Home / ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ / Γαλανόλευκα παγκόσμια όνειρα!

Γαλανόλευκα παγκόσμια όνειρα!

Ξεκινά στις 23 Σεπτεμβρίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, με την Ελλάδα να έχει προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πέρσι, η εθνική είχε ένα πολύ καλό Ευρωμπάσκετ, στο οποίο τερμάτισε στην 5η θέση και κέρδισε τη συμμετοχή της στο φετινό Μουντομπάσκετ της Τσεχίας.

Με ηγέτιδα την MVP του περσινού Ευρωμπάσκετ, Εβίνα Μάλτση, και συνολικά ένα πολύ δυνατό ρόστερ με τις Καλέντζου, Καλτσίδου, Δημητράκου, Παπαμιχαήλ και Χατζηνικολάου να ξεχωρίζουν, η Ελλάδα θα κυνηγήσει την πρόκριση στην πρώτη της συμμετοχή σε Μουντομπάσκετ.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου, με την Ελλάδα να αγωνίζεται στον Β΄ όμιλο στην Οστράβα, μαζί με τις Η.Π.Α., Γαλλία και Σενεγάλη. Η Ελλάδα ξεκινάει με τις Η.Π.Α. σε ένα πολύ δύσκολο ματς με τις Ολυμπιονίκες του 2008, ενώ στις 24 αγωνίζεται με τη Γαλλία που κατέκτησε το περσινό Ευρωμπάσκετ.

Πέρσι, η Ελλάδα είχε χάσει μόλις 2 πόντους από τη Γαλλία (49-51) στο Ευρωμπάσκετ, οπότε θα παλέψει και αυτό το ματς, αλλά το πιο σημαντικό είναι εκείνο με τη Σενεγάλη, πρωταθλήτρια Αφρικής πέρσι. Ο αγώνας αυτός είναι που θα δώσει (ή όχι) την πρόκριση στην ελληνική ομάδα.

Από κάθε όμιλο περνούν 3 ομάδες και προκρίνονται στους «12». Εκεί θα σχηματίσουν εκ νέου όμιλο 6 ομάδων για την πρόκριση στην οκτάδα. Η Ελλάδα διασταυρώνεται με τον Α΄ όμιλο όπου βρίσκονται οι Αυστραλία, Λευκορωσία, Καναδάς, Κίνα. Η Κίνα είναι πρωταθλήτρια Ασίας, η Λευκορωσία τερμάτισε 4η στο περσινό Ευρωμπάσκετ, ενώ η Αυστραλία μάλλον είναι το φαβορί για το φετινό Μουντομπάσκετ (πρόσφατα κέρδισε τις Η.Π.Α. σε φιλικό με τη Λορίν Τζάκσον είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας της και εσχάτως MVP του WNBA).

Συνολικά, η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τις πρωταθλήτριες όλων των ηπείρων (πλην Αμερικής, όπου οι Η.Π.Α. δεν έπαιξαν): Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής και Ωκεανίας, αλλά και τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Πεκίνου!

Πάντως, για να θεωρηθεί επιτυχημένη η Ελλάδα θα πρέπει οπωσδήποτε να περάσει στο δεύτερο γύρο κι εκεί θα κληθεί να κάνει την υπέρβαση νικώντας δύο αντιπάλους. Αν θεωρήσουμε ότι η Αυστραλία και οι Η.Π.Α. είναι αχτύπητες για την ελληνική ομάδα, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να νικήσει συνολικά 2 από τις Γαλλία, Κίνα, Λευκορωσία. Καναδά (θα συναντήσει 2 από τις 3 τελευταίες, αφού η τρίτη θα έχει αποκλειστεί) και, εννοείται, επιβάλλεται να κερδίσει τη Σενεγάλη για να προκριθεί.

Η Ελλάδα δεν είναι παγκόσμια δύναμη στις γυναίκες, αλλά είναι σίγουρα υπολογίσιμος αντίπαλος για όλους. Με τον Μίσσα στον πάγκο, που συνεχίζει την περσινή επιτυχημένη παρουσία του, η ομάδα θα παλέψει για την καθιέρωση στις συνειδήσεις του μπασκετόκοσμου.

Το Μουντομπάσκετ προβλέπεται να μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις και η καρδιά του γυναικείου μπάσκετ (αλλά και γενικότερα του μπάσκετ) θα χτυπά στην Τσεχία 23 Σεπτέμβρη με 3 Οκτώβρη.

About nikolask11

Check Also

Η live μετάδοση του final-four Κυπέλλου Γυναικών

Το final four του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών ξεκινά το Σάββατο στην Κω και η ΕΟΚ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *