Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / Πανηγυρίζει η Αττική, «βράζουν» οι Spyzz, ανακάμπτει ο Νικηφόρος!

Πανηγυρίζει η Αττική, «βράζουν» οι Spyzz, ανακάμπτει ο Νικηφόρος!

Πολλές συγκινήσεις πρόσφερε η 6η αγωνιστική του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Με τους μόνους αήττητους Nothing But Net να έχουν ρεπό και την ευκαιρία να δουν τον αρχηγό τους να πλησιάζει πιο πολύ στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό που είχε, οι υπόλοιπες ομάδες μπήκαν στο παρκέ για τους πρώτους αγώνες του 2011.

Η Αττική κέρδισε μετά από ένα σκληρό ντέρμπι τους Spyzz με 47-38 και τους πέρασαν στη βαθμολογία, με τους ηττημένους να έχουν πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Ο Νικηφόρος κέρδισε (62-58 τους Off Balance) μετά από καιρό και έμεινε κοντά στις θέσεις των πλέι οφς, προσπερνώντας μάλιστα τους Off Balance.

Η Τιρινίνι επικράτησε των Santa Barbara Rockets με 56-42 έχοντας τον έλεγχο σε όλο το ματς, ενώ η ΑΕΠΕ παρέμεινε μια ανάσα πίσω από την κορυφή κερδίζοντας τους εBEERους με 43-33. Τέλος, το Sport Coffee έχασε με 43-56 από τους Ρούκουνες, αφού, παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Αποσκίτη, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στο σκορ την ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

Στο «match of the week» η Αττική κέρδισε τους Spyzz με 47-38, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στην τελευταία περίοδο. Το παιχνίδι ήταν οριακό από το ξεκίνημα με τους Spyzz να προηγούνται 10-11 στο δεκάλεπτο και 19-20 στο ημίχρονο, κρατώντας το προβάδισμα ως και την τελευταία περίοδο, όταν και το σκορ ήταν 30-32.

Η 4η περίοδος ήταν που ξεσήκωσε τη διαφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την Αττική να κερδίζει 17-6 και τελικά με 47-38 και τους Spyzz να μιλούν για συντριπτικά εχθρική διαιτησία, αναφέροντας ότι οι 13 από τους 17 πόντους των αντιπάλων τους προήλθαν από βολές. Η Αττική διαφωνεί λέγοντας ότι η άμυνά της έκανε τη διαφορά, άμυνα η οποία περιόρισε επιθετικά τους Spyzz, που δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι.

Από την Αττική ο Ζαχαρογιάννης με 12 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ 5 ακόμα παίκτες είχαν από 5 ως 8 πόντους. Οι Spyzz είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Βελισσάριο με 10 πόντους, αλλά Καρακώστας και Κώτσος έμειναν πιο χαμηλά στους 6 και τους 5 αντίστοιχα.

 

Από την αρχή είχε τον έλεγχο του αγώνα η Τιρινίνι, η οποία κέρδισε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα τους Santa Barbara Rockets με 56-42. Το 23-15 του πρώτου δεκαλέπτου μας προδιέθετε για ένα θεαματικό παιχνίδι, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 37-31 και τους Santa Barbara Rockets να έχουν μειώσει, περιορίζοντας το επιθετικό παιχνίδι των αντιπάλων τους.

Όμως, στο δεύτερο μέρος, η Τιρινίνι έσφιξε την άμυνά της, δέχτηκε μόλις 11 πόντους συνολικά, με αποτέλεσμα να κερδίσει χωρίς να προβληματιστεί καθόλου στο φινάλε, αφού επικράτησε στην 4η περίοδο με 14-5. Πάντως, οι νικητές έχουν (και αυτοί) αρκετά παράπονα από τη διαιτησία με τα φάουλ να είναι 24-15 και τις βολές 25-9 υπέρ των ηττημένων στον αγώνα.

Ο Κουσούλης Α. συνέχισε να βομβαρδίζει όπως σε κάθε ματς, σταματώντας στους 24 πόντους αυτή τη φορά, με τους υπόλοιπους 11 να πετυχαίνουν από 1 ως 9 πόντους για τους νικητές. Από τους Santa Barbara Rockets, που παρατάχτηκαν με απουσίες, ο Μακρής είχε 16 πόντους, ο Καναρίδης 12 και ο Γεωργαντής 8.

 

Σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο ματς, παρά το γεγονός ότι είμαστε ακόμα στην 6η αγωνιστική, ο Νικηφόρος κέρδισε με 62-58 τους Off Balance για να τους προσπεράσει στη βαθμολογία. Το παιχνίδι είχε εναλλαγές, αφού σε κάθε ομάδα ανήκαν από δύο δεκάλεπτα. Οι Off Balance ήταν καλύτεροι στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκαν με 15-19 με τον Ρήγα και τον Μπέκα να έχουν από 6 πόντους, αλλά οι δύο επόμενες περίοδοι ανήκαν στον Νικηφόρο που πέτυχε την ολική ανατροπή της κατάστασης.

Γράψας και Μιχαηλίδης πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, είχαν μαζί 20 πόντους στα επόμενα 20 λεπτά στα οποία ο Νικηφόρος επικράτησε με επιμέρους σκορ 31-17 για να φτάσει στο 46-36 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Οι Off Balance προσπάθησαν στο τέλος για την ανατροπή, ο Μπέκας σκόραρε συνεχόμενους πόντους (είχε 12 στην τελευταία περίοδο), αλλά έμειναν στο -4 του 62-58.

Ο Α. Γράψας είχε 22 πόντους για τον Νικηφόρο, με τον Μιχαηλίδη να ακολουθεί με 15 και τον Γιαννίτση με 12. Από τους Off Balance, ο Μπέκας είχε 23 πόντους, ο Ρήγας 12 και ο Παπανικολόπουλος 10.

 

Η ΑΕΠΕ έμεινε και πάλι ένα βήμα πίσω από τους Nothing But Net, αφού κέρδισε με 43-33 τους εBEERους. Είναι στο 5-1 και περιμένει στραβοπάτημα των πρώτων για να τους φτάσει ξανά. Στο ματς η ΑΕΠΕ ήλεγξε το πρώτο ημίχρονο, αλλά προβληματίστηκε ελαφρά στο δεύτερο, χωρίς, πάντως, να δυσκολευτεί να φτάσει στη νίκη.

Τη διαφορά έκανε το 2ο δεκάλεπτο όπου η ΑΕΠΕ επικράτησε με 12-3, για να προηγηθεί στο ημίχρονο με 23-11. Οι εBEERοι προσπάθησαν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσαν παρά να μειώσουν στους 10 πόντους. Ο Πασχάλης είχε 18 πόντους από τους νικητές, ενώ Γιαννακόπουλος και Τρυγωνόπουλος είχαν από 8. Για τους εBEERους ο Αντωνιάδης είχε 9 πόντους και ο Ζώτος 8, όμως αμφότεροι έμειναν αρκετά πιο κάτω από τους προ αγώνα μέσους όρους τους, χάρη στην άμυνα της ΑΕΠΕ.

Οι Ρούκουνες μπήκαν θεαματικά στο πρώτο δεκάλεπτο εναντίον του Sport Coffee και προηγήθηκαν με 19-7, αφού μπόρεσαν στην περίοδο αυτή να περιορίσουν τον Αποσκίτη και οι Θεοδωρόπουλος, Καλτσής δεν είχαν πρόβλημα να φτάσουν ως το καλάθι.

Με τον Αποσκίτη να πετυχαίνει 23 από τους επόμενους 30 πόντους του Sport Coffee, το Sport Coffee μπόρεσε να πλησιάσει στους 7 πόντους στο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να μειώσει περισσότερο, αφού οι Ρούκουνες είχαν περισσότερες επιλογές στην επίθεση και κράτησαν τη διαφορά ως το τέλος του αγώνα στις παρυφές των 10 πόντων.

 

Ο Θεοδωρόπουλος είχε 15 πόντους για τους νικητές, ο Καλτσής 16 και ο Βοϊδηλος 13 πόντους. Από το Sport Coffee ο Αποσκίτης είχε 27 πόντους και ο Μανώλης 10.

Αναλυτικά τα ματς και οι πρωταγωνιστές της 6ης αγωνιστικής:

ΑΤΤΙΚΗ 47 – SPYZZ 38

Αττική: Χαλκιόπουλος, Λάππας, Καββαδίας, Κόντος, Tρικαλιώτης 5, Χριστόπουλος, Καραλής 7, Μπουργαζάς 8, Ζαχαρογιάννης 12, Κρητικός, Μιραχτσής 6, Αναγνωστόπουλος 6, Γαλάνης 3.

Spyzz: Κωνσταντόπουλος Δ., Καρακώστας Αυρ. 6, Φίλιας Β.5, Κατσούρας Γ. 2, Αχίμαστος Σπ. 2, Βελισσάριος Π. 10, Δήμου Β. 8, Κώτσος Δ. 5.

ΤΙΡΙΝΙΝΙ – SANTA BARBARA ROCKETS 56-42

Τιρινίνι:
Μυλωγιαννάκης Π., Αντωνόπουλος Αντ. 4, Οικονομόπουλος Κ. 2, Δημόπουλος Β. 3, Μήτσης Ν. 4, Τσουκνιδής Δ. 9, Κουσούλης Αντ. 24, Ασημακόπουλος Π. 3, Στεφανιώτης Δ. 1, Αγγέλου Θ. 2, Μπόικου Β. 2, Κουβαράς Αγγ. 2.

Santa Barbara Rockets: Μακρής Στρ. 16, Καλομπράτσος Χρ. 2, Καλομπράτσος Ανδ., Καναρίδης Γ. 12, Τοσουνίδης Χρ. 2, Γεωργαντής Αγγ. 8, Μιχαηλίδης Μ. 2.

ΑΕΠΕ-εBEERοι 43-33

ΑΕΠΕ: Καρουμπής Σπ., Πασχάλης Αν. 18, Ζαφειρόπουλος Α. 2, Μελέντης Ι. 3, Γιαννακόπουλος Π. 8, Καταραχιάς Θ. 2, Τρυγωνόπουλος Χρ. 8, Τριπολιτσιώτης Αγγ., Μιχαηλίδης Κ., Σταυρόπουλος Α. 2.

εBEERοι: Κανελίδης Π. 4, Χαντόπουλος Θ., Ρήγας Χρ. 4, Γιαννουλάκης Δ. 2, Χριστοδουλάκης Β. 2, Ζώτος Π. 2, Ζώτος Χρ. 8, Αντωνιάδης Π. 9, Δημητράκης Τ., Σταθόπουλος Κ.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-OFF BALANCE 62-58

Νικηφόρος: Στρατής Φ. 5, Τσαλίκης Γ., Μπλόντζος Γ. 6, Μπλόντζος Λ., Πασαβάκης Θ. 2, Γιαννίτσης 12, Γράψας Α. 22, Μιχαηλίδης 15.

Off Balance: Γιαννόπουλος Αν. 6, Μπέκας Στ. 23, Ρήγας Γ. 12, Θεοδώρου Π. 4, Παπανικολόπουλος Αλ. 10, Παπαδάτος Δ. 3.

SPORT COFEE-ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ 43-56

Sport Coffee: Μπικάκης Ν. 1, Μανώλης Γ. 10, Κώνστας Κ. 5, Κλαδής Ε., Αποσκίτης Χ. 27.

Ρούκουνες: Γκότσης Ι. 2, Θεοδωρόπουλος Κ. 15, Βοϊδηλος Π. 13, Τσερπές Ηρ. 2, Νικολόπουλος Σ. 6, Πανόπουλος Αγ. 2, Καλτσής Θ. 16, Λιανάκης Γ.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *