Home / ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ / Εύκολα χρυσές οι Η.Π.Α.!

Εύκολα χρυσές οι Η.Π.Α.!

Ολοκληρώθηκε το Μουντομπάσκετ Γυναικών και οι Η.Π.Α. επιβεβαίωσαν τον χαρακτήρα του φαβορί. Στον τελικό με αντίπαλο την Τσεχία κέρδισαν με 89-69 και κατέκτησαν πολύ εύκολα το χρυσό μετάλλιο. Χάλκινο για την Ισπανία που επικράτησε στον μικρό τελικό της Λευκορωσίας με 77-68, 5η θέση για την Αυστραλία που κέρδισε με 74-62 τη Γαλλία.

Έτσι, οι Αμερικάνες επέστρεψαν στην κορυφή του κόσμου στα Μουντομπάσκετ μετά την ήττα του 2006 από την Αυστραλία. Το δώρο των Αυστραλέζων φέτος ήταν… πολύ μεγάλο (ο αποκλεισμός στους στις «8») και οι Αμερικάνες απλώς έκαναν περίπατο ως το χρυσό, χωρίς να αγωνιστούν με το αντίπαλο δέος στα νοκ άουτ.

MVP του Μουντομπάσκετ αναδείχτηκε η Χάνα Χοράκοβα, που ήταν η καλύτερη παίκτρια της Τσεχίας με 12.1 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ ανά αγώνα. Η Τσεχία ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης και δεδομένου ότι καμία Αμερικανίδα δεν «το πήρε μόνη της» (όπως ο Ντουράντ στους άντρες), η Χοράκοβα ήταν άξια MVP.

Από την πολύ καλή και πλήρη αμερικανική ομάδα η Νταϊάνα Τοράζι ψηφίστηκε δικαιολογημένα στην καλύτερη πεντάδα, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν η Έβα Βιτέτσκοβα της Τσεχίας, η Σάντσο Λιτλ της Ισπανίας και η Γέλενα Λεουτσάνκα της Λευκορωσίας.

Ο τελικός ήταν κλειστός μέχρι το 25ο λεπτό περίπου, όταν οι Η.Π.Α. προηγούνταν με 48-41. Μετά με την Τοράζι έτρεξαν ένα 10-0 και καθάρισαν το χρυσό! Ουσιαστικά τη διαφορά έκανε η Τρίτη περίοδος, όπου οι Αμερικάνες άλλαξαν πλήρως την εικόνα του αγώνα και από το +3 (40-37) έφτασαν ως και το +25 (72-47). Πλέον, οι Η.Π.Α. είχε χρυσές παγκόσμιες πρωταθλήτριες και σε άντρες και σε γυναίκες.

About nikolask11

Check Also

Η live μετάδοση του final-four Κυπέλλου Γυναικών

Το final four του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών ξεκινά το Σάββατο στην Κω και η ΕΟΚ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *