Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / Την… έκανε ο Ρόντο! Η δωδεκάδα

Την… έκανε ο Ρόντο! Η δωδεκάδα

Το «σίριαλ-Ρόντο» στην εθνική ομάδα των Η.Π.Α. φαινόταν ότι είχε ένα ακόμη επεισόδιο με τον πλέι μέικερ των Σέλτικς να… αποκλείει τον εαυτό του από το Μουντομπάσκετ, δηλώνοντας ότι έχει «προσωπικές υποθέσεις να κανονίσω μέχρι την έναρξη της σεζόν στο NBA».

 
Το σίριαλ είχε αρχίσει όταν ο Κολάντζελο αρχικά δεν τον είχε καλέσει και ο Ρόντο είχε στραβώσει πολύ άσχημα. Στο δεύτερο επεισόδιο είδαμε τον Κολάντζελο να παρακαλεί τον Ρόντο λέγοντας ότι δεν τον κάλεσε μόνο και μόνο επειδή… είχε ακούσει ότι εκείνος δεν θα ήθελε. Μετά ο Ρόντο… αρνήθηκε την καθυστερημένη πρόσκληση και το θέμα έμεινε εκεί. Όμως, το καλοκαίρι ο ίδιος επικοινώνησε με τον Κολάντζελο και έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ομάδας. Έτσι κλήθηκε. Τελευταίο επεισόδιο η οικειοθελής αποχώρησή του πριν το Μουντομπάσκετ, αποχώρηση που σημαίνει ότι οι Η.Π.Α. μόλις «ανακοίνωσαν» τη δωδεκάδα τους.

Μπόνους επεισόδιο στο σίριαλ το DNP-CD (Did Not Play – Coach’s Decision) δίπλα στο όνομά του στο φιλικό με την Ισπανία. Μετά από αυτό ο Ρόντο δήλωσε: «Μάλλον είμαι κι εγώ υπό σκέψη για τη δωδεκάδα. Δεν είμαι μάγος, απλά λέω το πασιφανές. Είδατε ότι δεν έπαιξα καθόλου». Και μία μέρα αργότερα πήγε στον Σιζέφσκι και του ανακοίνωσε ότι για προσωπικούς λόγους θα φύγει από την ομάδα. Την απόφασή του οι συμπαίκτες του την έμαθαν… από τους δημοσιογράφους!

Το αν ο Σιζέφσκι θα τον έκοβε ή αν θα έκοβε κάποιον άλλο δεν θα το μάθουμε ποτέ, οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε τη συζήτηση αυτή. Το θέμα είναι ότι οι Η.Π.Α. έχασαν ένα πάρα πολύ μεγάλο όπλο ενόψει του Μουντομπάσκετ.

Αναλυτικά η δωδεκάδα των Η.Π.Α. μετά την αποχώρηση του Ρόντο:

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *