Home / Α1 / Μάτια μόνο για σένα…

Μάτια μόνο για σένα…

Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2007

Η νέα χρονιά ξεκινάει, οι ομάδες αφήνουν πίσω τους τα περσινά λάθη, σκίζουν τη σελίδα του 2006-07 στο ημερολόγιο και βρίσκονται μπροστά στη νέα πρόκληση. Προφανώς, η ώρα δεν ενδείκνυται για κριτική, καθώς τα φιλικά είναι για δοκιμές και οι παίκτες ακόμη είναι πολύ κουρασμένοι.

Όμως, δεν μπορώ να παραβλέψω το μοναδικό λάθος που βλέπω ως τώρα στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι ήρθε στην ομάδα ο Λόρενς Ρόμπερτς, ο οποίος ήδη είναι έτοιμος να πακετάρει τις βαλίτσες του και να αποχωρήσει από τη χώρα μας. Απ’ την άλλη, το καλοκαίρι έφυγε από την ομάδα, μέσα σε απόλυτη σιγή και χωρίς κανένας να στενοχωρηθεί ο Ράιαν Στακ. Στο φιλικό της Κιέβ με τον Ολυμπιακό την Παρασκευή το βράδυ, ο Στακ έκανε την πλάκα του στις δύο ρακέτες, προφανώς παράλογα παθιασμένος για φιλικό ματς. Βέβαια, ο ζήλος του ξανθομάλλη σέντερ εξηγείται από τη μεταχείριση που είχε πέρσι στο λιμάνι.

Για όσους δεν θυμούνται, ο Στακ κατέβηκε στον Ολυμπιακό από τον Άρη ως το καλύτερο τεσσάρι του πρωταθλήματος. Και ήταν. Και θα ήταν ακόμη αν έμενε στην Ελλάδα και έπαιζε. Ο Στακ είναι πολύ δυνατός στην άμυνα για τόσο γρήγορο και ευέλικτο παίκτη, έχει μεγάλη έφεση στην τάπα (άλλωστε φιγούραρε στις ψηλότερες θέσεις της σχετικής λίστας μέχρι το 2006), στην επίθεση έχει πολύ σταθερό και αξιόπιστο τρίποντο, αλλά και κινήσεις κοντά στο καλάθι.

Ο Ολυμπιακός πιθανότατα δεν θα χάσει τίποτα φέτος, μιας και η φροντ λάιν του είναι πλήρης ακόμη και χωρίς τον Ρόμπερτς (και υπερπλήρης αν φέρει τον παίκτη που κυνηγάει). Ο Ρόμπερτς ήρθε ως ένας μέτριος παίκτης με δύναμη στην άμυνα και έφεση στο ριμπάουντ. Δεν μπορώ να καταλάβω αν ο Γκέρσον περίμενε κάτι παραπάνω από αυτόν. Είναι λάθος που δεν θα έπρεπε να γίνεται από ομάδες όπως ο Ολυμπιακός να διώχνεις παίκτη πριν τον πρώτο αγώνα επειδή είναι κακή επιλογή. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει για την κατηγορία, δεν δοκιμάζει παίκτες αμφιβόλου ποιότητας και δεν δικαιολογείται ανυπαρξία σκάουτινγκ σε ότι αφορά τον ένα ξένο.

Ο Ρόμπερτς δεν θα γίνει ποτέ Στακ, Μπάστον ή κάτι άλλο. Όμως, αυτό το ξέραμε από τον Ιούνιο. Ο Γκέρσον σίγουρα έχει κάτι στο μυαλό του και αλλάζει τον παίκτη, όμως η χρονιά δεν άρχισε και ήδη έκανε το πρώτο λάθος. Για μένα, το μεγαλύτερο λάθος του Γκέρσον ήταν και παραμένει η ανύπαρκτη εκμετάλλευση του Στακ. Ο Στακ είχε θέση στην πεντάδα και του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, και πέρσι και φέτος. Μπορεί πολλοί να διαφωνούν, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Το καλό για τον παίκτη είναι ότι δείχνει στα πρώτα φιλικά της Κιέβ ότι δεν έχει καεί από την περσινή χρονιά, το κακό για μας ότι δεν θα τον βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα.

Πάμε σε κάτι άλλο. Αν τα όσα έχω ακούσει αληθεύουν, δεν είναι ο Βαρεζάο ο παίκτης που κυνηγάει ο Ολυμπιακός. Είναι πιο… μαύρος και (μακράν) πιο καλό όνομα από τον Βραζιλιάνο, που αν δεν είχε σκάσει την αγκωνιά στον Ζήση, το 95% όσων τον έχουν ακούσει θα αγνοούσαν την ύπαρξή του. Ο Αγγελόπουλος πάει να τινάξει την μπάνκα στον αέρα και να μας αναγκάσει να αλλάξουμε και την ψηφοφορία παραπλεύρως φέρνοντας στο λιμάνι το μεγαλύτερο όνομα που πέρασε τον Ατλαντικό τον 21ο αιώνα. Θέλετε και όνομα; Ασχέτως του τι θα δείτε στον Τύπο για επίσημες πηγές και επιβεβαίωση, ο (πρώτος και κύριος) παίκτης που κυνηγάει ο Ολυμπιακός είναι ο Κρις Ουέμπερ. Πρώτοι εδώ το γράψαμε, πρώτοι εδώ θα το διαβάσετε αν μπείτε βράδυ Παρασκευής…

Ο Μικαέλ Πιετρούς, εν τω μεταξύ, σπρώχνει στα άκρα τις σχέσεις του με τους Ουόριορς, πιέζοντας για μια μετεγγραφή. Η προετοιμασία ξεκινάει σε 3 ημέρες και ο Γάλλος είναι στη Γαλλία, χωρίς να έχει καν βγάλει εισιτήριο για να ταξιδέψει στις Η.Π.Α.! Δύσκολα θα το τραβήξει πιο πολύ από την Κυριακή πάντως, καθώς τη Δευτέρα… καίγεται. Εκτός κι αν έχει κάτι άλλο στα χέρια του και άλλαξε γνώμη.

Όσο για τα όσα λέγαμε στο προχθεσινό σχόλιο για τη μετεγγραφή του Σάρας, ο ατζέντης του (Μαουρίτσιο Μπαλντούτσι) ουσιαστικά μας επιβεβαίωσε την Παρασκευή, λέγοντας το εξής φοβερό: «Δεν τον έστρεψα εγώ στους πρασίνους για να βελτιωθούν οι σχέσεις μου με τον Παναθηναϊκό, που είχαν χαλάσει εξαιτίας της υπόθεσης Σισκάουσκας». Βγάλτε το «δεν» και έχετε την αλήθεια. Όταν βγαίνεις και διαψεύδεις φήμες, αναφέροντας συγκεκριμένα πράγματα, προφανώς για κάποιο λόγο το κάνεις.

Ο Νίκος Οικονόμου πιθανώς να ανέβει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Το περίεργο δεν είναι ότι ο Οικονόμου θα παίξει (σχεδόν) τζάμπα στον ΠΑΟΚ, αλλά ότι όλες οι μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος από την 5η θέση και κάτω αδιαφόρησαν το καλοκαίρι για τον Νικόλα. Περίεργο, βέβαια, αγωνιστικά, γιατί από άλλη άποψη…

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *