Home / NBA / «Φευγάτος» ο Αρίνας, κοκαλιάρης που νιώθει χοντρός ο Μπος!

«Φευγάτος» ο Αρίνας, κοκαλιάρης που νιώθει χοντρός ο Μπος!

Με το 1/4 της κανονικής περιόδου να έχει περάσει στο NBA έχουν αρχίσει να φαίνονται οι ισορροπίες δυνάμεων. Μάβερικς (18-4), Σέλτικς (18-4) και Σπερς (18-3) μέχρι στιγμής είναι σίγουρα οι τρεις καλύτερες ομάδες, με τους πρώτους να έχουν φτάσει το σερί τους στις 11 συνεχόμενες νίκες, τους δεύτερους στις 9 συνεχόμενες και τους τρίτους να έχουν 3 συνεχόμενες τώρα, αλλά να έχουν κάνει και 12 συνεχόμενες στην αρχή της χρονιάς.

Οι τρεις αυτές ομάδες είναι πρώτες ως τώρα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με τους Λέικερς να ακολουθούν λίγο πιο πίσω με 16-6. Οι Μαϊάμι Χιτ έχουν φτάσει τις 6 συνεχόμενες νίκες για το 15-8, ενώ 6 συνεχόμενες νίκες έχει και η Νέα Υόρκη (14-9).

 
Στον αντίποδα, η κατάσταση στον… πάτο του NBA δεν προκαλεί καμία έκπληξη, αφού είναι όπως ακριβώς την περιμέναμε. Νετς (6-17), Τίμπεργουλβς (5-17), Ουίζαρντς (6-15), Κλίπερς (5-18) και Σακραμέντο (5-15) σέρνουν το χορό της ντροπής για τις τελευταίες θέσεις.

Σέλτικς και Νάγκετς (13-8) έχουν τις πιο σκληρές έδρες ως τώρα, αφού είναι οι μόνες ομάδες που έχουν ηττηθεί μόνο μια φορά εντός έδρας, έχοντας αμφότερες 10-1 ως τώρα στο γήπεδό τους. Απ’ την άλλη, Σαν Αντόνιο και Ντάλας είναι οι καλύτερες εκτός έδρας έχοντας και οι δύο από 8-1 μέχρι στιγμής.

Οι Ουίζαρντς και οι Κλίπερς θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν οικονομία στα καύσιμα του αεροπλάνου, το ξενοδοχείο και να γλιτώσουν ταλαιπωρία με το να μην κατεβαίνουν καν στα εκτός έδρας παιχνίδια τους μιας και ως τώρα… το ρόδι δεν έχει σπάσει: 0-12 η Ουάσινγκτον, 0-10 οι Κλίπερς.

Και μιας και ο λόγος για τους Ουίζαρντς, το θέμα του Αρίνας είναι μόνιμα ανοιχτό για την ομάδα. Ο ίδιος ο «Agent Zero» δεν είναι καθόλου χαρούμενος στην Ουάσινγκτον και μοιάζει να έχει «ξενερώσει» πλήρως με την ομάδα, τους συμπαίκτες του και την πόλη. Προσπαθεί, βεβαίως, να το κρύψει όσο μπορεί, αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα. «Δεν πιστεύω ότι θα τελειώσω το συμβόλαιό μου με τους Τίμπεργουλβς. Σε αυτό το πρωτάθλημα έχει τελειώσει πια το θέμα του ‘μακροχρόνιου’. Οι ομάδες διώχνουν συνεχώς τους παίκτες τους. Κοιτάω τους Κινγκς, όταν ήρθα στο πρωτάθλημα (σ.σ. 2001-02) κανείς από το τωρινό ρόστερ τους δεν έπαιζε σε αυτούς. Στους Λέικερς ο μόνος είναι ο Κόμπι Μπράιαντ, με τον Ντέρεκ Φίσερ να έφυγε και να επέστρεψε. Η ομάδα στην Ουάσινγκτον είναι νεανική και προσπαθούν να βρουν χημεία. Νομίζω ότι μέχρι να βρουν την κατάλληλη συμφωνία για να με διώξουν, θα… παίζω εδώ. Όμως, ξέρω ότι ο καιρός μου εδώ έχει τελειώσει. Η υστεροφημία μου στην Ουάσινγκτον έχει πληγεί ανεπανόρθωτα».

Πάντως, ο Αρίνας έχει αρχίσει και πάλι να βρίσκει ρυθμό στο παιχνίδι του. Παρότι ακόμη παίζει λιγότερο απ’ όσο πριν αρχίσουν οι τραυματισμοί (8-10 λεπτά λιγότερο από τις τελευταίες πλήρεις χρονιές του) έχει 17.4 πόντους, 3.4 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και 5.1 ασίστ, σε μια ομάδα που έχει πάθει… Ουολ-ίαση! Μην ξεχνάμε ότι έχει ουσιαστικά χάσει 3 χρόνια καριέρας με τους τραυματισμούς και την τιμωρία.

Ο Αρίνας είναι 28 χρονών και όποια ομάδα τολμήσει να τον πάρει τώρα που μοιάζει ξανά απολύτως υγιής μάλλον θα κάνει την τύχη της. Βέβαια, το συμβόλαιό του δεν είναι μικρό, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους περιφερειακούς της λίγκας.

Οι φήμες ότι οι Χόρνετς, τώρα που πουλήθηκαν, θα αλλάξουν και πόλη και θα πάνε από τη Νέα Ορλεάνη στο Κάνσας Σίτι, ολοένα και αυξάνονται. Ο Κρις Πολ βρίσκεται στο κέντρο όλης της φημολογίας, καθώς έχει πολλάκις δηλώσει ότι θέλει να φύγει από τους Χόρνετς, κάτι που υπονόησε και όταν έμαθε ότι η ομάδα θα φύγει από την πόλη. Βέβαια, όταν ρωτήθηκε σχετικά, έδωσε μια από τις πιο φευγάτες απαντήσεις της χρονιάς, αφού πρώτα υπονόησε και πάλι ότι θα φύγει αν η ομάδα αλλάξει πόλη: «Είμαι παίκτης των Χόρνετς, κοντά στους συμπαίκτες μου και την πόλη μου, το ίδιο και η οικογένειά μου. Αν έρθει η στιγμή να περάσω τη ‘γέφυρα’ θα το κάνω. Όμως, ως τώρα αυτό δεν έχει επηρεάσει καθόλου το μέλλον μου. Η ζωή είναι για το τώρα. Αυτό με νοιάζει. Δεν σκέφτομαι και πολύ το μέλλον. Πραγματικά δεν ανησυχώ γι’ αυτό». Με 15 εκατομμύρια δολάρια συμβόλαιο φέτος, 16,4 του χρόνου και 17,8 για το 2012-13, ούτε εγώ θα ανησυχούσα για το μέλλον…

Μπορεί ο Κρις Μπος να έχει μείνει στη σκιά τώρα που στο Μαϊάμι υπάρχουν μπροστά του ο ΛεΜπρον και ο Ουέιντ, αλλά κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, μας αφήνει άφωνους με τα όσα λέει. Το έκανε και πάλι… αναφερόμενος στο όνειρό του όσον αφορά το πώς θα ήθελε να είναι. Είπε ότι ορισμένες φορές βλέπει σε βίντεο τους αγώνες του και μελαγχολεί, καθώς βλέπει αυτό που βλέπουν οι οπαδοί, έναν κοκαλιάρη τύπο να προσπαθεί να μαρκάρει μυώδεις αντιπάλους: «Κάθε μέρα μαρκάρω τύπους και σκέφτομαι ‘μακάρι να ήμουν τόσο ογκώδης όσο είναι αυτός’. Αλλά δεν θα προσπαθήσω να γίνω κάτι που δεν είμαι». Έγραψε πάλι ο Μπος, που θύμισε ότι 18 χρονών ήταν… 88 κιλά, ενώ τώρα είναι πολύ ικανοποιημένος που έχει καταφέρει να πάει στα 107, παρότι αρχικά ένιωθε σαν να φορούσε πάνω του ένα… κουστούμι χοντρού και αποκάλυψε ότι δεν μπορούσε καλά καλά να κουνηθεί από τα έξτρα κιλά σε όγκο μέχρι να συνηθίσει!

Νίκος Κουσούλης

Υ.Γ.: Η φωτογραφία μπορεί να μην έχει σχέση με το περιεχόμενο του άρθρου, αλλά όταν καρφώνει ο Μπλέικ Γκρίφιν, τα σχόλια περιττεύουν.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *