο ΛεΜπρον έμενε στο Κλίβελαντ και αν κέρδιζε έναν τίτλο εκεί, αυτό θα ήταν κάτι που θα εκτόξευε την υστεροφημία του και τον θρύλο του. Ακόμη και μόνο ένας τίτλος στο Κλίβελαντ. Τώρα, όσους κι αν πάρει με το Μαϊάμι, είναι ξεκάθαρα στην ομάδα του Ντουέιν Ουέιντ».

Οι «παλιοί» δεν ήταν φειδωλοί στα λόγια τους, δείχνοντας και το χάσμα στη νοοτροπία των αθλητών τότε και τώρα. Η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει ο Τζέιμς είναι μέσα στο γήπεδο, αλλά και πάλι, ο Τζόρνταν και ο Μπάρκλεϊ δεν θα σταθούν καν να την ακούσουν. Γι’ αυτούς, ο Τζέιμς διάλεξε τον εύκολο δρόμο, δρόμο που κανείς από τους θρύλους δεν πρέπει να διαλέγει. Κι αυτό τον απομακρύνει από την εκλεκτή συντροφιά τους, η οποία του γύρισε την πλάτη και φαίνεται ότι δεν θα είναι πρόθυμη να τον δεχτεί ποτέ πια στους κόλπους της…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *