Home / ΚΥΠΕΛΛΟ / Προημιτελικά χωρίς εκπλήξεις

Προημιτελικά χωρίς εκπλήξεις

Ολοκληρώθηκαν οι προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας και Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ πήραν τα 4 εισιτήρια για την τετράδα, όπου θα έχουμε δύο μάχες Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Οι τρεις τελευταίοι κέρδισαν εύκολα, ενώ ο Άρης ήταν… πρώτος μάγκας, αφού προκρίθηκε χωρίς αγώνα μιας και το Μαρούσι εν παρατάχτηκε ούτε στο Κύπελλο.

Ο Κυπελλούχος Ολυμπιακός στη Λαμία έκανε περίπατο με τον Πανελλήνιο, που έδειξε εμφανώς ανέτοιμος. Ο Ολυμπιακός πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ και η διαφορά ανέβαινε συνεχώς. Οι δύο ομάδες έκαναν πάρα πολλά λάθη (22 ο Ολυμπιακός, 29 ο Πανελλήνιος) εν μέρει λόγω του γεγονότος ότι η σεζόν μόλις άρχισε, εν μέρει λόγω της πιεστικής άμυνας του αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός έδειξε εμφανώς πιο «στρωμένος» και με συστήματα που έβγαζαν τους παίκτες του ελεύθερους, ενώ ο Πανελλήνιος έμοιαζε ακόμα ασύνδετος και χωρίς ιδιαίτερα συστήματα, αφού οι περισσότεροι παίκτες του είναι ελάχιστο καιρό στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έδωσε την μπάλα στον Νεστέροβιτς, αλλά και γενικότερα στους ψηλούς, με τον Σλοβένο και τους Μπουρούση-Μαυροκεφαλίδη να παίρνουν 24 από τα 44 δίποντα της ομάδας. Επίσης, Σπανούλης και Τεόντοσιτς εναλλάσσονταν και στην οργάνωση αλλά και στο ποιος είχε τον πρώτο λόγο στην επίθεση, ανοίγοντας διαδρόμους ο ένας για τον άλλο με αυτόν τον τρόπο. Γενικά, έπαιξαν αρκετή ώρα οι περισσότεροι παίκτες, με τον Ίβκοβιτς να δείχνει ότι θεωρεί τον Έρτσεγκ τελευταίο παίκτη στην ομάδα (2 λεπτά μόλις).

Από τον Πανελλήνιο, καλά στοιχεία έδειξε ο Κράμπενχοφτ (που είναι και μόνο 3 μέρες στην ομάδα), αλλά και οι υπόλοιποι Αμερικανοί, οι οποίοι βέβαια θα κριθούν καλύτερα τις επόμενες εβδομάδες που η ομάδα θα παίξει πιο ορθολογικά.

Στη Ρόδο ο Κολοσσός μπήκε πολύ καλά (13-3), αλλά πολύ γρήγορα η ισορροπία αποκαταστάθηκε από τον Παναθηναϊκό. Ο Κολοσσός έδειξε ομάδα με αρχή και τέλος, αλλά ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά, καθώς ανά διαστήματα είχε τεράστια κενά στην άμυνα, στοιχείο που θέλει δουλειά.

Ο Π. Καλάθης έδειξε να έχει σαφώς ανεβασμένο ρόλο σε σχέση με το Μαρούσι, ενώ οι ξένοι της ομάδας δεν έδειξαν και τα καλύτερα στοιχεία (καλύτερος ο Πίτερσον). Ιδίως ο Τζόρνταν (ο… λευκός Τζόρνταν) θα πρέπει να ανεβάσει πολύ την απόδοσή του για να βοηθήσει την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε, ενώ έδειξε πολλά από τα στοιχεία που θα έχει φέτος. Ο Μπατίστ εξακολουθεί να είναι ο πρώτος προορισμός στην επίθεση, ενώ Βουγιούκας, Μάριτς, Καϊμακόγλου δεν φαίνεται να έχουν ακόμα ξεκάθαρο επιθετικό ρόλο (δικαιολογημένα, είναι νωρίς ακόμα). Και οι τρεις έπαιξαν κάτω από 14 λεπτά ο καθένας.

Αυτός που δείχνει από τώρα ότι θα αποτελεί βασικό όπλο φέτος είναι ο Ρομέν Σάτο, που ήταν και ο καλύτερος ίσως παίκτης του Παναθηναϊκού, μαζί με τον Νίκολας και τον Μπατίστ. Ο Σάτο είναι πολύ καλός αμυντικά, ολοκληρωμένος επιθετικά και πάντα μέσα στα συστήματα της ομάδας, ενώ η παρουσία του στην πεντάδα απελευθερώνει και τον Νίκολας. Από εκεί και πέρα και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρόνο για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο, ιδίως τους νέους παίκτες της ομάδας, ενώ φάνηκε ένα κενό στο ασόδυο (ιδίως στον άσο), κενό περισσότερο στο πόσο πιστεύει ο Ομπράντοβιτς τους παίκτες του (σε ματς διαφοράς 20+ ο Διαμαντίδης έπαιξε 28 λεπτά, ο Καλάθης 15 και ο Τέπιτς 15).

Ο ΠΑΟΚ ανησύχησε στο ξεκίνημα με τον Ίκαρο, που στηρίχτηκε στον Γιάννη Καλαμπόκη και τους Τόμπσον, Κάρολ, για να ξεφύγει με 11 πόντους στο ξεκίνημα. Πάντως, με ηγέτη τον τρομερό σκόρερ Ρόουλι Μάρσαλ και καλύτερο τον Λάζαρο Παπαδόπουλο που έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα.

Ο Μάρσαλ είχε 24 πόντους, 9 κερδισμένα φάουλ και 6 ριμπάουντ με 7/13 εντός παιδιάς, ενώ ο Παπαδόπουλος είχε 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 κερδισμένα φάουλ με 8/15 εντός παιδιάς. Από τον Ίκαρο, Τόμπσον και Κάρολ έδειξαν ότι θα βοηθήσουν αρκετά (ο Τόμπσον ήταν πολύ καλός), αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος μετά το 10ο λεπτό και ιδίως στο τελευταίο δεκάλεπτο που ξέφυγε στο σκορ.

Η διαφορά στο μπάσκετ που έπαιξαν οι ομάδες λόγω των νέων κανονισμών φάνηκε κυρίως στα ματς του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. ΠΑΟΚ και Ίκαρος είχαν μαζί 22 τρίποντα (8 ο ΠΑΟΚ) και 95 δίποντα στο ματς, ενώ Ολυμπιακός και Πανελλήνιος μαζί είχαν 23 τρίποντα (11 ο Ολυμπιακός) και 85 δίποντα. Μόνο ματς στο οποίο τα τρίποντα ήταν στα περσινά στάνταρ ήταν εκείνο του Παναθηναϊκού, όπου οι δύο ομάδες σούταραν 46 τρίποντα (20 ο Παναθηναϊκός).

About nikolask11

Check Also

Απίθανη πράσινη πρόκριση!

Καθηλωμένους μας κράτησε το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *