Home / Α1 / Αλλοιωμένο

Αλλοιωμένο

Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2007

Ημέρα ντέρμπι το Σάββατο με 3 από τα 5 παιχνίδια να κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα.

– Η Ολύμπια παρά την απουσία δεύτερου ξένου πέρασε από τη Ρόδο κερδίζοντας τον Κολοσσό, που δεν δείχνει να έχει βρει ακόμη την αγωνιστική του ταυτότητα. Και μιας και η κουβέντα πήγε στην Ολύμπια, αν οι «πορτοκαλί» ολοκληρώσουν τη μετεγγραφή του Τζεφ Τρεπάνιερ, τότε θα μιλάμε για «βόμβα» για τα δεδομένα της Ολύμπιας. Ο Τρεπάνιερ είναι 28 χρονών και με σημαντική καριέρα στην Ευρωλίγκα. Για να γίνει αντιληπτό πόσο «δυνατή» κίνηση είναι, ας σκεφτούμε πόσοι θα θεωρούσαμε απολύτως λογικό και φυσιολογικό αν ας πούμε το καλοκαίρι ο Άρης είχε πάρει τον Τρεπάνιερ αντί του Τέρι ως δεύτερο ξένο. Μεγάλη κίνηση, μακάρι να ολοκληρωθεί και να δούμε τον «Mr. Steal» στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, ο Τρεπάνιερ έχει το ρεκόρ κλεψιμάτων στην Ευρωλίγκα με 11 όταν φορούσε τη φανέλα της Φενέρ, σε ματς κατά της Παρτιζάν.

– Το Αιγάλεω έκανε την 6η του νίκη, αλλά κανονικά θα έπρεπε να έχει μείνει… στις 5. Το Μαρούσι αδικήθηκε στην τελευταία φάση και το αποτέλεσμα του αγώνα αλλοιώθηκε. Με το σκορ στο 73-72 και το Μαρούσι στην επίθεση, ο Καλλινικίδης κάνει αδιαμφισβήτητο φάουλ στον Χαραλαμπίδη, την ώρα που επιχειρούσε το λέι απ της νίκης, 2.5 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Οι διαιτητές έκαναν… την πάπια και το Μαρούσι, πλέον, είναι ισόβαθμο στον πάτο της βαθμολογίας. Καθοριστικό μη-σφύριγμα, το οποίο ελπίζω να μην αλλοιώσει την εικόνα του πρωταθλήματος στο τέλος (όταν θα κρίνεται ο υποβιβασμός και η Ευρώπη). Πάντως, παρά τις δικές μου… ελπίδες, από το Σάββατο μένει μια πικρή γεύση ξανά.

– Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Ελληνικό πιάνοντας τον Πανιώνιο αδιάβαστο, με τις… «επικές» νίκες του «δικεφάλου» να αρχίζουν από την 9η αγωνιστική. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του κι όσο κι αν σας φανεί περίεργο αυτό που θα πω, η νίκη στο Ελληνικό είναι απλώς 2 βαθμοί. Τίποτα παραπάνω, γιατί επιτεύχθηκε επί μιας ομάδας με τελείως διαφορετικούς στόχους, με την οποία δεν υπάρχει περίπτωση να ισοβαθμήσει ο ΠΑΟΚ. Πάντως, δεν παύει να είναι ένας ανέλπιστος πόντος παραπάνω. Να δούμε τι αντίκρισμα θα έχει στην ψυχολογία της ομάδας ως το τέλος του πρώτου γύρου και με τα ματς με ΑΕΛ (10η αγωνιστική) και ΑΓΟΡ (12η αγωνιστική) να ακολουθούν.

– Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τα όσα λέμε από την αρχή της χρονιάς, ότι δηλαδή οι δύο «αιώνιοι» έχουν τεράστια διαφορά απ’ όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Α1. Με μισή ομάδα πήγε στο ΟΑΚΑ και πήρε αυτό που ήθελε, αφού κάθε φορά που κινδύνευε είχε τρόπο να ανεβάζει εύκολα τη διαφορά στους 8-10 πόντους. Να σταθώ στην προσπάθεια της ΑΕΚ για την εθελοντική αιμοδοσία και την εγγραφή δωρητών οργάνων, κινήσεις πολύ σημαντικές. Επίσης, στην επιστροφή της Original στο ΟΑΚΑ, αν και, γενικά, ο κόσμος της «Ένωσης» δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Δρόσου όσο θα έπρεπε. Ας ελπίσουμε ότι οι οργανωμένοι θα είναι κάθε Σαββατοκύριακό εκεί και, προπαντός, θα είναι ήρεμοι και κόσμιοι.

Όσο για την ΑΕΛ, το ρεσιτάλ του Ντέιβιντ Τιγκ θα το έχετε προφανώς μάθει. Δεν είναι μόνο οι 39 πόντοι και τα 6 ριμπάουντ, είναι κυρίως ότι χρειάστηκε μόλις 17 σουτ εντός παιδιάς για να το καταφέρει. Με 8/9 δίποντα και 7/9 τρίποντα ο Τιγκ διέλυσε κάθε σύστημα αξιολόγησης και πρόσφερε μοναδική παράσταση σε όσους τυχερούς είδαν το ματς. Μοναδική παράσταση σε αυτούς και… μοναδικούς εφιάλτες στην άμυνα του ΑΓΟΡ, η οποία αδυνατούσε ακόμη και να του κάνει φάουλ!

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *