Home / NBA / Τρελό buzzer-beater από Νοβίτσκι!

Τρελό buzzer-beater από Νοβίτσκι!

Οι Ντάλας Μάβερικς αγωνίζονταν στο MSG με τους Νιου Γιορκ Νικς με το παιχνίδι να κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτά του. Για την ακρίβεια στο τελευταίο δευτερόλεπτο, από σουτ του Ντιρκ Νοβίτσκι από την κορυφή της ρακέτας για το 108-110 των Μάβερικς. Ως τότε, ο Καρμέλο Άντονι είχε κλέψει την παράσταση, σκοράροντας 44 πόντους, αλλά ο τεράστιος Γερμανός είχε άλλη γνώμη στο φινάλε. Και, βλέποντας το βιντεάκι, μόνο… ένα πράγμα έρχεται στο μυαλό, ότι ο Ντιρκ σούταρε έτσι για να μην αφήσει χρόνο στους Νικς!                

Στη φάση που έκρινε το παιχνίδι ο Καρμέλο είναι πάνω στον Νοβίτσκι, με χέρια, με hand-checking, με κάθε τρόπο προσπαθεί να μην αφήσει τον Γερμανό να σουτάρει. Την ώρα που ο Νοβίτσκι μετά από μια ντρίμπλα πάει να σηκωθεί για το σουτ, ο Άντονι του βρίσκει τον αριστερό αγκώνα και θέλοντας να γλιτώσει το σφύριγμα από τους διαιτητές τραβάει αντανακλαστικά τα χέρια πίσω. Ο Νοβίτσκι βρίσκει τρόπο να κρατήσει την ευθεία του σουτ παρά την άμυνα και η πορεία της μπάλας σπάει τις καρδιές των φίλων των Νικς, που πήγαν από τον παράδεισο στην κόλαση σε μια στιγμή.

Όπως πάει να προλογίσει την παράταση και ο σχολιαστής του αγώνα ξεκινώντας ένα ‘αυτό είναι το τέλος της κανονικής διάρκειας’, αλλά μένοντας κάπου στο «αυτό είναι το…» για να… διακόψει τον εαυτό του φωνάζοντας «μπαίνει μέσα στην εκπνοή. Μια αποκαρδιωτική ήττα για τους Νικς!»:

Ο Νοβίτσκι μετά το απίστευτο buzzer-beater δεν πανηγύρισε καθόλου, κάτι που εξήγησε μετά τον αγώνα, αφού έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και προφανώς και οδήγησε σε ερώτηση με την απάντηση του Γερμανού να είναι η μοναδική απάντηση που θα μπορούσε να δώσει ένας τόσο τελειομανής παίκτης: «Ήταν πιθανότατα το πιο άσχημο νικητήριο σουτ που έκανα στη ζωή μου. Βασικά, χτύπησε το ταμπλό, κάθε μέρος του στεφανιού, χτύπησε τον Τζέρι Ουέστ εκεί πάνω (σ.σ. το logo του ΝΒΑ στο ταμπλό), γύρισε πίσω και ήταν ένα άσχημο, άσχημο σουτ. Δεν μου έκανε καρδιά ούτε να πανηγυρίσω μετά, τόσο άσχημο ήταν». Τα highlights του ματς:

Πάντως, όλοι οι υπόλοιποι Μάβερικς το χάρηκαν με την ψυχή τους, ο Κιούμπαν έτρεξε στο παρκέ, μέχρι και ο Καρλάιλ χοροπήδηξε πάνω στον Γερμανό. Ο προπονητής των Μάβερικς είπε ότι στο τελευταίο τάιμ άουτ όταν σχεδίαζαν την επίθεση “θέλαμε την μπάλα στα χέρια του, είπαμε να βγει από μια σειρά από σκριν, αλλά εκείνος είπε, γιατί να μην κάνω ένα pop στην κορυφή, έγινε, του δώσαμε την μπάλα, του ανοίξαμε χώρο και έκανε ένα απίστευτο σουτ, ο Καρμέλο ήταν όλος πάνω του, και μόνο που κατάφερε να σουτάρει ήταν απίστευτο”. Ο Νοβίτσκι δεν ήταν καλά στο ματς, ως το φινάλε είχε 13 πόντους (3 ασίστ, 2 κλεψίματα) με 5/12 σουτ, 5/7 δίποντα και 0/5 τρίποντα, με 3/3 βολές. Όμως το 6ο του εύστοχο ήταν και αυτό που έκρινε το ματς. Ως τότε ο Μόντα Έλις είχε 22 πόντους, ο Χοσέ Καλντερόν 20 με 5/8 τρίποντα και ο Βινς Κάρτερ είχε 23 πόντους σε 26 λεπτά με 7/12 τρίποντα. Ο Κάρτερ είχε να βάλει 7 τρίποντα από τις 7 Απρίλη του 2007.

Για τους Νικς, ο Καρμέλο Άντονι είχε 44 πόντους, αλλά στο μεγαλύτερο ματς έμοιαζε να παίζει μόνος του. Ο Άντονι είχε 7/17 δίποντα και 7/12 τρίποντα με 9/9 βολές, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Στα τελευταία 3 ματς έχει 41.0 πόντους μέσο όρο, σουτάροντας με 52.4% εντός παιδιάς και 56.7% στα τρίποντα, αλλά οι Νικς έχουν 0-3 και, γενικά, δεν μπορούν να κερδίσουν με τίποτα φέτος. Έχουν πέσει στο 21-36 και, πλέον, όσες… ομιλίες «πάμε από τώρα ένα σερί για να μπούμε πλέι οφς» έχουν κάνει φέτος, μάλλον κατατάσσονται στις γραφικές της σεζόν, μιας και το σερί δεν μοιάζει να έρχεται φέτος. Ούτε τα πλέι οφς. Και μέσα σε όλα, ο Τζ. Ρ. Σμιθ ξέφυγε πια από τα παπούτσια και άρχισε να ασχολείται με άλλα αξεσουάρ των αντιπάλων παικτών:

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *