Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Δεύτερη γενιά στο… ντιβάνι

Δεύτερη γενιά στο… ντιβάνι

 
 
Δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου 2007
 
Μπορεί να συχνά να λέμε ότι η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα, αλλά όσο «κακοί» και να είναι οι Έλληνες διεθνείς δεν μπορεί να είχαν σκαρφιστεί επίτηδες τέτοια φάρσα στους Γάλλους αντιπάλους τους. Το 81-72 υπέρ των Γάλλων να μετατρέπεται σε 81-81, 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, οι Γάλλοι να κάνουν ξανά κάθε είδους χαζομάρα και η εθνική Εφήβων να παίρνει τη νίκη με 1 βολή του Ιωακειμίδη στην εκπνοή (81-82).
 
Εντάξει, για να κάνεις σερί 10-0 στο τέλος ενός αγώνα στον οποίο έχανες σχεδόν από την αρχή πρέπει να σου δώσει το δικαίωμα ο αντίπαλός σου. Αντικατοπτρίζει όμως και το μέγεθος στο οποίο έχει φτάσει η αυτοπεποίθηση των εθνικών ομάδων της χώρας μετά τις επιτυχίες των αντρών από το 2005 (εξάλλου, οι… μικροί πάντα μιμούνται τους μεγάλους. Και οι Γάλλοι το ίδιο έκαναν).
 
Στον πάγκο της Ελλάδας έχαναν με 9 πόντους και γελούσαν όταν άρχισαν να μειώνουν λέγοντας… «βάλ’ το αγόρι μου» και όλα τα συναφή. Και ακόμη μία γενιά Γάλλων καλαθοσφαιριστών θα χρειαστεί… ψυχοθεραπεία για να συνέλθει.
 
Η Εθνική Εφήβων γιόρτασε την πρόκρισή της στην τετράδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και, πλέον, στον αγώνα της Πέμπτης (21:45) με τη Λετονία θα κριθεί απλώς η πρώτη θέση στον όμιλο. Άντε να δούμε μήπως φιλοτιμηθεί και καμιά ΕΡΤ να αγοράσει κάποιο παιχνίδι τετράδας… Βέβαια, η τρομερή μεταμόρφωση της εθνικής Εφήβων, έχει κι ένα ακόμα λόγο. Αυτός… ακούει στο όνομα Κώστας Κουφός.
 
Ο Κώστας σταμάτησε στους 25 πόντους, τα 10 ριμπάουντ και τις 7 τάπες με τους Γάλλους, σκορπώντας πάλι πανικό στους αντίπαλους. Ο ίδιο δηλώνει ότι έχει μόνο ένα στόχο… «Θέλω να παίξω με την εθνική Ελλάδας των αντρών. Γι’ αυτό ήρθα φέτος να παίξω στους Έφηβους». Μάλλον θα έχει τρομερούς (ευχάριστους) πονοκεφάλους ο Παναγιώτης Γιαννάκης όταν θα προσπαθεί να χωρέσει στη δωδεκάδα Παπαδόπουλο, Μπουρούση, Μαυροκεφαλίδη και Κουφό σε 2 χρόνια. Και μιας και ο λόγος για τον «δράκο», η εθνική θα βρεθεί για… τριήμερο στο Στρασβούργο, όπου θα αντιμετωπίσει από Παρασκευή έως και Κυριακή τις Σλοβενία, Γαλλία και Σερβία στα πρώτα της φιλικά παιχνίδια. Σ
 
ας μυρίζει από τώρα «τιρινίνι» που λέει και το ανέκδοτο; Το γράφω τώρα, πριν καν το πρώτο φιλικό… η Ελλάδα είναι καλύτερη από πέρσι και πρόπερσι. Η δωδεκάδα είναι η ίδια, μόνο που σκεφτείτε τι είναι ο Βασιλόπουλος και ο Μπουρούσης φέτος. Αν ο Γιαννάκης τους δείξει εμπιστοσύνη (πράγμα που έχει δείξει ότι θα κάνει), τότε η εθνική θα κάνει την πλάκα της στην Ισπανία.
 
Και πριν τελειώσω για σήμερα, θυμάστε τι σας έλεγα πριν λίγες μέρες στο «KG και… μένουμε Βοστόνη»; Ότι τώρα με Γκαρνέτ, Άλεν και Πιρς πολλές παλιές καραβάνες θα μυριστούν δαχτυλίδι και θα θελήσουν Βοστόνη. Ήδη, ο Σκοτ Πόλαρντ πήγε, ενώ άρχισαν όπως πάντα και τα όργανα των… πρώην που έμειναν με τη γλύκα. Ο τεράστιος Ρέτζι Μίλερ θέλει να γυρίσει στα 41, μόνο και μόνο για να φορέσει τα πράσινα… ως τον τελικό. Ο Νοσφεράτου προπονείται τα τελευταία δύο χρόνια και έχει απαιτήσεις χρόνου (και σουτ βεβαίως βεβαίως), οπότε ας δούμε πού θα πάει το πράγμα. Με τρεις κενές θέσεις στο ρόστερ ακόμα, βλέπω τους Σέλτικς για… Γκάρι Πέιτον, Ρέτζι Μίλερ και Σκότι Πίπεν, αν τελικά δεν τελειώσει του Τρόι Χάντσον (που θα τελειώσει).

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *