Home / Α1 / Κατοστάρα ο Ολυμπιακός, σόου ο Περπέρογλου!

Κατοστάρα ο Ολυμπιακός, σόου ο Περπέρογλου!

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να διαλύσει τον Άρη και στο 2ο παιχνίδι της σειράς, αυτή τη φορά με 76-102 στο Αλεξάνδρειο, σκοράροντας κατά βούληση. Απ’ την άλλη, ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να μετριάσει τη διαφορά της ήττας του, 69-75, από τον Παναθηναϊκό, συνεχίζοντας να παλεύει ως το τελευταίο λεπτό. Ρεκόρ καριέρας από τον Περπέρογλου, που σταμάτησε στους 33 πόντους.

Αμφότεροι οι «αιώνιοι» βρίσκονται στο 2-0 και θέλουν μόλις μία νίκη ακόμα για να περάσουν στον τελικό και να ασχοληθούν… ο ένας με τον άλλο! Επόμενα παιχνίδια τη Δευτέρα στις 17:00 (ΟΑΚΑ) και τις 19:00 (ΣΕΦ).

 
ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 76-102

Άλλο ένα πολύ εύκολο απόγευμα πέρασε ο Ολυμπιακός με τον Άρη, ο οποίος προφανώς έχει αποφασίσει να μην παίξει άμυνα ούτε για τα προσχήματα στη σειρά. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν περίπατο, ξεπέρασαν τους 100 πόντους, έβαλαν τουλάχιστον 23 πόντους σε κάθε περίοδο, ενώ έχουν ως τώρα στη σειρά 98.5 πόντους μέσο όρο.

Ο Άρης έδειξε λίγη διάθεση, κυρίως στην επίθεση, αλλά όσο περνούσε η ώρα στο ματς αυτή μειωνόταν, ενώ στην άμυνα απλά παρακολουθούσε. Δεν υπήρξε κάποιο σημείο στον αγώνα που ο Ολυμπιακός να δυσκολεύτηκε να σκοράρει ή να πέρασε ένα «νεκρό» επιθετικά διάστημα, αφού οι παίκτες του Άρη στην άμυνα ήταν σαν… ακίνητα εμπόδια.

Οι «κίτρινοι» προφανώς και δεν έχουν το μυαλό τους στα ημιτελικά, αλλά στον μικρό τελικό, που (απ’ όσο ξέρουμε) θα κρίνει και την έξοδο στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα επιθετικά, όπου τελείωσε τον αγώνα με 61% στα δίποντα και 9/13 αιφνιδιασμούς, ενώ έλεγξε απόλυτα ριμπάουντ (28-36), ασίστ (13-26), λάθη (19-10) και κλεψίματα (4-11) όντας πολύ καλύτερος σε όλα στο παρκέ.

Το ματς ξεκίνησε όπως εκείνο στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-13 στο 2ο λεπτό και τον Άρη να μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου και πάλι. Ο Σούμποτιτς πήρε τάιμ άουτ και ο Άρης χρειάστηκε ένα διάστημα προσαρμογής αλλά μπόρεσε να πλησιάσει, 8-13 και 17-23 μετά το 8-18. Ο Ολυμπιακός και πάλι μπήκε πιο δυνατά στη δεύτερη περίοδο, δείχνοντας ότι έχει πολύ περισσότερη διάθεση από τον αντίπαλό τους, έτρεξε ένα 2-10 για να ανεβάσει αρκετά τη διαφορά, που έμεινε διψήφια ως το 31-45.

Μετά ο Άρης με τον Κουμπούρα στον παρκέ μπόρεσε να μειώσει στους 8 πόντους, για να κλείσει το ημίχρονο στους 12 (40-52) με τον Ολυμπιακό να έχει δώσει φρενήρη ρυθμό στον αγώνα. Ο Άρης έκανε ένα ακόμα σερί (7-0) μέχρι το 50-59 αλλά η αλήθεια είναι ότι με τέτοια άμυνα δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Με την μπάλα να πηγαίνει στον Μαυροκεφαλίδη ο Ολυμπιακός απλοποίησε την κατάσταση ανεβάζοντας τη διαφορά ξανά στις παρυφές των 15 πόντων και μετά στους 20 (61-81) και ο Άρης δεν είχε διάθεση να αντισταθεί, με το σκορ να ξεφεύγει τελείωσε στην 4η περίοδο.

Μπάβτσιτς και Κασίροφ έδειξαν να συνεργάζονται καλά στη ρακέτα και ήταν οι καλύτεροι του Άρη, με τον Κινγκ επίσης να είναι θετικός. Από εκεί και πέρα η περιφέρεια ήταν μέτρια, με τον Χαραλαμπίδη να κάνει πολλά λάθη και τον Χατζηβρέττα να είναι ο καλύτερος από τους «κοντούς». Ο Μπράουν δεν έδειξε διάθεση να μπει στο ματς (2/11 σουτ) ούτε μια στιγμή.

Για τον Ολυμπιακό έπαιξαν και οι 12 με τον Πρίντεζη να αγωνίζεται 8,5 λεπτά και τον Μαυροκεφαλίδη 22. Ο τελευταίος ήταν και ο καλύτερος με 18 πόντους και 9/12, ενώ πάρα πολύ καλός ήταν και ο Τεόντοσιτς, αλλά και ο Παπαλουκάς. Κακό μαντάτο για τον Ολυμπιακό το διάστρεμμα του Γκόρντον, που είναι πολύ ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό. Λογικά δεν θα ρισκάρει στο 3ο ματς ώστε να προλάβει τον 1ο τελικό.

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 69-75

Σε σοβαρούς και… ασόβαρους χώρισε τους παίκτες του Ομπράντοβιτς μετά το ματς, χωρίς να πει ονόματα, και μάλλον είχε δίκιο. Ο ΠΑΟΚ πάλεψε επί 40 λεπτά, μπόρεσε να τελειώσει το ματς με σερί 12-0, αλλά ουσιαστικά δεν απείλησε ποτέ τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έπαιξαν όσο έπρεπε ώστε να έχουν ένα ξεκούραστο απόγευμα και τέτοιο ήταν το ματς στην Πυλαία.

Πάντως, υπήρχαν τουλάχιστον 4 παίκτες του Παναθηναϊκού, από εκείνους που τραβούν το κουπί, οι οποίοι δεν είχαν καμία (μα καμία) όρεξη για μπάσκετ. Ο Μπατίστ έμεινε άποντος με 0/2 σουτ και 2 λάθη σε 13 λεπτά, ο Σάτο είχε 2 πόντους σε 13,5 λεπτά σουτάροντας 2 φορές, ο Νίκολας έπαιξε 8 λεπτά και έκανε 1 λάθος κι ένα άστοχο σουτ, ενώ ο Τσαρτσαρής μάλλον δεν είχε καμία όρεξη να το… κουράσει στη γιορτή του παίζοντας 13 λεπτά κι έχοντας 0/4 σουτ, 0/2 βολές και 2 λάθη, κάνοντας και 5 φάουλ!

Δικαιολογημένα τα νεύρα του Ομπράντοβιτς, αλλά η διαφορά επιπέδου των δύο ομάδων ήταν τόσο μεγάλη, που δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι. Ο Στράτος Περπέρογλου έπαιξε 31 λεπτά και είχε 33 πόντους με 7/8 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 7/9 βολές για να κάνει ρεκόρ καριέρας σε πόντους (25 το προηγούμενο) και να δείξει το δρόμο στους υπολοίπους.

Φώτσης (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Διαμαντίδης (11 πόντοι) ακολούθησαν και ουσιαστικά το ματς δεν χρειαζόταν κάτι άλλο. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια, δεν κινδύνευσε ούτε απειλήθηκε ποτέ, ενώ στον ΠΑΟΚ έμεινε η ικανοποίηση της ήττας με μικρή διαφορά και της μάχης ως το τέλος.

Ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα 0-11 για να προηγηθεί με 2-13 στα μισά της πρώτης περιόδου, αλλά με τον Καλλέ να έχει πολλά κέφια και να κερδίζει πολλές μάχες στη ρακέτα, ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να πλησιάσει στο 19-25 στο 13ο λεπτό και να βρεθεί σε απόσταση ενός σουτ λίγο αργότερα. Στο 30-32 (και στο 30-34) ο ΠΑΟΚ έχασε 4 συνεχόμενες βολές και μαζί με αυτές την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς. Έτσι, ο Παναθηναϊκός, που είχε χάσει το ρυθμό του όταν ο Διαμαντίδης κάθισε στον πάγκο, μπόρεσε να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 30-39.

Τα νεύρα Μαρκόπουλου και πάγκου του ΠΑΟΚ κόστισαν και η διαφορά ανέβηκε στους 13 πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο (32-45) και με τον Περπέρογλου να σκοράρει κατά βούληση το ματς πήγε στο 34-50.

Ο ΠΑΟΚ, προς τιμή του, δεν παράτησε το ματς και με τους Καλλέ και Γιαννακίδη, συν το απίθανο κάρφωμα του Στίγκερς στο πρόσωπο του Μπατίστ μπόρεσε να πλησιάσει σε 43-52, κάτω από τους 10 πόντους.

Ο Περπέρογλου έκανε ό,τι ήθελε στην 4η περίοδο, είχε 11 πόντους σε κάτι παραπάνω από 4 λεπτά και ο Παναθηναϊκός πήγε στο 55-72 και το 57-75 λίγο αργότερα. Μετά… αποχώρησε διακριτικά, για να τρέξει ο ΠΑΟΚ ένα σερί 12-0 περιορίζοντας τη διαφορά στους 6 πόντους και βοηθώντας τους φίλους του να «ξεχάσουν» το ματς αυτό πολύ γρήγορα (και πολύ πιο εύκολα από το πρώτο).

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στα ριμπάουντ (30-35) και αρκετά πιο εύστοχος (56% έναντι 37% στα δίποντα), αλλά το γεγονός ότι δεν είχε καμία όρεξη φάνηκε από τις ασίστ (12-7 για τον ΠΑΟΚ), τα λάθη (14-14) και τα κλεψίματα (7-5 για τον ΠΑΟΚ). Από τους γηπεδούχους ο Ντόζιερ ήταν πολύ καλός με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Καλλές μπήκε δυνατά, με τον Γιαννακίδη να δείχνει πτυχές του ταλέντου του. Μπορεί ο Στίγκερς να μην είχε όρεξη στην αρχή, αλλά στη συνέχεια «παρασύρθηκε», με τον Κρίστμας να είναι κι αυτός καλός.

Νίκος Κουσούλης
Νώντας Κρεμαστής

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *