Home / Α1 / Με σφραγίδα Γκαγκαλούδη!

Με σφραγίδα Γκαγκαλούδη!

Η 2η αγωνιστική της Α1 ξεκίνησε και μάλιστα με πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς, αλλά τώρα είναι που θα καθοριστούν οι ισορροπίες όλης της σεζόν. Και ως τώρα, υπάρχει μια ομάδα που τα καταφέρνει περίφημα. Καλύτερα κι απ’ ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της.

ΜΑΡΟΥΣΙ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ 76-75
Προφανώς και μιλάω για το Μαρούσι, το οποίο έχει αυτή τη στιγμή 2-0 στο πρωτάθλημα, σε ένα ονειρεμένο ξεκίνημα. Εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου στην πρεμιέρα, νίκη τώρα επί του Κολοσσού, σε ένα ματς πολύ κλειστό και, βεβαίως, δύσκολο.

Το παιχνίδι με τον Κολοσσό ήταν οριακό και αμφότερες οι ομάδες θα μπορούσαν να το κερδίσουν. Ο Κολοσσός προηγήθηκε με 7 πόντους στο 52-59 (από 51-46 με σερί 1-13), αλλά το Μαρούσι άλλαξε τις ισορροπίες για να προσπεράσει με 68-63. Στο τέλος, το προσωπικό σερί του Ασημακόπουλου παραλίγο να αλλάξει τον νικητή, ενώ ο Καλάθης με το επιθετικό ριμπάουντ και το καλάθι 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έδωσε προβάδισμα με 74-75 στον Κολοσσό. Τότε μίλησε ο Γκαγκαλούδης, καλύτερος του Αμαρουσίου στο ματς με 23 πόντους και 75% εντός παιδιάς, που με καλάθι έδωσε στο Μαρούσι τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Το Μαρούσι έχει 2-0 χωρίς προετοιμασία, με το ρόστερ να υπάρχει ουσιαστικά μόλις 2 εβδομάδες και την ομάδα να έχει περάσει από τις χειρότερες στιγμές των τελευταίων χρόνων, με τεράστια αβεβαιότητα ακόμη και για το αν θα μπορέσει να παραταχτεί στην Α1. Είναι πολύ πιθανό τα προβλήματα (ακόμη και η έλλειψη προετοιμασίας) να βγουν στην πορεία, αλλά είναι σίγουρο ότι το Μαρούσι αυτές τις δύο νίκες «θα τις βρει μπροστά» του, με την καλή έννοια, μέσα στη σεζόν. Ακόμη και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής σίγουρα θα φοβόταν η ομάδα του να ξεκινήσει με 2-3 ήττες έως ότου βρει πατήματα και μάθει ο ένας παίκτης τον άλλο.

Στο ματς είδαμε έναν Πατ Καλάθη να κερδίζει σχεδόν μόνος του την παλιά του ομάδα με 14 πόντους, 15 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής, αλλά είδαμε και Φορντ, Πίτερσον, Ιβάνοβιτς να μην μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τον Κολοσσό, πράγμα που θα προβληματίσει ιδιαίτερα τον Σφαιρόπουλο αν συνεχιστεί. Απ’ την άλλη, ο Τζόρνταν ήταν εμφανώς καλύτερος από το πρώτο δείγμα γραφής του, οργανώνοντας πολύ καλά το παιχνίδι με 8 ασίστ και μόλις 1 λάθος. Από το Μαρούσι είδαμε την παράσταση να κλέβει ο Γκαγκαλούδης που είχε έναν εκπληκτικό αγώνα, ενώ Μπόγιτς και Ουΐντεν ήταν αρκετά καλοί (και ο Κογιαντίνοβιτς). Μοναδικός που κινήθηκε σε ρηχά νερά ήταν ο Χουέρτας, αλλά επειδή ξεκάθαρα πρόκειται για ταλαντούχο παίκτη, θα πρέπει να του δοθεί χρόνος προσαρμογής. Ο Αλεξανδρής έχει ήδη κάνει καλή δουλειά, αλλά το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει αυτό και πότε θα βγουν τα προβλήματα στην επιφάνεια, αλλά και πόσες αντιστάσεις θα έχει τότε το Μαρούσι.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ-ΑΡΗΣ 62-72
Ο Άρης απέδειξε ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται ένα σκαλί πιο ψηλά από τον Πανελλήνιο, κερδίζοντας στο μεταξύ τους αγώνα, εκτός έδρας μάλιστα. Ο «αυτοκράτορας» δεν μπορούμε να πούμε από τόσο νωρίς ότι αποδεικνύει ότι έχει καλύτερο ρόστερ από τους πιο «άμεσους» αντιπάλους του για την 3η θέση (είναι ακόμα νωρίς), αλλά σίγουρα αυτή η νίκη δείχνει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πανελλήνιος στηρίχτηκε περισσότερο στο ατομικό ταλέντο των παικτών του, ενώ το παιχνίδι του Άρη ήταν πιο λογικό, παρότι μια ματιά στη στατιστική μπορεί να μας «μπερδέψει» με τις ασίστ να είναι 13-9 για τον γηπεδούχο. Όμως, ο Άρης είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του. Κάθε φορά που ο Πανελλήνιος πλησίαζε ή προσπερνούσε, ο Άρης απαντούσε με σερί που του έδινε ξανά 6-7 πόντους διαφορά, δείχνοντας ότι ελέγχει τον αγώνα. Έτσι είχαμε το 7-14 στην αρχή, που έγινε 14-22 και 17-27, με τον Πανελλήνιο να προσπερνά στο 36-35, για να έρθει το 38-43, που έγινε 44-45 και ύστερα 46-54 για να προσπεράσει ο Πανελλήνιος για τελευταία φορά με το λέι απ του Μπέιλι στον αιφνιδιασμό για το 57-56. Από εκεί (32ο λεπτό) ως το τέλος, ο Άρης ήταν απόλυτος κυρίαρχος, πιέζοντας πολύ στην άμυνα, σκοράροντας δύο καθοριστικά τρίποντα με τον Χατζηβρέττα και καθαρίζοντας το ματς χωρίς να αγχωθεί στο φινάλε.

Η άμυνα του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα, ενώ φάνηκε ότι οι «κίτρινοι» (αυτή τουλάχιστον τη στιγμή) πατούν πιο γερά στα πόδια τους και είναι πιο λογική ομάδα στις αντιδράσεις της. Η νίκη είναι αρκετά σημαντική, ιδίως αν ο Άρης καταφέρει φέτος να προστατεύσει το Αλεξάνδρειο από όλους πλην «αιωνίων».

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΚΑΒΑΛΑ 65-54
Από το ματς ξεχωρίζει η δήλωση του Αργύρη Πεδουλάκη ότι θα «πιστεύει» τον Βαγγέλη Μάντζαρη ό,τι κι αν γίνει. Το «project Μάντζαρης» είναι, λοιπόν, από τα βασικά φέτος στο Περιστέρι και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι χρόνοι συμμετοχής των νέων Ελλήνων αθλητών είναι μικροί. Ο Πεδουλάκης είπε: «Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι ένας παίκτης που ‘θα βγει’ με κόστος, αλλά έτσι έχουμε ήδη αποφασίσει». Ο Β. Μάντζαρης ήταν αρκετά κακός στο ματς, αλλά παρόλα αυτά ο Πεδουλάκης τον «έπαιξε» για 19 λεπτά και επέμεινε, κάτι που μόνο καλό μπορεί να κάνει στον νεαρό παίκτη (αλλά και το ελληνικό μπάσκετ).

Το Περιστέρι κέρδισε ένα κακό ματς (το δείχνει άλλωστε και το σκορ) με πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου, Κινγκ και Μότσνικ, ο οποίος μπορεί να είχε μόλις 9 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αλλά είχε 3/3 εντός παιδιάς, ενώ φόρτωσε και με 11 (!) φάουλ την Καβάλα, «αποβάλλοντας» ουσιαστικά δύο παίκτες της από το ματς με 5 φάουλ! Καθοριστική και η παρουσία του Λιούμπι στη ρακέτα με τα 13 ριμπάουντ, παρότι επιθετικά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Η Καβάλα είχε τον Παλάσιο σε πολύ κακή μέρα, ενώ δεν πήρε όσα θα ήθελε ούτε από τους ξένους της, αλλά ούτε και από τους Έλληνες του ρόστερ. Απολύτως δικαιολογημένα έμεινε στους 54 πόντους, αφού τα 10/34 δίποντα που είχε καταμαρτυρούν εύγλωττα τις κακές επιλογές της, την αστοχία της και το τεράστιο πρόβλημα που είχε απέναντι στην άμυνα που έστησε ο μετρ του είδους, Πεδουλάδης.

Η 2η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, αλλά και το πρώτο παιχνίδι 12:30 το μεσημέρι Κυριακής, σε μια προσπάθεια του ΕΣΑΚΕ να «βρει» το μπάσκετ δική του ώρα. Δεν ξέρω πόσο θα λειτουργήσει αγώνας τέτοια ώρα και πόσο θα ανταποκριθεί ο κόσμος, αλλά κάθε προσπάθεια πρέπει να χαιρετίζεται με θετική σκέψη, όσο μικρή κι αν είναι. Αρκεί, βεβαίως, να έχει συνέχεια αν πετύχει ή να αποσυρθεί γρήγορα αν αποδειχτεί αποτυχημένη.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *