Home / ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ / Και τώρα… πλέι οφς!

Και τώρα… πλέι οφς!

Η Α1 γυναικών έφτασε στο τέλος της την Κυριακή, με την κανονική περίοδο να ολοκληρώνεται με το ματς ΠΑΟΚ-Άρης. Φέτος, ο πρωταθλητής δεν αναδεικνύεται από την κανονική περίοδο, αλλά υπάρχουν και πλέι οφς, τα οποία ξεκινούν προσεχώς.

Το σύστημα είναι διαφορετικό από εκείνο της Α1, με 4 ομάδες να συμμετέχουν στα πλέι οφς και να μεταφέρουν σε αυτά τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου.

Η κανονική περίοδος τελείωσε με τον Αθηναϊκό να έχει 22-0 και να είναι με μεγάλη απόσταση πρώτος, αφού στη 2η θέση βρέθηκε ο Άρης με 14-8, ενώ 3η ήταν η Νέα Χαλκηδόνα, επίσης με 14-8, όσο είχε και ο 4ος Παναθηναϊκός! Στα πλέι οφς, λοιπόν, τα ζευγάρια των ημιτελικών έχουν ως εξής:

Αθηναϊκός – Παναθηναϊκος 2-0
Άρης – ΦΕΑ Νέας Χαλκηδόνας 1-1

Ο Αθηναϊκός προηγείται με 2-0 στη σειρά, γιατί είχε πάρει και τα δύο ματς κανονικής περιόδου, ενώ στο 1-1 ήταν οι αγώνες του Άρη με τη Νέα Χαλκηδόνα. Οι σειρές κρίνονται στις 3 νίκες.

Εκτός από πλέι οφς, υπάρχουν και πλέι άουτ, στις θέσεις 8-11. Εκεί ο Απόλλων Πτολεμαΐδας θα παίξει με τον Ολυμπιακό Βόλου (2-0) και ο ΠΑΟΚ με τον Πρωτέα (2-0), με τους ηττημένους να παίζουν μεταξύ τους για να δουν ποιος θα ακολουθήσει την Αμαρυλλίδα στη δεύτερη κατηγορία.

Οι αγώνες είναι σίγουρο ότι θα παρουσιάσουν υψηλό ενδιαφέρον και θα «τραβήξουν» όσους αποφασίσουν να τους παρακολουθήσουν.

Ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά της κανονικής περιόδου, που ολοκληρώθηκε, θα δούμε την Γκαμπριέλα Μαρτζίνεαν (πέρσι έπαιξε WNBA με τις Μινεσότα Λινξ) του Παναθηναϊκού στην 1η θέση των σκόρερ με 17.8 πόντους μέσο όρο, όσους είχε και η Κάιλι ΜακΛάρεν του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας. Η Μαρτζίνεαν είναι 1η σκόρερ, καθώς πέτυχε… 1 πόντο παραπάνω στο σύνολο!

Πρώτη Ελληνίδα σκόρερ δεν ήταν άλλη από τη Μέι Κοτσόπουλος (ΔΑΣ Άνω Λιοσίων), που τελείωσε την πρώτη της επαγγελματική σεζόν στην Ευρώπη με 15.4 πόντους (6η στο πρωτάθλημα), ενώ στη δεκάδα των πρώτων σκόρερ βρέθηκε κι άλλη μία Ελληνίδα, η Εβίνα Σταμάτη της Νέας Χαλκηδόνας (10η) με 13.7 πόντους.

Στα ριμπάουντ φιγουράρει 1η η Κάιλι ΜακΛάρεν του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας με 13.3, ενώ συνολικά 5 κοπέλες είχαν διψήφιο μέσο όρο ριμπάουντ (Ντέλβα, Φρίλιχ, Μάζιτς, Σκρμπα οι άλλες).

Πρώτη πασέρ του πρωταθλήματος ήταν η Νάταλι Πλούμπη του ΔΑΣ Άνω Λιοσίων με το θεαματικό μέσο όρο των 7.2 ασίστ! Καμία άλλη κοπέλα δεν ξεπέρασε τις 4.6 (Κοχ), ενώ στην πρώτη δεκάδα βρέθηκαν 6 Ελληνίδες παίκτριες (Λυμούρα, Αξιοπούλου, Σταυρίδου, Χατζηνικολάου, Καλογήρου οι άλλες).

Η Ρούλα Καλογήρου, εκτός από τις ασίστ, είχε σημαντική παρουσία και στα κλεψίματα, όντας 1η στο πρωτάθλημα με 3.1 ανά ματς! Στις τάπες πρώτευσε η Ασημίνα Κουτσουνούρη, σέντερ του Ολυμπιακού Βόλου, με 1.5 ανά αγώνα!

Μπορεί το γυναικείο πρωτάθλημα να κινείται εν πολλοίς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε μαζί του! Μη χάσετε την ερχόμενη Κυριακή τη συνέντευξη του νέου «πιο καυτού» ονόματος της φετινής Α1 στο Age of Basketball! Λίγο μετά το τέλος της σεζόν και λίγο πριν τις υποχρεώσεις με την εθνική, η Μέι Κοτσόπουλος μιλάει στο AoB για την πρώτη της επαγγελματική σεζόν!

About nikolask11

Check Also

Η live μετάδοση του final-four Κυπέλλου Γυναικών

Το final four του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών ξεκινά το Σάββατο στην Κω και η ΕΟΚ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *