Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / Οι (εύκολες) νίκες στα φαβορί!

Οι (εύκολες) νίκες στα φαβορί!

Ένα τεράστιο διασταύρωμα κατέδειξαν οι αγώνες της Δευτέρας, αφού στα προημιτελικά οι Η.Π.Α. θα αντιμετωπίσουν τη Ρωσία. Μπορεί αγωνιστικά το παιχνίδι να έχει φαβορί, όμως η ιστορία και η σημασία του είναι τεράστια. Οι Αμερικάνοι σκόρπισαν στους πέντε ανέμους την Ανγκόλα με 121-66, ενώ οι Ρώσοι βασίστηκαν στην καλή τους άμυνα και κέρδισαν με 78-56 τη Νέα Ζηλανδία, που πάλεψε με πολλά προβλήματα με φάουλ.

Η.Π.Α.-ΑΝΓΚΟΛΑ 121-66

Η Ανγκόλα δεν προσπάθησε να πάει το ματς σε αργό ρυθμό, δεν πήγε να εγκλωβίσει τους Αμερικανούς όσο αντέξει, αντιθέτως από την αρχή έτρεχε κι αυτή και ανοιγόταν στο τρανζίσιον παιχνίδι όποτε μπορούσε. Και το πλήρωσε ακριβά όσον αφορά τη διαφορά. Η τελική διαφορά των 55 πόντων (η μεγαλύτερη του φετινού Ευρωμπάσκετ) σκιαγραφεί εύγλωττα την εικόνα του ματς, με τους Αμερικάνους να κυριαρχούν απόλυτα.

Η Ανγκόλα δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική ούτε για ένα δεκάλεπτο, με τη διαφορά να είναι ήδη διψήφια 5,5 λεπτά μετά την έναρξη του ματς. Οι Αμερικάνοι έβαλαν 33 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού οι αντίπαλοί τους τους επέτρεψαν να τρέξουν και να παίξουν όπως τους αρέσει. Μέσα σε όλα, η Ανγκόλα κλήθηκε να αγωνιστεί και χωρίς τον Ολίμπιο Τσιπριάνο, που είχε πρόβλημα στο πόδι κι έμεινε εκτός.

Οι Αφρικανοί έδειξαν ότι απέχουν έτη φωτός από την αμερικανική ομάδα, η οποία έκανε πράξη τα λόγια του Σιζέφσκι ότι «στα νοκ άουτ δεν θα παίξουμε συγκρατημένα όπως με Ιράν και Τυνησία, θα τα δώσουμε όλα για 40 λεπτά». Έτσι, ενώ το ματς ήταν πιο ισορροπημένο στη δεύτερη και τρίτη περίοδο, με το επιμέρους σκορ να είναι 58-43 στο διάστημα αυτό, στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ανγκόλα είχε κουραστεί και οι Αμερικάνοι ξέσπασαν ξανά.

Το 30-10 της τελευταίας περιόδου ολοκλήρωσε τον υγιεινό περίπατο των Αμερικανών, οι οποίοι έκαναν μια καλή προπόνηση ενόψει της συνέχειας. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω ανάλυση του αγώνα. Η Ανγκόλα φεύγει από την Τουρκία επιτυχημένη, αφού για ακόμα μία διοργάνωση περνάει από την πρώτη φάση στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Ο Σιζέφκσι μοίρασε τον χρόνο με τέλειο τρόπο, με όλους τους παίκτες του να παίζουν 13-21 λεπτά στο ματς και όλοι να δείχνουν τρομερή διάθεση. Ο Μπίλαπς ήταν πρώτος σκόρερ με 19, ενώ Ντουράντ, Γκέι και Γκόρντον είχαν από 17 πόντους, ενώ οι Αμερικάνοι δεν πιέστηκαν καθόλου και είχαν μόλις 5 λάθη σε όλο το ματς. Από την Ανγκόλα ο Γκόμες είχε 21 πόντους και ο Αμπρόσιο 12.

Η.Π.Α. (Σιζέφσκι): Μπίλαπς 19 (5/7τρ. 4ασ.), Ντουράντ 17 (2/6τρ. 5ρ.), Ρόουζ 9 (3/4τρ. 6ασ.), Ουέστμπρουκ 4 (6ασ. 3κλ.), Γκέι 17 (4ρ. 3κλ.), Ιγκουοντάλα 6 (7ρ. 4ασ.), Γκρέιντζερ 5, Κάρι 5 (1/5τρ. 3ασ.), Γκόρντον 17 (5/6τρ.), Λοβ 8 (1/1τρ. 6ρ.), Όντομ 9 (1/1τρ. 8ρ.), Τσάντλερ 5 (7ρ.).

Ανγκόλα (Μαγκαλιάες): Φορτές 11 (3), Μοραΐς 5 (4ασ.), Μπνιφάτσιο, Πάουλο, Τζερόνιμο, Γκόμες 21 (2/4τρ. 4ρ.), Μπούνγκα 4, Αμπρόσιο 12 (1/3τρ. 7ρ.), Αλμέιδα 3 (1/6τρ.), Λουτόντα 8, Μίνγκας 2.

ΡΩΣΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ 78-56

Οι Ρώσοι μπόρεσαν να επιβάλλουν απόλυτα το ρυθμό τους στο ματς με τη Νέα Ζηλανδία και να κερδίσουν τελικά εύκολα. Το παιχνίδι ήταν απίστευτα σκληρό με τα μαρκαρίσματα να σπάνε κόκκαλα, ιδίως… στη ρακέτα των Ρώσων. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα προβλήματα με φάουλ των βασικών της Νέας Ζηλανδίας και στο τέλος έχτισε διαφορά για να πάρει τη νίκη.

Με τον Πλέτζερ των 2.16μ. τραυματία η Νέα Ζηλανδία δυσκολευόταν πάρα πολύ στις μάχες στη ρακέτα, όπου οι Ρώσοι κυριάρχησαν (41-25 τα ριμπάουντ 5-1 οι τάπες). Η υπερβολική ευαισθησία των διαιτητών σε κάποια φάουλ που δόθηκαν στον Πένι και τον Βούκονα, δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στη Νέα Ζηλανδία, που έχασε τον πρώτο της σκόρερ για μεγάλο διάστημα.

Χωρίς τον Πένι η Νέα Ζηλανδία ήταν άλλη ομάδα και δεν μπορούσε εύκολα να βρει διαδρόμους προς το καλάθι και να σκοράρει. Έτσι, το 13-15 της πρώτης περιόδου έγινε 31-27 υπέρ των Ρώσων στο ημίχρονο, ενώ οι Νεοζηλανδοί άντεξαν ως το 38-35.

Μετά, εξαντλημένοι από την άμυνα των Ρώσων και με τον Πένι να παρακολουθεί το ματς από τον πάγκο φορτωμένος με 4 φάουλ, παραδόθηκαν για ένα ρωσικό σερί 13-0 που έφερε τη διαφορά στους 16 πόντους. Τότε ο Βούσινιτς αναγκάστηκε να ξαναβάλει τον Πένι στο ματς και η Νεά Ζηλανδία έτρεξε ένα 0-8 για το 51-43. Όμως, ήταν φανερό ότι οι Ρώσοι είχαν πια χτίσει μομέντουμ και άρχισαν να βάζουν και τα τρίποντα για να κρατήσουν με ευκολία τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους. Στο τέλος, η Νέα Ζηλανδία παραιτήθηκε τελείως και η διαφορά από τους 13 πήγε στους 22 σε 2,5 λεπτά.

Καλύτερος για τη Ρωσία ήταν ο Βορόντσεβιτς που έκανε νταμπλ νταμπλ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μοζγκόφ. Για τη Νέα Ζηλανδία καλύτεροι ήταν ο Πένι και ο Αμπερκρόμπι.

Ρωσία (Μπλατ): Βορόντσεβιτς 18 (3/3τρ. 11ρ.), Κολεσνίκοφ, Μπίκοφ 5 (1), Φριτζόν 12 (2), Καούν 6 (5ρ.), Πονκρασόφ 9 (1/7τρ. 7ασ.), Μόνια 8 (1/4τρ. 6ρ.), Κβοστόφ 4, Βορόνοφ, Μοζγκόφ 16 (7ρ.).

Νέα Ζηλανδία (Βούσινιτς): Τέιτ 1, Φίτσετ 6 (1), Πένι 21 (1), Βούκονα 2 (5ρ.), Τζόουνς 7 (1), Αμπερκρόμπι 13 (1/3τρ. 4ρ.), Κάμερον 4 (1), Φρανκ, Μπράντσο 2.

 

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *