Home / Α1 / Έδειξε χαρακτήρα

Έδειξε χαρακτήρα

Δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου 2009

Ο Άρης πέρασε από τη Ρόδο σε έναν αγώνα που εν πολλοίς ίσως έκρινε μέχρι και την 3η θέση του πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα του Άρη με τον Κολοσσό επηρεάζει Άρη, Πανελλήνιο, Μαρούσι, ΑΕΚ, Κολοσσό και ΠΑΟΚ, δείχνοντας πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στη βαθμολογία.

Ο Άρης έχει σαφώς πιο εύκολο πρόγραμμα από τον Πανελλήνιο, κάτι που σημαίνει ότι η λογική λέει πως θα τερματίσει 3ος και ο Πανελλήνιος με το Μαρούσι θα παλέψουν για την 4η θέση. Απ’ την άλλη, η ΑΕΚ έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα για την οκτάδα, αλλά και για την 7η θέση και φαίνεται ότι στα πλέι οφς θα την ακολουθήσει ο νικητής του αγώνα Κολοσσός-ΠΑΟΚ την προτελευταία αγωνιστική. Αν βέβαια μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ… υπάρχει γιατί με το ρυθμό που αποχωρούν οι παίκτες από την ομάδα όλα είναι πιθανά (ήδη έχουν φύγει 8).

Στη Ρόδο ο Άρης είχε ένα πάρα πολύ καλό ημίχρονο, πιθανότατα το καλύτερο των τελευταίων δύο μηνών και ένα πάρα πολύ κακό ημίχρονο, στα χαμηλά στάνταρ του 2009. Πάντως, ο Άρης αντέδρασε ως μεγάλη ομάδα όταν έμεινε πίσω στο σκορ και αυτό μόνο στα συν του μπορεί να πιστωθεί, ενώ το γεγονός ότι ο Ράιτ θα βοηθήσει όταν βρεθεί με τους συμπαίκτες του είναι προφανές. Ο Μπετς είναι μεγάλη δύναμη κάτω από τα καλάθια και στην επίθεση και στην άμυνα, ενώ το στιλ παιχνιδιού του (το γεγονός ότι δεν απαιτεί να παίρνει την μπάλα στην επίθεση) βολεύει τον Άρη που περιστρέφει το παιχνίδι του γύρω από τους περιφερειακούς του και τον Νέλσον. Αυτή τη στιγμή, όπως είναι οι ομάδες φαβορί για τον μικρό τελικό μοιάζουν να είναι ο Άρης και το Μαρούσι. Όμως ακόμη έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας. Η καθίζηση του Άρη και το 18-0 του Κολοσσού είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Ματσόν, καθώς μπορεί στη Ρόδο να κέρδισε, αλλά με Πανελλήνιο, Πανιώνιο και Μαρούσι το ματς θα το έχανε με τόσο μεγάλο νεκρό διάστημα.

Στον Κολοσσό αξίζουν συγχαρητήρια για τη χρονιά που κάνει. Αν είχε και λίγο μεγαλύτερο γήπεδο θα ήταν όλα καλά, καθώς είναι μια από τις ομάδες που χαίρεσαι από κάθε άποψη να βλέπεις στη φετινή Α1. Η επιβράβευση που του αξίζει είναι η είσοδος στα πλέι οφς, αρκεί η προσπάθεια να έχει συνέπεια και συνέχεια τις επόμενες χρονιές. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και δεν είναι τυχαίο ότι την 24η αγωνιστική με -4 παίκτες από τον αρχικό σχεδιασμό (Σμιθ, Τόντιτς είναι εκτός λόγω τραυματισμού, στο ματς δεν έπαιξαν επίσης Παντελιάδης και Τσέρανιτς λόγω μικροπροβλημάτων) είναι τόσο ψηλά και παίζει τόσο καλό μπάσκετ που φτάνει τον 3ο της βαθμολογίας μια ανάσα από την ήττα.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός και η Ολύμπια έκαναν αμφότεροι… αγγαρεία, αφού και οι δύο ουσιαστικά είναι αδιάφοροι. Εννοείται ότι ο Παναθηναϊκός επιβαλλόταν να κερδίσει τον αγώνα, αφού ήττες από ομάδες της δυναμικότητας της Ολύμπιας, ακόμη και 3 μέρες μετά το θρίαμβο στην Ιταλία απαγορεύονται. Η Ολύμπια ήθελε να σταθεί, τα κατάφερε ως το 39-34, τελικά έχασε με λιγότερους από 20 πόντους, οπότε αμφότεροι ικανοποιημένοι πήγαν σπίτια τους. Ο Μπαρτζώκας μετά το ματς είπε τη σημαντική δήλωση: «Η κοινωνία της Λάρισας έχει όλο το καλοκαίρι μπροστά της να αποφασίσει τι θα κάνει», ουσιαστικά απάντηση στο «βλέπω να υπάρχει μόνο η ΑΕΛ του χρόνου» του Λάτσιου το Σάββατο. Όντως, η κοινωνία της Λάρισας πρέπει να αποφασίσει και πρέπει να βάλει στην άκρη μικρότητες και διαφορές και να ενδιαφερθεί για το πώς η πόλη θα μπορεί να έχει μια ισχυρή ομάδα. Ιδίως τώρα, που θα έχει θέση στην Α1 του χρόνου, αφού η Ολύμπια μένει στην κατηγορία.

Απ’ την άλλη ο Ομπράντοβιτς είχε την ευκαιρία να ξεμουδιάσει τις ρεζέρβες του, να ξεκουράσει τους βασικούς του και να δώσει την ευκαιρία στους 3.000 που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να δουν τον Βεργίνη και τον Σερμαντίνι (δυστυχώς μόνο αυτοί, καθώς η τηλεόραση δεν έδειχνε το ματς).

Τέλος, η αναβολή του Πανιώνιος-Ολυμπιακός δεν στενοχωρεί κανέναν ουσιαστικά, αφού η αγωνιστική δεν αναβλήθηκε. Και για όσους αναρωτιούνται γιατί ο Πανιώνιος έσπευσε να τη δεχτεί από την Τετάρτη, η απάντηση είναι ότι αν έπαιζαν Κυριακή θα αγωνιζόταν χωρίς Μπάξτερ, Γιαννούλη και Κένταλ, δηλαδή με σέντερ τον… Γεωργαλή. Αφού οι περιστάσεις τον ευνόησαν να μπορεί να αναβάλει τον αγώνα του, τότε θα ήταν… χαζός αν δεν το έκανε, παρότι πια είναι αρκετά δύσκολο να ανέβει από την 6η θέση.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *