Home / NBA / Καρφώνοντας στα όρια της λογικής – Μέρος II

Καρφώνοντας στα όρια της λογικής – Μέρος II

Στο πρώτο μέρος του άρθρου με απίστευτα καρφώματα που πολλές φορές ξεφεύγουν από τα όρια της λογικής, είδαμε τον Τζέραρντ Άντερσον και στο τέλος τον Τζ. Ρ. Σμιθ των Νάγκετς, λέγοντας ότι με το δικό του απίστευτο κάρφωμα κατά των Σπερς βάζει υποψηφιότητα για να «κλέψει» από τον Μπλέικ Γκρίφιν το κάρφωμα της χρονιάς. Ποιος είναι, όμως, ο Μπλέικ Γκρίφιν και γιατί εδώ και 2 μήνες το όνομά του είναι συνώνυμο της λέξης κάρφωμα; Προσδεθείτε, απογειωνόμαστε…

Νούμερο 1 στο ντραφτ του 2009, επιλογή από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, ο Μπλέικ Γκρίφιν ήταν από την πρώτη στιγμή ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και πολυαναμενόμενα πρόσωπα που θα έμπαιναν στο NBA τη σεζόν 2009-10. Όμως, η ατυχία τον χτύπησε. Μια μέρα πριν ξεκινήσει η σεζόν επιβεβαιώθηκε από την ομάδα ότι έχει κάταγμα κόπωσης στο αριστερό γόνατο και θα έχανε 2-3 μήνες. Στις 13 Ιανουαρίου η ομάδα ανακοίνωσε ότι το πόδι του δεν μπορούσε να επανέλθει και θα χρειαζόταν χειρουργείο, χάνοντας έτσι όλη τη σεζόν.

Οπότε, φέτος, ο Γκρίφιν είναι στην πρώτη του χρονιά στο πρωτάθλημα αντί για τη δεύτερη. Και μετά από χειρουργείο στο γόνατο, ο τύπος έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Δεν είναι μόνο οι 21.1 πόντοι και τα 12.4 ριμπάουντ που έχει στα πρώτα 31 παιχνίδια της σεζόν. Παίζει… πάνω από τα σύννεφα, κάνει ποστεράκια όλους τους αντιπάλους που ενδέχεται να βρίσκονται στη ρακέτα όταν αποφασίζει να καρφώσει και έχει γίνει το πιο μεγάλο highlight της λίγκας ως τώρα, με τους μπασκετόφιλους (και τους σχολιαστές αγώνων) να περιμένουν σε κάθε ματς ποιον αντίπαλο θα «καταστρέψει». Και αυτός δεν τους χαλάει χατίρι.

Νομίζετε ότι υπερβάλλουμε; Πάρτε μια γεύση… ανά ομάδα, από το πρώτο του καλάθι στο NBA ως το Dunkfest με τους Νικς και καρφώματα σε άλλες… 11 ομάδες!

εναντίον των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (1ο καλάθι στο NBA)

εναντίον των Νιου Γιορκ Νικς (το λεγόμενο Dunkfest)

εναντίον των Φίνιξ Σανς

εναντίον των Σικάγο Μπουλς

εναντίον των Ντιτρόιτ Πίστονς

εναντίον των Σαν Αντόνιο Σπερς

εναντίον των Γιούτα Τζαζ

εναντίον των Ντένβερ Νάγκετς

εναντίον των Λος Άντζελες Λέικερς

εναντίον των Νιου Όρλιν Χόρνετς

εναντίον των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

εναντίον των Μινεσότα Τίμπεργουλβς

εναντίον των Χιούστον Ρόκετς (kiss the rim)

– Ακόμη κι όταν αστοχεί το κάνει… διαφορετικά από τους άλλους. Απλώς δείτε τι έγινε παρακάτω όταν πήγε να «σκοτώσει» τον Στάκι των Πίστονς.

– Και ορισμένα… σκόρπια highlights (όπως το κάρφωμα με το φάουλ του Μπεν Ουάλας)

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *