Home / ΚΥΠΕΛΛΟ / «Τρελάθηκε» ο ΠΣΑΚ, για γέλια και το Κύπελλο!

«Τρελάθηκε» ο ΠΣΑΚ, για γέλια και το Κύπελλο!

Κι ενώ πλέον έχουμε κλείσει τις… 11 ομάδες για το πρωτάθλημα που ξεκινά σε λίγο καιρό, καθώς «μόνο» Μαρούσι, ΑΕΚ και Ηρακλής δεν έχουν πάρει ακόμα πιστοποιητικό συμμετοχής, η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ είναι πλέον τουλάχιστον ευτράπελη.

Ο Ηρακλής ανακοίνωσε ότι δεν θα παραταχθεί στο Κύπελλο την Τετάρτη, καθώς δεν έχει πάρει πιστοποιητικό από την ΕΕΑ. Η ομάδα έλεγε στην ανακοίνωσή της ότι η ΕΕΑ είναι υπεύθυνη που δεν έχει πάρει ακόμη πιστοποιητικό, παρότι ο φάκελός της είναι πλήρης. Έτσι, δεν μπορεί να καταθέσει τα συμβόλαια των παικτών στον ΕΣΑΚΕ ώστε να μπορεί νόμιμα να παίξει στο ματς Κυπέλλου. Έτσι «θέλοντας από την πλευρά μας να διαφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε το κύρος και τη νομιμότητα του σωματείου μας και για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση μας δηλώνουμε την αδυναμία συμμετοχής στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος».

Να γράψουμε ότι αυτά τα ακούμε μόνο στην Ελλάδα, είναι πλέον περιττό. Μια ομάδα δεν έχει κάνει τις κατάλληλες κινήσεις να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής, κάτι που θα μπορούσε να κάνει εδώ και 3 μήνες, αλλά κατηγορεί την ΕΕΑ για την αναβολή πριν από… 2 μέρες, την ΕΕΑ που προσπαθεί ξανά με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει πιστοποιητικό σε όλες τις ομάδες αντί να τις ελέγχει (όπως είναι ο ρόλος της). Επίσης, με το να μην μπορεί αν αγωνιστεί νόμιμα στο Κύπελλο από δική της (προφανώς) ευθύνη, διαφυλάσσει το… κύρος της.

Την ίδια ώρα, ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους, παρακολουθώντας το όλο θέατρο του παραλόγου του Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση μιλάει για την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στα περισσότερα μέλη του ΠΣΑΚ, για το γεγονός ότι οι περισσότεροι αθλητές δεν έχουν ένσημα και εργατικά δικαιώματα, για τις «εκπτώσεις» της ΕΕΑ, για το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες είναι αναξιόπιστες, αλλά και να υπενθυμίζει τον ρατσισμό της απόφασης που αποκλείει τους 30άρηδες από μετεγγραφές σε ομάδες Β΄ και Γ΄ εθνικής.

Ο ΠΣΑΚ έκλεισε την ανακοίνωσή του με την εξής… ρητορική απορία: «Άραγε υπάρχει νόημα να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα σαν αυτό; Έξαλλου το προηγούμενο που ξεκίνησε, τελείωσε ποτέ;».

Για να κλείσω σε μια πιο ευχάριστη νότα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό (Αθήνα 98.4). Στη συνέντευξη «ρωτήθηκε» ότι «δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι είσαστε ο κορυφαίος παράγοντας στην ιστορία του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού, μπάσκετ», αλλά ευτυχώς είπε ότι «βλέπει» διάδοχη κατάσταση στο μέλλον, καθώς, όπως είπε, «ουδείς αναντικατάστατος» και «μέσα από την αναζήτηση που θα αναπτυχθεί» για να καλυφθεί το κενό του «θα βγουν και οι νέες ηγεσίες». Πάλι καλά, γιατί προς στιγμήν φοβηθήκαμε ότι δεν θα υπάρξει επόμενη γενιά για να διαλύσει το ελληνικό μπάσκετ τόσο καλά όσο το κάνει αυτή.

Ο Βασιλακόπουλος είχε καλή διάθεση και όρεξη για αστειάκια προφανώς, αφού μετά είπε για την επιλογή Καζλάουσκας ότι… φταίει ο Γιαννάκης, που έφυγε (γνωστό άλλωστε ότι ο Γιαννάκης φταίει για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα)! «Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά προέκυψαν ύστερα από τη φυγή του Παναγιώτη Γιαννάκη» είπε και όσοι νομίσατε ότι τον Γιαννάκη έδιωξε η Ομοσπονδία επειδή πήγε στον Ολυμπιακό (και στην Ελλάδα είμαστε όλοι οπαδοί-κάφροι για να δεχτούμε κάτι τέτοιο), μόλις μάθατε ότι έφυγε μόνος του και έτσι καταλήξαμε στον Καζλάουσκας, αφού πρώτα… «χάσαμε χρόνο με τον Μεσίνα». Ό,τι λάχει δηλαδή.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Απίθανη πράσινη πρόκριση!

Καθηλωμένους μας κράτησε το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *