Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Λογική έκβαση με τρελό… τρίποντο!

Λογική έκβαση με τρελό… τρίποντο!

Η Βαλένθια πήρε μια νίκη που δεν χρειαζόταν εν τέλει αφού η Αρμάνι έχασε στην Αθήνα, αλλά ο τρόπος που κέρδισε την Ολίμπια θα μείνει στο μυαλό παικτών και οπαδών της ομάδας για καιρό. Η Ολίμπια δεν έχασε τίποτα, καθώς έμεινε δεύτερη, όπως θα ήταν ακόμη κι αν κέρδιζε. Η Εφές ηττήθηκε στη Μόσχα χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ανέβει στη 2η θέση του ομίλου, ενώ η ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε το φετινό της δράμα με νίκη μπροστά στον κόσμο της.

 
Όμιλος Δ

Βαλένθια-Ολίμπια Λιουμπλιάνας 78-77 (36-38)
Κουκ 14π. 4ασ., Μαρτίνεθ 14, Λίστσουκ 8π. 8ρ., Γιαφτόκας 10π. 5ρ., Σαβάνοβιτς 14 // Πίνκνι 27π. 9ρ., Γκρέγκορι 21π. 7ρ. 6ασ., Ιλιέφσκι 10π. 4ασ.
Μεγάλη νίκη για τη Βαλένθια, με τον τρόπο που ήρθε, καθώς το ματς κρίθηκε στην εκπνοή από το τρίποντο του Σαβάνοβιτς. Οι Ισπανοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 12 πόντους αλλά για ακόμη μία φορά η Ολίμπια του Ζντοβτς έδειξε πόσο σκληρή ομάδα είναι και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έτρεξε ένα 0-11 για να ανατρέψει τη διαφορά και μάλιστα να προσπεράσει κιόλας

Το ματς πέρασε από αρκετές ισοπαλίες, μέχρι η Ολίμπια να πάρει κεφάλι για τα καλά, κάνοντας το 58-64 και λίγο αργότερα το 60-68. Όμως, η Βαλένθια με τον κόσμο να ενθουσιάζεται στις εξέδρες έτρεξε ένα 10-0 για πάρει το προβάδισμα λίγο πριν το τελευταίο λεπτό. Στο τέλος, με 14.4 δευτερόλεπτα στο ρολόι, η Βαλένθια… ξέχασε να παίξει άμυνα και ο Ιλιέφσκι σκόραρε μέσα σε 3 δευτερόλεπτα με λέι απ, με τη Βαλένθια να χάνει την επόμενη επίθεση, παρά την καλή πάσα του Κουκ στον Σαβάνοβιτς. Οι Ισπανοί έκαναν φάουλ στον Γκρέγκορι με 1.3 δευτερόλεπτα να απομένει. Ο Γκρέγκορι έχασε την πρώτη βολή, πήγε να χάσει επίτηδες τη δεύτερη, αλλά… την έβαλε κατά λάθος και η Βαλένθια πήρε τάιμ άουτ.

Ο Πέσιτς πρόσφερε το highlight του αγώνα, βγάζοντας ένα εκπληκτικό σύστημα, με τον Κουκ στην επαναφορά, τρεις παίκτες να κάνουν συνεχόμενα σκριν και τον Σαβάνοβιτς στην «αδύναμη πλευρά» να ανεβαίνει απλώς στην κορυφή όταν είδε ότι ο αμυντικός του λογικά ακολούθησε τον παίκτη που έκοβε προς το καλάθι. Ο Σέρβος σούταρε ελεύθερος και σκόραρε για τη νίκη της ομάδας του.

Βαθμολογικά το ματς δεν σήμαινε τελικά τίποτα μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού και την ήττα της Εφές, αλλά πρόσφερε αρκετά στο θεατή. Έδειξε ξανά πόσο σκληρή είναι η Ολίμπια για όσους δεν το είχαν ακόμα εμπεδώσει, ενώ ανέβασε ακόμα πιο πολύ την ψυχολογία της Βαλένθια.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Εφές Πίλσεν 78-69 (37-25)
Γκόρντον 18π. 7ρ. 3ασ., Σοκόλοφ 11π. 4ρ., Βορόντσεβιτς 17π. 7ρ., Χόλντεν 2π. 3ρ. 10ασ. // Ρακόσεβιτς 15, Θόρντον 14π. 8ρ., Ρόμπερτς 6π. 9ρ., Ντάντλεϊ 10π. 6ρ.
Η Εφές ήθελε τη νίκη στην Ρωσία, αλλά δεν φαινόταν να το πίστευε ούτε η ίδια. Η ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε την λυπητερή πορεία της στη φετινή Ευρωλίγκα, κάνοντας την 3η της νίκη στη διοργάνωση, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Οι Τούρκοι θα μπορούσαν να έχουν ανέβει 2οι στον όμιλο αν κέρδιζαν αλλά η αλήθεια είναι ότι έχασαν κατά κράτος.

Βρέθηκαν από την αρχή πίσω στο σκορ, είδαν τον Χόλντεν να οργανώνει με μαεστρία το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ και να βγαίνει από το παρκέ μόνο για να… συνδεθεί σε συσκευή οξυγόνου και να πάρει ανάσες ξεκούρασης (έπαιξε 38 λεπτά και κανείς άλλος πάνω από 30), είδαν όλα τους τα αστέρια σε άσχημη μέρα και την άμυνα της ΤΣΣΚΑ να σπάει κόκαλα στη δεύτερη περίοδο.

Εκεί κρίθηκε ο αγώνας, με τους Τούρκους να σκοράρουν 8 πόντους όλους κι όλους και να μένουν πίσω με διψήφια διαφορά (12 πόντοι) στο ημίχρονο. Μετά η ΤΣΣΚΑ δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν πιο κοντά από τους 7 στην επανάληψη και πήρε τη νίκη γοήτρου. Τώρα έχει να σκεφτεί τι θα κάνει μέχρι του χρόνου. Οι φήμες λένε ότι υπάρχουν σκέψεις να ξηλωθεί το ρόστερ ήδη από το χειμώνα και να αλλάξει σελίδα η ομάδα, αλλά σίγουρα είναι μεγάλο ρίσκο να φύγουν παίκτες τώρα, ακόμα και με μόνο στόχο το γόητρο της κατάκτησης του ρωσικού πρωταθλήματος.

Πάντως, από τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ έδιωξε τόσο γρήγορα τον Βουγιόσεβιτς (και μάλιστα αφότου ουσιαστικά είχε αποκλειστεί) έδειξε ότι δεν σκέφτεται το υπάρχον ρόστερ σε βάθος χρόνου για να του δώσει ευκαιρία να «δέσει» και να ανακάμψει και ότι θα επιζητήσει αλλαγές. Μένει να δούμε αν τα μετεγγραφικά σενάρια θα επιβεβαιωθούν (και πόσα από αυτά).

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *