Home / NBA / Μάικλ Τζόρνταν: Είπαν γι’ αυτόν – Μέρος VIII

Μάικλ Τζόρνταν: Είπαν γι’ αυτόν – Μέρος VIII

Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2010

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα στον Μάικλ Τζόρνταν με το προτελευταίο μέρος του, τα όσα είπαν άλλοι γι’ αυτόν κατά καιρούς. Λένε ότι ένας αθλητής αναγνωρίζεται με βάση το τι λένε οι υπόλοιποι γι’ αυτόν. Τότε ο Τζόρνταν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Στο επόμενο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος θα αναφερθούμε στα λόγια του ίδιου του Τζόρνταν, περνώντας τα γνωστά και τετριμμένα και πηγαίνοντας στα λιγότερο γνωστά.

Ο Μάτζικ Τζόνσον είχε πει σε ανύποπτο χρόνο για τον Τζόρνταν: «Υπάρχει ο Μάικλ Τζόρνταν σε ένα επίπεδο και μετά υπάρχουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι σε ένα άλλο».

Ο Λάρι Μπερντ είχε πει μετά το 2ο παιχνίδι των πλέι οφς του 1986, όταν ο Τζόρνταν είχε 63 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 τάπες με 22/41 σουτ και 19/21 βολές σε 53 λεπτά συμμετοχής: «Νομίζω ότι ήταν ο θεός ντυμένος Μάικλ Τζόρνταν. Είναι ο πιο εκπληκτικός παίκτης στο NBA. Σήμερα, μέσα στο Μπόστον Γκάρντεν, σε πανεθνική τηλεοπτική κάλυψη, στα πλέι οφς, εκείνος έδωσε μια από τις μεγαλύτερες παραστάσεις στην ιστορία. Δεν πίστευα ότι κάποιος θα μπορούσε να το κάνει αυτό εναντίον των Μπόστον Σέλτικς».

Ο Μπραντ Ντόχερτι είχε πει για το περίφημο «The Shot» του 1989 στα πλέι οφς εναντίον των Καβαλίερς: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έβαλε αυτό το σουτ. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έμεινε στον αέρα τόση ώρα».

Ο Νταγκ Κόλινς, προπονητής των Μπουλς τότε, μιλώντας για το σύστημα της ομάδας στη φάση του «The Shot»: «Το σύστημα ήταν ‘δώστε την μπάλα στον Μάικλ και όλοι οι υπόλοιποι μείνετε μακριά από το δρόμο του’».

Ο Μάτζικ Τζόνσον, μιλώντας για την ικανότητα του Τζόρνταν στον αέρα: «Όταν ο Μάικλ πηδήξει λέει ‘λοιπόν, λέω να αράξω εδώ πάνω στον αέρα για λίγο, να χαλαρώσω’. Μετά, ξαφνικά λέει ‘τελικά λέω να κάνω 360 μοίρες. Όχι, άλλαξα γνώμη. Θα αλλάξω κατεύθυνση και θα πάω απ’ την άλλη μεριά’. Είναι πραγματικά απίστευτος».

«Αυτή είναι μια μέρα που ήλπιζα να μην έρθει ποτέ. Είναι η πιο δύσκολη μέρα στην ιστορία των Σικάγο Μπουλς. Είναι μια δύσκολη μέρα για ολόκληρο το Σικάγο, μια δύσκολη μέρα για το NBA, μια δύσκολη μέρα για όλους τους λάτρεις του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο», Τζέρι Ράινσντορφ, πρόεδρος των Μπουλς, σχολιάζοντας την αποχώρηση του Τζόρνταν στις 13 Ιανουαρίου του 1999.

Ο Πατ Ράιλι, μετά την αποχώρηση του Τζόρνταν: «Όταν τα βράδια ξαπλώνω το κεφάλι μου στο μαξιλάρι ξέρω ότι εκεί έξω υπήρχε ένας τύπος που ποτέ δεν μπόρεσα να κερδίσω. Επίσης, δεν φαίνεται ότι θα έχω άλλη ευκαιρία να το κάνω. Αυτό με ενοχλεί».

Ο Ντικ Έμπερσολ, πρόεδρος του NBC Sports, μετά την αποχώρηση του Τζόρνταν: «Ήμασταν όλοι τυχεροί να γίνουμε μέρος μιας από τις πιο μαγικές περιπέτειες στην ιστορία του αθλητισμού. Τώρα, η τηλεόραση και το NBA πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε σε άλλες βάσεις τους νέους αστέρες στο πρωτάθλημα».

Ο Μπιλ Κλίντον είχε πει στη δεύτερη αποχώρηση του Τζόρνταν, καθώς έβγαζε λόγο όταν ο Μάικλ ανακοίνωνε το «αντίο» του : «Ξέρω ότι οι περισσότερες κάμερες είναι αυτή τη στιγμή αλλού και δεν με πειράζει. Νομίζω ότι είναι πρέπον οι οπαδοί σε όλη την Αμερική να πάρουν 1-2 μέρες από το χρόνο τους για να κάνουν ‘οοο’ και ‘ααα’ και να κρατήσουν και πάλι την ανάσα τους, ώστε να είναι ξανά χαρούμενοι».

Ο Σακίλ Ο’ Νιλ μετά την αποχώρηση του Τζόρνταν: «Κάποτε θα πω στα εγγόνια μου ότι είχα την ευκαιρία να παίξω εναντίον του. Θα μου λείψουν οι αέρινες, ακροβατικές κινήσεις του».

Κλείνουμε με τα λόγια του Ντέιβιντ Στερν, που δείχνουν ακριβώς πώς θα έπρεπε μια ολόκληρη χώρα (στην περίπτωση του Μάικλ ένα ολόκληρο άθλημα) να αποχαιρετά τον καλύτερό της: «Εκ μέρους του NBA, των 29 ομάδων του και των εκατοντάδων εκατομμυρίων οπαδών του, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας για όσα ο Μάικλ σήμαινε για το παιχνίδι του μπάσκετ και για τον ηγετικό του ρόλο, και μέσα και έξω από τα παρκέ. Του ευχόμαστε τα καλύτερα, σε αυτόν και την οικογένειά του. Οι φίλαθλοι του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο είναι απίστευτα τυχεροί που στόλισε το άθλημά μας με το ταλέντο του για 13 σεζόν στο NBA».

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *