Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Euroleague on AoB: Group D

Euroleague on AoB: Group D

Όμιλος Α                      Όμιλος Β                      Όμιλος Γ                      Όμιλος Δ

Ο Όμιλος Δ είναι ο όμιλος του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» ήταν «άτυχοι» στην κλήρωση, καθώς έπεσαν στον σαφώς πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης, στον οποίο 4 ομάδες έχουν βλέψεις (και ρόστερ) πρωτιάς. Η παντοδύναμη ΤΣΣΚΑ, η Εφές και η Βαλένθια θέλουν να θέσουν άλυτους γρίφους στον Παναθηναϊκό, ενώ Αρμάνι και Ολίμπια δεν είναι για πέταμα, με τους Ιταλούς να έχουν πολύ άρτιο ρόστερ. Ας δούμε τον όμιλο:

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
Το πείραμα Πασούτιν απέτυχε (;) ή η ΤΣΣΚΑ βρήκε κάτι καλύτερο. Οι Ρώσοι ήταν ξανά στο φάιναλ φορ πέρσι, ξανά πρωταθλητές, αλλά στον πάγκο τους κάθεται πλέον ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς. Αν το πάμε αναλογικά, εφόσον με την Παρτιζάν έφτασε φάιναλ φορ, με την ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να πάρει το… διαγαλαξιακό. Ενδιαφέρουσα κίνηση από τους Ρώσους, μένει να δούμε αν ο Βουγιόσεβιτς πήρε μαζί του στη Μόσχα το μαγικό ραβδί που κρατούσε στο Βελιγράδι. Το ρόστερ του είναι σαφώς καλύτερο.

Αρκετές μετεγγραφές έκανε η ΤΣΣΚΑ, η οποία φέτος μοιάζει καλύτερη από πέρσι, ιδίως με τον Σμόντις υγιή, όπως είναι ως τώρα. Στην περιφέρεια θα δούμε και πάλι τον παικταρά Τζ. Ρ. Χόλντεν, ο οποίος ξεπέρασε τα προβλήματα που είχε με την καρδιά του και θα παίζει κανονικά, ενώ στον «άσο» θα εναλλάσσεται με τον Σεργκέι Μπίκοφ, που προέρχεται από μια πραγματικά εξαιρετική χρονιά. Ο Αλεξέι Σβεντ θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο «2», όπου θα κυριαρχούν ο τρομερός Τράγιαν Λάνγκντον και η αποκάλυψη της Τσιμπόνα πέρσι, Τζαμόντ Γκόρντον.

Αν ο Γκόρντον πλησιάσει τα όσα έκανε την περσινή σεζόν, η περιφέρεια της ΤΣΣΚΑ γίνεται σχεδόν αχτύπητη, αφού στο «3» υπάρχει ο απόλυτος Ευρωπαίος αστέρας, Ραμούνας Σισκάουσκας. Ο Σισκάουσκας είναι πια 32, αλλά ως τώρα γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος. Η τρομερή τριάδα των Ρώσων στο 2-3-4 (ίσως η καλύτερη στην Ευρώπη) συμπληρώνεται με τον (Λάνγκντον, Σισκάουσκας και) Βίκτορ Χριάπα. Ο Χριάπα πέρσι απέδειξε ότι ίσως είναι το καλύτερο τριαροτεσσάρι στην Ευρωλίγκα, καταπληκτικός αμυντικός (ο καλύτερος στην Ευρώπη), απίστευτος στις ασίστ, με έφεση στο ριμπάουντ και φερέγγυος σκόρερ.

Μετά υπάρχει και ο Ματίας Σμόντις, που ύστερα από 1-2 χρόνια… «ξεκούρασης» και πολλών τραυματισμών, μοιάζει να επανέρχεται δριμύτερος. Ο Σάσα Καούν είναι σχεδόν ο ιδανικός σέντερ, καθώς ξέρει να τελειώνει τις φάσεις χωρίς περιττές κινήσεις, είναι φιλότιμος, καλός αμυντικός και ριμπάουντερ, με μοναδική (αλλά μεγάλη) αδυναμία τις βολές. Δίπλα του φέτος θα έχει αρκετή βοήθεια, καθώς τα ύψη δεν λείπουν από την ΤΣΣΚΑ. Ο θεόρατος Μπόμπαν Μαριάνοβιτς των 222 εκατοστών θα δημιουργήσει πολλά θέματα στους αντιπάλους και μοιάζει έτοιμος να ανέβει επίπεδο, ενώ υπάρχουν και ο Αρτέμ Ζαμπέλιν (2.15) που στα 22 του θα πάρει χρόνο, με τον ρολίστα Ντμίτρι Σοκόλοφ (2.14) που θα προσφέρει ανάσες. Η ΤΣΣΚΑ είναι υπερπλήρης και μπορεί να «ματσάρει» οποιαδήποτε ομάδα στα μαρκαρίσματα.

Πρόβλεψη: Εννοείται ότι με τέτοιο ρόστερ επιτυχία θα είναι το φάιναλ φορ. Τα προημιτελικά είναι σίγουρα το μίνιμουμ, αλλά αν μείνει εκεί θα είναι αποτυχημένη. Σπάνια υπάρχουν στην ίδια ομάδα παίκτες τέτοιου επιθετικού ταλέντου (Χόλντεν, Λάνγκντον, Σισκάουσκας, Γκόρντον), μαζί με ψηλούς τέτοιου ύψους (Καούν, Μαριάνοβιτς, Σοκόλοφ, Ζαμπέλιν), τεσσάρια τέτοιας κλάσης (Χριάπα, Σμόντις) και πέραν αυτών… να παίζουν και οι περισσότεροι άμυνα υψηλού επιπέδου (Χριάπα, Γκόρντον, Χόλντεν είναι στους καλύτερους αμυντικούς της Ευρώπης). Δεν της λείπει τίποτα, ένα από τα 4-5 φαβορί για τον τίτλο, ίσως ένα από τα 2 αν βάλουμε στην εξίσωση τα πάντα (ρόστερ, προπονητή, εμπειρία, παρασκηνιακή δύναμη). Λέτε τον Μάιο να υποκλιθεί όλη η Ευρώπη στον Βουγιόσεβιτς;

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Αλλαγή βάρους στον Παναθηναϊκό, αφού για πρώτη χρονιά μετά από πολύ καιρό δεν μιλάμε για «παντοδύναμη γραμμή στα γκαρντ» στο ξεκίνημα της σεζόν. Στον πάγκο, όμως, βρίσκεται ξανά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και είναι σίγουρο ότι… θα έχει τον τρόπο του και φέτος.

Με τη φυγή του Σπανούλη και του Γιασικεβίτσιους ο Παναθηναϊκός έκανε μετεγγραφές που ρίχνουν αλλού το βάρος της ομάδας. Στον άσο υπάρχει ο Δημήτρης Διαμαντίδης που αποτελεί εγγύηση, ιδίως αν ξεκουραστεί μέσα στη χρονιά, ενώ δεύτερη επιλογή είναι ο Νικ Καλάθης, νεαρός αλλά με πολύ ταλέντο (το πρώτο, βέβαια, αποτελεί ερωτηματικό για τα κρίσιμα ματς). Ο Μιλένκο Τέπιτς θα βοηθήσει στο κατέβασμα της μπάλας, αλλά περάσει και από τις άλλες δύο θέσεις της περιφέρειας, ενώ είναι βέβαιο ότι ο ρόλος του Ντρου Νίκολας θα αναβαθμιστεί και οργανωτικά, πλησιάζοντας τα όσα έκανε στην Εφές Πίλσεν. Ο Νίκολας έχει «μάτι» για ασίστ και όσοι δεν το έχουν… καταλάβει, θα το δουν φέτος.

Ο Στράτος Περπέρογλου βρίσκεται στο «3», αλλά φέτος μπροστά του θα έχει ένα από τα καλύτερα τριάρια της Ευρώπης, τον Ρομέν Σάτο. Καλός σκόρερ, καλύτερος ριμπάουντ, ακόμη καλύτερος αμυντικός, στον Σάτο δεν λείπει τίποτα και θα «γεμίσει» τη θέση του σμολ φόργουορντ στο «τριφύλλι», δίνοντάς της κάτι που σαφώς της έλειπε πέρσι.

Η σύνδεση με τη ρακέτα έρχεται από τον Κώστα Καϊμακόγλου, που εξαργύρωσε τις πολύ καλές χρονιές του στο Μαρούσι και τώρα θα κληθεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει τα φόντα να το κάνει, ενώ στην προσπάθειά του θα έχει συνοδοιπόρο τον Ίαν Βουγιούκα, που θα παλέψει για χρόνο στο «5» με τους άλλους ψηλούς της ομάδας. Ο Άλεκς Μάριτς έρχεται μετά από μια καταπληκτική σεζόν στην Παρτιζάν και θα πρέπει να κάνει τους φίλους του Παναθηναϊκού να «ξεχάσουν» τον Νίκολα Πέκοβιτς, πράγμα καθόλου εύκολο, αφού ο Πέκοβιτς ήταν μια απίστευτη δύναμη για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Μάριτς έχει άλλες αρετές και ο Ομπράντοβιτς θα πρέπει να τις βγάλει προς τα έξω.

Μάικ Μπατίστ (τεράστιο κεφάλαιο για την ομάδα η παρουσία του), Αντώνης Φώτσης και Κώστας Τσαρτσαρής παραμένουν και έχουν την εμπειρία, την αξία και τον τρόπο να κρατούν στο υψηλότατο επίπεδο τη φροντλάιν του Παναθηναϊκού. Καραμολέγκος στα γκαρντ, Μπόγρης στους ψηλούς θα αναζητήσουν λίγο χρόνο συμμετοχής, αλλά δύσκολα θα τον πάρουν (ο πρώτος δεν είναι καν 17 χρονών ακόμα εξάλλου).

Πρόβλεψη: Επιτυχία θα είναι η πρόκριση στο φάιναλ φορ. Στον όμιλο θα παλέψει με την ΤΣΣΚΑ για την πρωτιά, στο Top-16 δεν θέλει ούτε για αστείο να σκέφτεται ότι θα αποκλειστεί ξανά, ενώ ακόμη και στα προημιτελικά αν μείνει θα είναι αποτυχία. Είναι ουσιαστικά πλήρης, αλλά ίσως του λείπει ένας «άσος» υψηλού επιπέδου. Θα δούμε πώς θα βγει αυτό μέσα στη σεζόν ιδίως για μια ομάδα που έχει συνηθίσει τόσα χρόνια να είναι παντοδύναμη στις θέσεις αυτές.

ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ
Όσοι διαβάσατε το κείμενο για τη Φενέρ δεν θα με δείτε να πρωτοτυπώ στην πρώτη παράγραφο. Η Εφές έχει πλήρες ρόστερ, το οποίο έχει τα φόντα να την οδηγήσει ψηλά στη διοργάνωση. Στον πάγκο υπάρχει ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, που έχει δείξει τα καλύτερα ως τώρα, και είναι η ελπίδα των Τούρκων ότι δεν θα βρουν πάλι κάποιον τρόπο να τα καταστρέψουν όλα.

Στο πλέι μέικερ τα ηνία θα κρατάει ο Άντριου Βισνιέφσκι, που πέρσι ήταν πολύ καλός με τη Μακάμπι. Μαζί του υπάρχουν τρεις πολύ καλοί παίκτες, που αποτελούν και τους άσους της δευτεραθλήτριας κόσμου, Τουρκίας: ο Κερέμ Τουντζερί, ο Εντέρ Αρσλάν και ο Τσενκ Ακιόλ.

Στο «2» και το «3» βρίσκουμε τον πολύπειρο Μπούτσι Θόρντον, τον εκρηκτικό και καταπληκτικό αμυντικό Σινάν Γκιουλέρ και τον τρομερό σκόρερ Ιγκόρ Ρακόσεβιτς. Η σύνδεση με τη ρακέτα γίνεται από το αστέρι της ομάδας, Μπόστιαν Νάχμπαρ, που θα παίζει και στο «3», αλλά και στο «4» προκαλώντας εφιάλτες στους αντίπαλους αμυντικούς με το παιχνίδι του (πολύ ψηλός για να τον μαρκάρει τριάρι, πολύ γρήγορος για να τον μαρκάρει τεσσάρι).

Κάτω από τα καλάθια ήρθε ο Λόρενς Ρόμπερτς, που πέρσι έδειξε την αξία του στην Παρτιζάν. Παίζει καταπληκτική άμυνα, μαζεύει πολλά ριμπάουντ και μοιράζει ασίστ όσο λίγοι ψηλοί. Δίπλα του ο Έργουιν Ντάντλι (ή Ερσίν Νταγκλί όπως έχει επικρατήσει στην Τουρκία, από τον τρόπο που πρόφεραν το όνομά του τα τούρκικα μέσα), παίκτης με πολλές αρετές, καλός σκόρερ και ριμπάουντερ.

Επίσης, υπάρχει ο πολύπειρος και υπερχρήσιμος Κερέμ Γκονλούμ (που επιστρέφει μετά την τιμωρία του) και ο 22χρονος Σέρβος Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (2.13), που προέρχεται από μια απίστευτη σεζόν στη χώρα του και είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα αστέρια της Ευρώπης. Οι δύο πιτσιρικάδες Μπουράκ Γιακάν Γιουκσέλ και Αλί Ισίκ θα παλέψουν για λίγα λεπτά συμμετοχής.

Πρόβλεψη: Η Εφές έχει ρόστερ για να φτάσει στο φάιναλ φορ. Επιτυχία θα θεωρείται να φτάσει στα προημιτελικά. Οτιδήποτε λιγότερο είναι παταγώδης αποτυχία για τέτοιο ρόστερ. Ακόμη και στα προημιτελικά δεν είναι ομάδα που θα θεωρηθεί αουτσάιντερ με λίγες πιθανότητες απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Φέτος η Τουρκία είχε την καλύτερή της σεζόν σε επίπεδο εθνικών και οι δύο ομάδες της στην Ευρωλίγκα είναι πάρα πολύ δυνατές. Περιμένουμε την έκρηξη από τουλάχιστον μία εξ αυτών.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
Ο πιο καλτ προπονητής στην Ευρωλίγκα συνεχίζει στον πάγκο της Αρμάνι. Ο Πιέρο Μπούκι θα βγάζει και θα βάζει το «Armani» ζακετάκι και φέτος στο Μιλάνο, ανάλογα με το πώς θα πηγαίνει η ομάδα του στα ματς της. Ο όμιλός της είναι απίστευτα δύσκολος, αλλά η Αρμάνι έχει αρκετά καλή και πλήρη ομάδα.

Στην περιφέρεια της Αρμάνι βρίσκουμε τον Μορίς Φίνλεϊ, που πέρσι ήταν πολύ καλός στην Ευρωλίγκα, με τον Αμερικανό Μάικ Νάρντι (καλός σουτέρ τριών πόντων, έχει περάσει από αρκετές ιταλικές ομάδες) να τον βοηθά. Ο Μάρκο Μορντέντε θα βοηθήσει με το δολοφονικό του σουτ (ο παίκτης με το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα στην ιστορία της Ευρωλίγκας), ενώ ο Γιόνας Μασιούλις έδειξε στο Μουντομπάσκετ ότι το μέλλον είναι όλο δικό του. Από κοντά και ο πλήρης Ίμπι Τζάαμπερ, που μπορεί να κάνει κάθε δουλειά στο παρκέ, ενώ ο Ντέιβιντ Χόκινς (που επέστρεψε από τη Σιένα) συμπληρώνει ιδανικά με την τεράστια αξία του μια πολύ δυνατή περιφέρεια. Οι Γκαμπριέλε Γκανέτο και Τζάκομο Τσατσάτσε θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο.

Αυτός που αλλάζει τη μορφή της ομάδας είναι ο Στέφανο Μαντσινέλι, που στα 27 του έχει εξελιχθεί σε παίκτη ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Παίζει καταπληκτική άμυνα, ενώ έχει δουλέψει πάρα πολύ επιθετικά, με αποτέλεσμα να μπορεί να σκοράρει με ευκολία. Μπορεί να παίζει και στο «3» που είναι φυσική του θέση, αλλά και στο «4», ενώ μπορεί να μαρκάρει παίκτες από 1.90 ως 2.08.

Στη ρακέτα θα βρούμε τον Μαριγιόνας Πετραβίτσιους, που μετά από μια χρονιά γεμάτη τραυματισμούς θέλει να επιστρέψει για να θυμίσει στην Ευρώπη «ότι είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος σέντερ» (λόγια του προέδρου της Λιέτουβος). Μαζί του ο Μέισον Ρόκα, χρήσιμος ρολίστας και φιλότιμος παίκτης που μπορεί να βοηθήσει αρκετά, αλλά και ο Ολέκσι Πετσέροφ (2.12) που μετά από ορισμένες μέτριες χρονιές στον (πάγκο) του NBA, επιστρέφει στην Ευρώπη για να θυμίσει σε όλους την καλή επαφή που είχε με το καλάθι. Ο πιτσιρικάς Νίκολο Μέγι θα έρχεται από πίσω για λίγο χρόνο.

Πρόβλεψη: Η Αρμάνι έχει πολύ καλή ομάδα, καλύτερη από πέρσι, αλλά έχει πέσει στον πιο δύσκολο όμιλο της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Θέλει την πρόκριση, αλλά είναι πολύ πιθανό να τη χάσει, καθώς το επίπεδο στον όμιλο είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο. Αν δεν κάνει καμιά «αυτοκτονία» η Εφές, θα παλέψει με τη Βαλένθια για την πρόκριση.

ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ
Ο «φτωχός συγγενής» του ομίλου. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είχε πολλά οικονομικά προβλήματα, αλλά τελικά στάθηκε στα πόδια της και μπαίνει με άγριες διαθέσεις στον όμιλο. Πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς, άλλωστε, με «το σκυλί» στον πάγκο της. Ο Γιούρι Ζντοβτς είναι το αφεντικό της Ολίμπια και θέλει να την κάνει… να γαβγίζει, αλλά και να δαγκώνει.

Στην περιφέρεια υπάρχει ο γνωστός μας Μαρκί Πέρι (παρ’ ολίγον… Κύπριος τα «καλά» χρόνια των ελληνοποιήσεων) και ο Βλάντο Ιλιέφσκι, που συνθέτουν ένα δυνατό δίδυμο στον άσο. Ο Σάσο Όζμπολτ είναι υγιής φέτος και τρομερός σουτέρ, ο Σουάντ Σέχοβιτς και ο 22χρονος Κλέμεν Λόρμπεκ (μικρός αδερφός των Ντόμεν και Έραζεμ) θα τραβήξουν αρκετό κουπί στο «2» πίσω από τον Κένι Γκρέγκορι, που είναι φερέγγυος και υψηλής αξίας παίκτης. Ο «γερόλυκος» Γκόραν Γιαγκόντνικ δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς έχει μάλλον αποφασίσει να «φορτώνει» τα καλάθια για καιρό ακόμα, ενώ ο Ζόραν Βρκιτς θα έχει ρόλο. Ο 19χρονος Φινλανδός Σάσου Σάλιν έχει αρκετό ταλέντο και αν του δοθεί η ευκαιρία θα σας πείσει, όπως θα το κάνει και ο 20χρονος Ντίνο Μούριτς, που θεωρείται από τα μεγάλα ταλέντα του σλοβενικού μπάσκετ.

Στη ρακέτα θα συναντήσουμε τον Αμερικανό Αλοΐσιους Αναγκόνιε, όχι καλό σκόρερ, αλλά πολύ καλό ριμπάουντερ και αμυντικό, τον πιο πλήρη Κέβιν Πίνκνι που σκοράρει και από την περιφέρεια, ενώ είναι πολύ καλός κοντά στο καλάθι (με υψηλά ποσοστά στα δίποντα) και τον Νταμίρ Μάρκοτα, ώριμο πλέον και πολύ δυνατή μονάδα για την ομάδα του. Εδώ θα βρούμε και τον χρήσιμο ρολίστα Βλάντιμιρ Μπόισα, αλλά και τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, δανεικό από τον Παναθηναϊκό, που θα έχει την ευκαιρία να παίξει μπάσκετ και να βελτιωθεί.

Πρόβλεψη: Είναι σαφώς η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, αλλά συνήθως εμφανίζεται πολύ καλή στην έδρα της. Όποιος δεν την προσέξει θα την «πατήσει» στη Λιουμπλιάνα και ίσως του κοστίσει στο θέμα του πλασαρίσματος (ή και της πρόκρισης). Πάντως, αν προκριθεί θα μιλάμε για την έκπληξη της χρονιάς.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Τελευταία του ομίλου η τροπαιούχος του Eurocup, Βαλένθια, η οποία κέρδισε τη συμμετοχή της από εκεί. Με τον Μανουέλ Χουσεΐν στον πάγκο της, η Βαλένθια πέρσι ήταν ξεκάθαρα πιο κοντά απ’ όλες τις άλλες στην πρώτη τριάδα του ισπανικού πρωταθλήματος και φέτος θέλει θα αποδείξει ότι μπορεί να πάει καλά στην Ευρωλίγκα.

Το ρόστερ της σαφέστατα και είναι πολύ υψηλού επιπέδου και πολλοί θα το… «μάθουν» αυτό από την ανάποδη. Στην περιφέρεια τα γκέμια κρατάει ο καταπληκτικός οργανωτής Ομάρ Κουκ, που εκτός από τρομερός πασέρ είναι και πολύ καλός σουτέρ. Ο Ράφα Μαρτίνεθ είναι υπερχρήσιμος και φερέγγυος, ενώ από πίσω υπάρχει ο Χοσέ Σιμεόν. Ο Γάλλος Νάντο Ντε Κολό θα πυροβολεί από την περιφέρεια, ενώ ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον (πέρσι στον Άρη) θα πυροβολεί από παντού και πολλές φορές θα είναι ασταμάτητος.

Ο Βίκτορ Κλαβέρ θα έχει στα 22 του την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι παίκτης που αξίζει να βρίσκεται μόνο στο υψηλότερο επίπεδο, με τον χρήσιμο Μαρκ Φερνάντεζ να τον συμπληρώνει (όσο παίζει), ενώ ο Φλοράν Πιετρούς θα βοηθάει στα ριμπάουντ και την άμυνα, ίσως σκοράροντας… πού και πού, κυρίως από θέση «4».

Στη ρακέτα θα βρείτε τον σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό Σέρχι Λίστσουκ, αλλά όποιος κάνει το λάθος να τον προσπεράσει, θα το μετανιώσει οικτρά. Ο Λίστσουκ έχει έφεση στην τάπα, ενώ μπορεί εύκολα να σκοράρει 20 πόντους και να πάρει 10 ριμπάουντ αν δεν προσαρμοστεί η άμυνα πάνω του. Παίκτης υψηλού επιπέδου, αλλά δεν είναι ο μόνος. Στο «4» υπάρχει ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς, που, ιδίως μετά το Μουντομπάσκετ, δεν χρειάζεται συστάσεις. Παίκτης με καταπληκτικές κινήσεις, φοβερός σουτέρ τριών πόντων για το ύψος του, πλήρης και υπάκουος, είναι η «χαρά» κάθε προπονητή και η «πίκρα» κάθε αντιπάλου. Ο δυναμίτης Ρομπέρτας Γιαφτόκας, που τα τελευταία χρόνια είναι ολοένα και καλύτερος, γεμίζει με τα μούσκουλά του το «5» και συμπληρώνει το πλήρες ρόστερ της Βαλένθια.

Πρόβλεψη: Ομάδα με πλήρες ρόστερ, που απέναντί της κανείς δεν θα περάσει εύκολη βραδιά. Ο όμιλος είναι πάρα πολύ δύσκολος, αλλά η Βαλένθια δεν θα είναι έκπληξη ούτε αν απλώς προκριθεί, ούτε, όμως, κι αν μπει στην τριάδα. Στόχος της είναι αρχικά το Top-16 και ανάλογα με τις αντιπάλους ίσως και ψηλότερα. Πάντως, έχει ρόστερ ομάδας προημιτελικών, ίσως όχι με το ίδιος βάθος όπως οι καλύτερες 5-6 ομάδες της διοργάνωσης.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *