Home / Α1 / «Κόκκινος» περίπατος εντός, ξύλο εκτός…

«Κόκκινος» περίπατος εντός, ξύλο εκτός…

Περίπατο έκανε ο Ολυμπιακός, στο ματς που έκλεισε την 8η αγωνιστική, κερδίζοντας τον Ηλυσιακό με 60-91. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν προβληματίστηκαν καθόλου, κέρδισαν με σβηστές μηχανές, αλλά το ματς στιγματίστηκε από νέες εικόνες ντροπής έξω από το γήπεδο, αλλά και φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο γήπεδο. Ο Ηλυσιακός έμεινε στο 0-8, ο Ουέμπ ήταν άποντος στο ντεμπούτο του και το ματς με τον Πανελλήνιο αντιμετωπίζεται ως τελικός.

 
Μία ώρα πριν το ματς κάποιος τηλεφώνησε στα γραφεία του «Ελεύθερου Τύπου» και ανακοίνωσε την τοποθέτηση βόμβας στο κλειστό των Ιλισίων. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα και το ματς έγινε κανονικά.

Κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, οι οπαδοί του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στο γήπεδο αποχώρησαν από τις εξέδρες και κατευθύνθηκαν έξω από το γήπεδο όπου και συγκρούστηκαν με οπαδούς άλλης ομάδας, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν έφεραν διακριτικά. Βέβαια, τις τελευταίες ημέρες ο τόπο είχε βουίξει για το τι θα γίνει στα Ιλίσια, όμως και πάλι δεν αποτράπηκε.

Έτσι, όσο το ματς παιζόταν για να τελειώσει μέσα στο κλειστό, απ’ έξω είχαμε μάχη με ανελέητο ξύλο, πετροπόλεμο, μολότοφ και, βεβαίως, συγκρούσεις με την αστυνομία. Πριν το ματς η αστυνομία έκανε 25 συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού που πήγαιναν στο γήπεδο καθώς πάνω τους βρέθηκαν εκρηκτικά και διάφορα αιχμηρά και μεταλλικά αντικείμενα.

Τόσες ημέρες το ματς ήταν «σημαδεμένο» για σοβαρά επεισόδια, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πήγαιναν στα Ιλίσια (συνοικία «πράσινη»), ενώ τις τελευταίες ημέρες υπήρχε και φημολογία για «ραντεβού» των τραμπούκων έξω από το γήπεδο, κάτι που επιβεβαιώθηκε.

Μέσα σε όλο το πανηγύρι των ζουρλών και των ηλιθίων του ελληνικού χουλιγκανισμού, η ΕΡΤ είχε προγραμματίσει να δείξει τον αγώνα, αλλά προτίμησε να το βάλει σε επανάληψη στις 00:00 λόγω απεργίας. Ό,τι κάτσει δηλαδή και στο τηλεοπτικό μέρος του θέματος.

Στο ματς, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Ηλυσιακό που προφανώς εξαρχής δεν είχε ιδιαίτερες ελπίδες για νίκη. Ο Ηλυσιακός δεν προηγήθηκε καθόλου στα 40 λεπτά, η διαφορά είχε φτάσει σε διψήφια τιμή από το 8ο λεπτό στο 10-20 και μετά το 23-32 του 15ου λεπτού δεν ξανακατέβηκε κάτω από τους 10 πόντους.

Ο Ολυμπιακός την έφτασε στους 17 στο πρώτο μέρος, 23-40 με σερί 0-8 από Έρτσεγκ και Νεστέροβιτς, ενώ στην επανάληψη η απόσταση που χώριζε τις δύο ομάδες μεγάλωσε κι άλλο. Η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους 18 πόντους στο 41-59, ενώ το επόμενο ξέσπασμα του Ολυμπιακού ήρθε στην αρχή της 4ης περιόδου, όταν ένα 1-10 έφερε το ματς στο 51-75 και το +24 για τους «ερυθρόλευκους».

Μετά τα πρώτα 8 λεπτά της τέταρτης περιόδου το σκορ ήταν στο +32 για τον Ολυμπιακό, 56-88, με τον Ηλυσιακό να έχει βάλει 6 πόντους και τον Ολυμπιακό 23! Στη στατιστική ο Ολυμπιακός είχε τριπλάσιες βολές (11 έναντι 34) καθώς οι παίκτες του Ηλυσιακού δεν φαινόταν να μπορούν να σταματήσουν με άλλο τρόπο τους αντιπάλους τους (τα φάουλ ήταν 26-18, αλλά τα περισσότερα κατά του Ολυμπιακού έγιναν σε προσπάθεια για σουτ). Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερα ριμπάουντ (35-40), κλεψίματα (9-11), τάπες (1-5) και λιγότερα λάθη (16-14), ενώ η διαφορά στις ασίστ ήταν τεράστια (8-21 υπέρ του Ολυμπιακού).

Ο Ίβκοβιτς ξεκούρασε τον Τεόντοσιτς, δεν χρησιμοποίησε, όμως, καθόλου τον Γλυνιαδάκη, ο Πελεκάνος έπαιξε 2 λεπτά και οι υπόλοιποι έπαιξαν από 17 έως 30 λεπτά. Ο Κέσελι βρήκε ρυθμό για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο Λούκας είχε 6 ασίστ, Νεστέροβιτς, Μαυροκεφαλίδης και Μπουρούσης ήταν οι τρεις καλύτεροι του Ολυμπιακού κάνοντας τη διαφορά στο ματς με 25 ριμπάουντ και 38 πόντους, ενώ πολύ καλοί ήταν και ο Χαλπερίν με τον Σπανούλη, με τον Παπαλουκά και τον Έρτσεγκ να μην υστερούν. Ο Έρτσεγκ μπήκε στο ρόστερ της Α1 στη θέση του Νίλσεν.

Από τον Ηλυσιακό, ουσιαστικά, μόνο ο Μπάξτερ μπόρεσε να σταθεί στο ύψος του αγώνα με 21 πόντους και 8/14 σουτ εντός παιδιάς, καλός ήταν ο Τόντιτς με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ καλούτσικος ήταν και ο Κυρίτσης με 13 πόντους, αλλά 5/14 σουτ. Ο Ουέμπ ήταν εμφανώς (λογικό) εκτός κλίματος με 0/3 σουτ και 2 λάθη σε 15 λεπτά. Ο Φλεβαράκης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του, κάνοντας ροτέισον ενόψει του ματς με τον Πανελλήνιο.

Όσο για τις δηλώσεις των δύο προπονητών; Ο Φλεβαράκης μίλησε για την κατάντια της Α1 που δεν έχει καμία ανταγωνιστικότητα, αλλά και για την κατάντια του ελληνικού αθλητισμού, όπου όλοι καταδικάζουν αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα. Ο Ίβκοβιτς καταδίκασε κι αυτός τα επεισόδια, αναφέρθηκε στην κούραση των παικτών του, στον κακό καιρό και τα ταξίδια που τους έχουν κάνει να μη βρίσκουν ρυθμό και έδωσε το σύνθημα για πολύ σκληρή δουλειά στις γιορτές.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *