Home / Α1 / Τελειώνει ο Μπουρούσης – ο διάλογος της ντροπής με Ψωμιάδη

Τελειώνει ο Μπουρούσης – ο διάλογος της ντροπής με Ψωμιάδη

Πολύ σύντομο φαίνεται πως θα είναι το μέλλον του Γιάννη Μπουρούση στον Ολυμπιακό μετά τα όσα διέρρευσαν στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του σκανδάλου για τους στημένους αγώνες και της δικογραφίας που έχει δημιουργήσει βαρύ κλίμα στην υπόθεση. Ο Έλληνας σέντερ μάλλον είναι… παράπλευρη απώλεια, καθώς η κασέτα που ανακτήθηκε δεν έχει να κάνει με στημένους αγώνες ή παράνομο στοίχημα, αλλά με παράνομες ουσίες και ντόπινγκ.

Η ηχογράφηση δόθηκε στη δημοσιότητα και ο διάλογος είναι… απίστευτος και ενδεικτικός για την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Μπουρούσης ζητάει κι άλλο «φάρμακο» από τον Ψωμιάδη για τους τελικούς της Α1, διασύροντας πλέον πλήρως το όνομά του.

Παίκτης και Ολυμπιακός δεν έχουν ακόμα επίσημη αντίδραση, αλλά αυτή της ομάδας αναμένεται να είναι πολύ σκληρή προς τον Μπουρούση, που λογικά θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένος από τον Ολυμπιακό.

Επίσης, αν η ΕΟΚ κρατήσει τη στάση που είχε υιοθετήσει τόσα χρόνια στο θέμα του ντόπινγκ και των παράνομων ουσιών, ακόμη κι αν δεν τιμωρηθεί ο παίκτης (δεν πιάστηκε ντοπαρισμένος για να τιμωρηθεί από τη FIBA, όμως στην ηχογράφηση λέει ότι παίρνει παράνομες ουσίες), λογικά θα αποφασίσει την αποπομπή του παίκτη από την εθνική ομάδα και ο Μπουρούσης δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο.

Δυστυχώς, το θέμα είναι ντροπιαστικό για τον παίκτη, που διασύρθηκε από αυτή την εξέλιξη, ενώ σίγουρα το πλήγμα στο γόητρο και την αξιοπιστία του ήδη μισοτελειωμένου ελληνικού μπάσκετ είναι πάρα πολύ μεγάλο. Τα κρούσματα ντόπινγκι μάλλον είναι το νέο χαμηλότερο σημείο στο οποίο πέφτει το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια με το θέμα να είναι πολύ λυπηρό για το μπάσκετ, ασχέτως οπαδικών προτιμήσεων του καθενός.

Η κασέτα έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα και θεωρείται αυθεντική, με τον Ολυμπιακό να σκέφτεται ακόμη και να σπάσει το συμβόλαιο του παίκτη δίνοντάς του 200.000 ευρώ για να τον ξεφορτωθεί. Ο Μπουρούσης έχασε κάθε αξιοπιστία και σοβαρότητα, καθώς το τωρινό γεγονός δεν είναι απλώς μια ανακολουθία λόγων και πράξεων, όπως τον Οκτώβρη στον ΠΣΑΚ, ούτε μια «ατυχής» δήλωση όπως αυτή για την εθνική κατά τη διάρκεια των τελικών. Είναι ξεκάθαρα ντροπή για κάθε επαγγελματία παίκτη. Το πόσα άλλα τρεχάματα θα έχει ο Μπουρούσης, πιο σοβαρά από το συμβόλαιο με τον Ολυμππιακό, θα το μάθουμε τις προσεχείς ημέρες.

Η ομάδα θα ψάξει να βρει σύλλογο στον εξωτερικό να τον δώσει, εκτός αν οι Αγγελόπουλοι ενεργήσουν εν θερμώ και σπάσουν το συμβόλαιό του. Το θέμα είναι αν θα βγουν στη δημοσιότητα και άλλοι παρόμοιοι διάλογοι, ή πόσοι… δεν θα βγουν.

Ο διάλογος της ντροπής ανάμεσα σε Μπουρούση και Μάκη Ψωμιάδη, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που έχει ο εισαγγελέας στα χέρια του, με τον παίκτη να αναφέρει ότι του «τελείωσε το φάρμακο» και θέλει άλλο για τους τελικούς της Α1 (o διάλογος φέρεται να έγινε μετά το ματς ΟΣΦΠ-ΠΑΟ για την 25η αγωνιστική):

Γ.Μ.: Κύριε Μάκη, καλημέρα, τι κάνετε;

Μ.Ψ.: Καλημέρα, Συγχαρητήρια αγόρι μου να πούμε.

Γ.Μ.: Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Μ.Ψ.: Αυτό το ίδιο έχουν και οι δικοί μου, το ίδιο πράγμα, δεν μπορούν να κοιμηθούμε.

Γ.Μ.: Ναι, κύριε Μάκη, καλά, δεν έχω κοιμηθεί.

Μ.Ψ.: Το ίδιο παθαίνουν κι οι άλλοι, οι δικοί μου, δεν μπορούν να κοιμηθούνε.

Γ.Μ.: Τόσο πολύ κύριε Μάκη;

Μ.Ψ.: Κι όσο περισσότερο παίξουνε τόσο γίνεται. Κατ’ αρχάς έλα να σου πω, εχθές κοιτάγανε, το βλέπαμε με τον Μαντζουράκη και τον γενικό αρχηγό στο ξενοδοχείο το Sofitel. Ξέρεις τι είπαν όλοι; «Ο μόνος που παίζει με ψυχή και είναι έτοιμος να τους φάει όλους είναι ο Μπουρούσης», χωρίς να ξέρουνε τίποτε…. (γέλια).

Γ.Μ.: Α δεν ξέρουν, έχουν (ακατάληπτο)… (γέλια)

Μ.Ψ.: Όλοι οι άλλοι παίζανε σε δεύτερο βαθμό από εσένα να πούμε. Και από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Δηλαδή, εσύ έπαιζες μία, μη σου πω δύο πιο δυνατά. Αφού κάποια στιγμή που βάρεσες αυτό το κάρφωμα στο τελευταίο δίλεπτο, σηκωθήκανε οι Αγγελόπουλοι και χοροπηδάγανε, τους έδειχνε η τηλεόραση.

Γ.Μ.: Ήρθαν και οι βλάκες από κάτω, ήρθαν αν μου μιλήσουνε, αλλά εγώ έκανα τον μ…, έφυγα. Κύριε Μάκη μόνο ότι τελείωσε το φάρμακο, να ξέρετε!

Μ.Ψ.: Εντάξει, αγορίνα μου, θα σου φέρω εγώ. Πότε θέλεις εσύ άλλο;

Γ.Μ.: Ε, τώρα θέλω για τους τελικούς.

Μ.Ψ.: Πότε θέλεις αγόρι μου;

Γ.Μ.: Μέσα Μαϊου

Μ.Ψ.: Ε καλά ρε παιδάκι μου, έχεις τρελαθεί; Θα σου έχω ετοιμάσει να πούμε, εντάξει. Θα σου έχω φτιάξει αγόρι μου.

Γ.Μ.: Εντάξει κύριε Μάκη, Φεύγετε για Καβάλα ή θα σας δούμε;

Μ.Ψ.: Όχι, το απόγευμα, θα έρθω, να δω το ματς σε σας, δεν πάω στο γήπεδο, να τους δώσω και την τιμή να πάω στο γήπεδο στους μπινέδες αυτούς! Μάλλον μεθαύριο θα φύγω για Καβάλα για 1-2 μέρες για να πάω να τους πληρώσω να πούμε.

Γ.Μ.: Έγινε, θα τα πούμε.

Μ.Ψ.: Έγινε αγόρι μου, συγχαρητήρια λεβέντη μου.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *