Home / Α1 / Το πιο γλυκό ροζ φύλλο!

Το πιο γλυκό ροζ φύλλο!

Είναι γλυκιά η πρώτη γεύση της νίκης! Ο Ίκαρος κέρδισε τον Πανιώνιο με 61-56 στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Α1, αναγκάζοντας τους «κυανέρυθρους» στη 2η ήττα τους στο πρωτάθλημα, κάνοντας παράλληλα την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην Α1 κατηγορία! Μοναδικό καλό νέο για τον Πανιώνιο η παρουσία του Μίλος Βούγιανιτς στο γήπεδο, που πλέον αποτελεί μέλος της ομάδας.

Ο αγώνας ήταν κλειστός και ο Ίκαρος ευτύχησε να έχει τον ΜακΑλάρνι και τον Κάρολ σε πολύ καλή μέρα. Από κοντά και ο Κράσιτς που με κρίσιμα τρίποντα έδινε ανάσες όποτε τις χρειαζόταν ο Ίκαρος. Ο Κάρολ ήταν ο καλύτερος του γηπέδου με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα με τον Πανιώνιο να μην έχει τρόπο να τον σταματήσει.

Μοναδική σταθερή επιθετικά απειλή ήταν ο Μάριος Μπατής, που είχε 17 πόντους με 6/10 σουτ εντός παιδιάς, αλλά δεν έφτανε. Όπως δεν έφτασε ούτε το «ξέσπασμα» του Γιαννόπουλου, που ξεκάθαρα δείχνει ότι αν φέτος πάρει ευκαιρίες είναι έτοιμος να τις αρπάξει από τα μαλλιά.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν… τραγικό με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να βάλουν μαζί ούτε 20 πόντους (11-7 το επιμέρους σκορ) και το θέαμα να είναι άθλιο. Συνολικά, Ίκαρος και Πανιώνιος είχαν 8 εύστοχα και 19 άστοχα σουτ στη 2η περίοδο. Φυσιολογικό ήταν όσο περνούσε η ώρα και το άγχος συσσωρευόταν να γίνεται πιο δύσκολο το σκοράρισμα. Έτσι είδαμε τον άπειρο Πανιώνιο να μην μπορεί να αντιδράσει στο μικρό προβάδισμα του Ικάρου, που ήλεγχε το ματς. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πάρα πολλή δουλειά για να μπορέσουν να δείξουν χαρακτήρα στα δύσκολα ματς (είναι ιδιαίτερα νεανική ομάδα), με τη διαφορά να κυμαίνεται από τους 3 ως τους 9 πόντους στα τελευταία 14 λεπτά του  ματς (στους 3 μόνο μία φορά) και τον Πανιώνιο ανήμπορο να πλησιάσει πιο πολύ. Η απόκτηση του Βούγιανιτς ενδέχεται να είναι καταλυτική στο θέμα αυτό.

Απόλυτα επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς για τον Ηρακλή, τα όσα λέγαμε στο προηγούμενο άρθρο για την ως τώρα παρουσία των οπαδών του στο πρωτάθλημα και το πόσο μπορεί να κοστίσει στην προσπάθεια της ομάδας. Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε την ομάδα με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ποινή που ο Ηρακλής θα εκτίσει στα (ιδιαίτερα κρίσιμα, λόγω δυναμικότητας του αντιπάλου) παιχνίδια με Ηλυσιακό και Κολοσσό. Πρώτο χτύπημα για την ομάδα από τη συμπεριφορά των οπαδών της.

Το δεύτερο ήταν η παραίτηση του Κώστα Πιλαφίδη τη Δευτέρα, μετά από όσα άκουσε την Κυριακή ύστερα από την ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ. Ο Πιλαφίδης έδειξε πικραμένος από τη στάση του κόσμου, όσου κόσμου βρέθηκε εκεί για να τον αποδοκιμάσει (περίπου… 40 άτομα), και αποφάσισε να μην συνεχίσει άλλο στην ομάδα. Μεγάλο χτύπημα για τον Ηρακλή, για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι οπαδοί της ομάδας που την υπονόμευσαν. Μένει να δούμε πόσο θα στοιχίσουν όλα αυτά για τον Ηρακλή και αν δεν πειστεί ο Πιλαφίδης από τη διοίκηση να επιστρέψει, τότε η καταμέτρηση ξεκινά από αυτή την εβδομάδα.

Πριν κλείσουμε το άρθρο, θα κάνουμε αναφορά στο νέο στατιστικό εργαλείο του ΕΣΑΚΕ, το οποίο απέχει έτη φωτός από τον οτομοτρίς που χρησιμοποιούσε ως φέτος. Το «Live Match center» του ΕΣΑΚΕ έχει live τους αγώνες, με play by play (έλειπε ως τώρα από το live, όσο το διαχειριζόταν ο Γαλάνης), ασύγκριτα καλύτερο layout, είναι απίστευτα πιο χρηστικό, ενώ έχει και ranking αντί του παλαιωμένου, δύσχρηστου και δυσνόητου tendex. Βέβαια… μας τα χάλασε στο ματς της Δευτέρας, όταν πρόσθεσε από 2 πόντους σε κάθε ομάδα στο τελικό αποτέλεσμα (και τους κράτησε για 4-5 ώρες), αλλά είναι ένα θετικό βήμα προς τα μπροστά.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *