Home / Α1 / Στην άκρη του γκρεμού…

Στην άκρη του γκρεμού…

Ίσως και ένα βήμα πιο… πέρα από την άκρη του γκρεμού βρίσκεται το Μαρούσι, στηριζόμενο από τα χέρια σε χερούλια καρφωμένα σε σκάλα πάνω από ύψος 604 μέτρων, χωρίς καμία ασφάλεια, όπως ο Εσκίλ Ρονινγκσμπάκεν στη διάσημη φωτογραφία. Μόνο που στη δική του περίπτωση, το τέλος δεν προμηνύεται εξίσου καλό

Η κατάσταση είναι τραγική, περισσότερο απ’ όσο περνάει στον τύπο, όσο παράλογο κι αν ακούγεται αυτό. Το Age of Basketball μίλησε με ανθρώπους που βρίσκονταν στην ομάδα του Αμαρουσίου τόσα χρόνια και ξέρουν από πρώτο χέρι όσα έγιναν, και έμαθε τι συμβαίνει στην ομάδα.

Οι Μαρής και Γκαμάρης τελείωσαν και τυπικά το πρωί της Τετάρτης, όταν δεν έστειλαν τα 65.000 ευρώ που ήταν το ποσό που έπρεπε να καταθέσει το Μαρούσι για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα (εγγυητική), όμως δεν υπάρχει πλέον χρόνος για άλλη λύση.

Το καλοκαίρι είχε βρεθεί επενδυτής που θα έβαζε περίπου 400.000 ευρώ στο Μαρούσι, από το χώρο της ναυτιλίας, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονταν στην διοίκηση επί εποχής Βωβού. Όμως, τότε οι Μαρής-Γκαμάρης διαβεβαίωναν τους πάντες (με ψέματα όπως αποδείχτηκε) ότι τα έχουν όλα υπό έλεγχο. Έτσι, η περίπτωση «ναυάγησε».

Πριν από 15 μέρες κι ενώ η ομάδα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, κλήθηκαν πίσω οι άνθρωποι που τη στήριζαν διοικητικά τόσα χρόνια, όμως και αυτοί προσέκρουσαν στον τοίχο ψεμάτων των Μαρή-Γκαμάρη και αποχώρησαν απογοητευμένοι, βλέποντας ότι το θέμα δεν πάει πουθενά.

Πλέον, ο Ερασιτέχνης κάνει κλήσεις για βοήθεια σε όλα τα μέτωπα, αλλά μένουν μόλις 2 μέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, ενώ ακόμη κι αυτό να λυθεί, υπάρχουν άλλα εξίσου σοβαρά προβλήματα. Ποιος θα αναλάβει ομάδα 1 βδομάδα πριν το πρωτάθλημα; Ποιος θα κλείσει τόσο γρήγορα παίκτες; Ποιος θα αναλάβει να τους προπονήσει μόλις 1 εβδομάδα και μετά να παίξουν στη Νέα Σμύρνη; Ποιος θα ρισκάρει τραυματισμούς αθλητών που δεν θα έχουν κάνει προετοιμασία και θα μπουν να παίξουν με μια βδομάδα προπονήσεων αγώνα Α1; Όλα αυτά αν βρισκόταν επενδυτής (δεν είναι μόνο τα 65.000 ευρώ, είναι και όλα τα έξοδα διαχείρισης της χρονιάς), κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και οι απαντήσεις ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Πλέον, ο υποβιβασμός στη Β΄ Εθνική μοιάζει πολύ πιθανός για το Μαρούσι, ενώ η Α1 σε αυτή την περίπτωση θα διεξαχθεί φέτος με 13 ομάδες. Αν δεν αλλάξουν άρδην τα πράγματα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αυτό θα είναι το τέλος της ομάδας-μοντέλο της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Ένα τέλος άδοξο και ντροπιαστικό.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *