Home / Α1 / Ο Βασίλης μπροστά στον καθρέφτη

Ο Βασίλης μπροστά στον καθρέφτη

 
Δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2007
 
Ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια σήριαλ του καλοκαιριού έλαβε και επίσημα τέλος, με το Βασίλη Σπανούλη να γυρίζει οριστικά στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός, τον «χρύσωσε» και ο ίδιος θέλει να αποδείξει ότι άξιζε και πάλι όλος αυτός ο ντόρος που έγινε γύρω από το όνομά του.
Στο τουρνουά του Στρασβούργου, το οποίο φυσικά δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, ξαναείδαμε μετά από έναν ολόκληρο χρόνο τον Σπανούλη σε δράση. Έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Το ότι ήταν πρώτος σκόρερ της Εθνικής δε νομίζω ότι λέει πολλά σ’ αυτή τη φάση, μάλλον δείχνει τη «δίψα» που έχει για μπάσκετ μετά από μια χρονιά μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Πάντως, η αυτοπεποίθησή του, που ήταν αυτή που τον βοήθησε να καθιερωθεί, έδειξε να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.
Ωστόσο, από πέρυσι, τέτοια εποχή, έχουν αλλάξει πολλά. Ο Βασίλης έφυγε το καλοκαίρι με χίλιες προσδοκίες για να παίξει στο NBA. Ο ίδιος το πίστευε ότι μπορεί να πετύχει, εμείς το πιστεύαμε, ο ατζέντης του, το Χιούστον, οι Αμερικάνοι το πίστευαν.
Αλλά δεν τα κατάφερε.
 
Κάτι η έλλειψη εμπιστοσύνης από τον… στρυφνό Βαν Γκάντι, κάτι η προσαρμογή σε μία χώρα που τη χωρίζει ένα ωκεανός από τη δική μας, οδήγησαν τον Βασίλη από τη μέση της χρονιάς και ύστερα να εγκαταλείψει την προσπάθεια να πετύχει και να ψάχνει τρόπους να φύγει από την Αμερική. Δε σας το κρύψαμε και ούτε θα το κρύψουμε και τώρα και ας πλησιάζει το Ευρωμπάσκετ, η φετινή χρονιά του Σπανούλη μας απογοήτευσε λίγο. Σίγουρα οι δικαιολογίες και τα ελαφρυντικά είναι πολλά, αλλά ο μαχητής που ξέραμε, ο παίκτης που πέτυχε κατευθείαν από το Μαρούσι στον Παναθηναϊκό και καθιερώθηκε με το σπαθί του στην Εθνική, φέτος το μισό χρόνο γκρίνιαζε για να γυρίσει στην Ελλάδα.
Οι αιτίες που έγινε ανταλλαγή είναι πια γνωστές όπως και το σίριαλ που έλαβε χώρα για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Πλέον, φέτος ο Σπανούλης έχει ένα δεύτερο ξεκίνημα να κάνει.
Ο Βασίλης πρέπει να σταθεί μπροστά στον καθρέφτη και αρχίζοντας από το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, να αντιληφθεί ότι πρέπει και πάλι να αποδείξει ότι είναι ο ίδιος, και καλύτερος, παίκτης στον οποίο ο φίλαθλος κόσμος είχε επενδύσει τόσα. Είναι ο ίδιος, και καλύτερος, παίκτης που μας ενθουσίασε στο Μουντομπάσκετ με τα γαλανόλευκα. Είναι ο ίδιος, και καλύτερος, παίκτης στον οποίο ο Kobe είπε «great job in Japan». Η Εθνική τον χρειάζεται. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει δουλέψει πολύ. Τα πρώτα φιλικά μοιάζουν να τον δικαιώνουν. Μένει να το δείξει και εκεί που μετράει… Εμείς πάντως τον πιστεύουμε…
 

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *