Home / Α1 / «Χρυσός» ρολίστας

«Χρυσός» ρολίστας

 

Δημοσιεύτηκε στις 2 Αυγούστου 2007

Με το Νίκο Χατζηβρέττα να δηλώνει «πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι» άρχισε η μπασκετική εβδομάδα, πρώτη του Αυγούστου, δεύτερη της προετοιμασίας της Εθνικής στο Καρπενήσι. Αυτή η δήλωση του γκαρντ της Εθνικής και του Παναθηναϊκού στην πραγματικότητα αποτυπώνει τη θέληση όλων των παικτών και τις προσδοκίες του κόσμου.

Ο Χατζηβρέττας πάντα υπήρξε συνεπής στις υποχρεώσεις του. Από την εποχή που άρχισε την ανοδική του πορεία με τη φανέλα του Ηρακλή και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Α1, μέχρι το επιτυχημένο πέρασμα από τη Ρωσία και την ΤΣΣΚΑ και το σήμερα, που, μέσα από τις εμφανίσεις του στον Παναθηναϊκό και τα καλοκαίρια στην Εθνική, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ένας πολύτιμος ρολίστας.

Κατά έναν παράξενο τρόπο, ο διεθνής γκαρντ, καθιερώθηκε όταν ανέλαβε στους «πράσινους» να γίνει άνθρωπος ειδικών αποστολών και εγκατέλειψε το προφίλ του σκόρερ – ηγέτη που είχε διαμορφώσει στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, φάνηκε ευέλικτος και να μη δυσκολεύεται να προσαρμοστεί, κάτι που εκτίμησε ο Γιαννάκης και τον έχει πλέον κάνει μόνιμο μέλος της Εθνικής των επιτυχιών, χαρίζοντας του μάλιστα και φανέλα βασικού.

Ο Χατζηβρέττας είναι ο παίκτης που θα αναλάβει να μαρκάρει τον καλύτερο περιφερειακό της αντίπαλης ομάδας. Στην επίθεση, ενα μειονέκτημα του είναι ότι ορισμένες φορές, αν και μένει ελεύθερος, διστάζει να σουτάρει, ωστόσο, όποτε το επιχειρεί, το κάνει με καλά ποσοστά και αυτό τον καθιστά ταυτόχρονα πολύτιμο αλλά και, ως ένα βαθμό, αναλώσιμο, αφού ξέρει το ρόλο του και δε φοβάται να μπει στη φάση θυσιάζοντας φάουλ και ενέργεια.

Η φετινή χρονιά του κύλησε στα συνηθισμένα του στάνταρ, έστω και αν έχασε φέτος λίγο χρόνο συμμετοχής από τον Μπετσίροβιτς. Εντός συνόρων, σε 34 παιχνίδια είχε 6.5 πόντους και 1.4 ασίστ μέσο όρο. Στην Ευρωλίγκα, ήταν καλύτερος, έπαιξε 22 αγώνες και σε 23 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα είχε 7.9 πόντους και 1 ασίστ μέσο όρο.

Ο Χατζηβρέττας, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και φέτος στη δωδεκάδα της Εθνικής και θα αποτελέσει ξανά τον παίκτη για τις ειδικές αποστολές και τους συγκεκριμένους ρόλους, πάντα προσεκτικός, με λίγα λάθη, ορεξάτος, μαχητικός και πολύτιμος.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *