Home / NBA / Η περιπέτεια του Καρλάιλ και το ανοιχτό!

Η περιπέτεια του Καρλάιλ και το ανοιχτό!

Έγινε για τρίτη χρονιά το καθιερωμένο πια παιχνίδι της προετοιμασίας των Φίνιξ Σανς σε ανοιχτό γήπεδο. Πάντα βλέπουμε ένα τέτοιο ματς με λίγη περισσότερη «αγάπη», καθώς σε όλους θυμίζει τα παιδικά τους χρόνια. Όταν έπαιζες και από πάνω σου ήταν ο ουρανός, σκοτεινός και συννεφιασμένος, ή γεμάτος ήλιος.

Βέβαια, κανείς δεν έπαιζε σε γήπεδο 16.000 θέσεων και σε παρκέ πολλών εκατομμυρίων όταν αγωνιζόταν σε ανοικτό γήπεδο, αλλά και πάλι, όλοι βρίσκουν κάτι για να ταυτιστούν. Ακόμη και οι σκιές των παικτών, ο φωτισμός του γηπέδου, όλα προδίδουν ότι είμαστε σε ανοιχτό και φέρνουν τα αντίστοιχα συναισθήματα.

Μια ακόμη πρωτοτυπία του NBA που ξέρει ακριβώς τι να δίνει στον κόσμο. Το μπάσκετ δεν θα γυρίσει σε ανοιχτό γήπεδο (και ούτε θα μπορούσε ή θα έπρεπε), αλλά ακόμα και μια φορά το χρόνο χαρίζει ξεχωριστά συναισθήματα.

Το φετινό παιχνίδι με τους Ντάλας Μάβερικς πρόσφερε ωραίες στιγμές στον κόσμο, στα χαλαρά πλαίσια ενός φιλικού βεβαίως. Οι Μάβερικς έπαιξαν χωρίς τον Νοβίτσκι και τον Τέρι που ξεκουράστηκαν, ενώ στον πάγκο δεν ήταν ο Ρικ Καρλάιλ, που τις προηγούμενες ημέρες πέρασε περιπέτεια με την υγεία του.

Ο Καρλάιλ κατέρρευσε στην προπόνηση της Παρασκευής και λιποθύμησε στο γήπεδο. Ο 50χρονος προπονητής απαντούσε σε ερωτήσεις αμέσως μόλις συνήλθε, αλλά μετέβη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για να σιγουρευτούν ότι όλα είναι καλά. Έτσι, δεν ταξίδεψε με την ομάδα, αλλά τη Δευτέρα θα είναι κανονικά στον πάγκο της για το επόμενο φιλικό.

Όπως είναι λογικό, όλοι φοβήθηκαν, καθώς κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Καρλάιλ σωριάστηκε στο παρκέ, αλλά, μάλλον, πιο πολύ απ’ όλους τρόμαξε ο Ντόνι Νέλσον.

Ο Νέλσον είπε ότι το περιστατικό του θύμισε τη βραδιά που κατέρρευσε και πέθανε ο Χανκ Γκάδερς (διαβάστε σχετικά στο άρθρο του Age of Basketball: «Χανκ Γκάδερς: ‘Πεθαίνω να παίξω μπάσκετ’»): «Ήμουν εκεί τη βραδιά που πέθανε ο Χανκ. Το μυαλό σου παίζει περίεργα παιχνίδια τέτοιες στιγμές και θυμάσαι παράξενα πράγματα».

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *