Home / EUROCUP / θα ΤΑ ΠΟΥμε σΤΟυΣ ομίλους!

θα ΤΑ ΠΟΥμε σΤΟυΣ ομίλους!

Πρόκριση στους ομίλους του Eurocup για τον Άρη, που με σούπερ Ταπούτο πέρασε το εμπόδιο της Λουκόιλ Ακαντέμικ, έστω και οριακά, αφού ηττήθηκε με 92-93 στο δεύτερο παιχνίδι. Οι «κίτρινοι» είχαν κερδίσει με 4 πόντους το πρώτο ματς και προστατεύοντας τη διαφορά πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο αγώνας μόνο εύκολος δεν ήταν για τον Άρη, που δυσκολεύτηκε αρκετά. Η Λουκόιλ προηγήθηκε με 11-20, ενώ φαινόταν να έχει την απάντηση κάθε φορά που ο Άρης πλησίαζε. Μάλιστα, όταν οι «κίτρινοι» πέρασαν μπροστά με 39-35, μέσα σε 2,5 λεπτά το σκορ είχε γίνει 44-48 για την βουλγαρική ομάδα. Κάπως έτσι φτάσαμε στην τελευταία περίοδο του αγώνα, όταν το 72-69 του Άρη έγινε 72-77, αλλά κρίσιμα καλάθια από Ταπούτο, Πιρς και Χατζηβρέττα έφεραν το ματς στην ισοπαλία, στο 81-81 στο 35ο λεπτό.

Ο Άρης δεν μπόρεσε και πάλι να πάρει τον έλεγχο του ματς και βρέθηκε πίσω με 86-91 με μόλις 1:14 στο χρονόμετρο. Το τρίποντο του Ταπούτου και η τάπα του αμέσως μετά στο ντράιβ του Στοΐκοφ ήταν «όλα τα λεφτά για τον Άρη», που μπόρεσε έτσι κι έφερε το ματς στον πόντο (με τη βολή του Χατζηβρέττα στη συνέχεια). Βέβαια, οι «κίτρινοι» στάθηκαν και λίγο τυχεροί όταν οι διαιτητές λόγω προβλήματος στη γραμματεία με το ταμπλό και το χρόνο μετά το 90-91 δεν μέτρησαν το τρίποντο που πέτυχε η Λουκόιλ και έφεραν πίσω τη φάση, αλλά η απόφαση ήταν σωστή. Στη δεύτερη βερσιόν της φάσης, ο Χιθ σκόραρε δίποντο, ενώ μετά τις βολές του Χατζηβρέττα ο ίδιος παίκτης αστόχησε στο τρίποντο που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Άρη ο Χρήστος Ταπούτος και ο Άντονι Τάκερ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Νίκος Χατζηβρέττας. Ο Ταπούτος είχε 18 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 τάπες, ενώ ο Τάκερ είχε 18 πόντους, 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα. Από κοντά και ο Χατζηβρέττας με 19 πόντους, 3 ριμπάοντ και 2 ασίστ.

Συνολικά ο Άρης έκανε 9 τάπες, νούμερο τρομερό, που τον βοήθησε πάρα πολύ στην πρόκριση, ενώ οι «κίτρινοι» είχαν μόλις 10 λάθη (4 στο δεύτερο ημίχρονο).

About nikolask11

Check Also

Συνεχίζουν αήττητοι οι δύο του Eurocup!

Χωρίς ήττα συνεχίζουν οι δύο εκπρόσωποί μας στο Eurocup, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος διπλασίασαν τις νίκες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *