Home / EUROCUP / Μόνο ο ένας γέλασε στην πρεμιέρα

Μόνο ο ένας γέλασε στην πρεμιέρα

Μόνο ο Άρης κέρδισε στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του Eurocup, καθώς επιβλήθηκε της Μπουντιβέλνικ με 85-69 στο Αλεξάνδρειο μετά από ένα τρομερό παιχνίδι του Μπόμπι Μπράουν που έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Οι «κίτρινοι» πήραν και πολύ καλή διαφορά για την περίπτωση ισοβαθμίας, όντας καταπληκτική στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Αντιθέτως, ο Πανελλήνιος δεν τα κατάφερε στη Λαμία με αντίπαλο την Κάχασολ από την οποία ηττήθηκε με 82-87 στην παράταση. Οι «Ολυμπιονίκες» πλήρωσαν το κακό πρώτο ημίχρονο και, παρότι στην επανάληψη βελτιώθηκαν τρομερά, ιδίως στην άμυνα, και μπόρεσαν να στείλουν το ματς στην παράταση, δεν είχαν απάντηση για τον Λούις Μπούλοκ και ηττήθηκαν. Έτσι, δυσκολεύει αρκετά η περίπτωση πρόκρισής τους στην επόμενη φάση.

ΑΡΗΣ-ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ 85-69

Νικηφόρα μπήκε ο Άρης στη δεύτερη φάση του Eurocup, αφού επικράτησε της Μπουντιβέλνικ στο Αλεξάνδρειο με 16 πόντους διαφορά. Η τελική διαφορά είναι πολύ μεγάλη, ίσως παίξει ρόλο στον όμιλο και είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Αναγνωριστικό ήταν το ματς στο πρώτο 7λεπτο με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 12-11 και καμία να μην μπορεί να επιβάλει το ρυθμό της. Ο Άρης ανέβασε στροφές στην επίθεση και πέτυχε 10 πόντους στα τελευταία 3 λεπτά της περιόδου με τους Μπράουν και Ταπούτο, για να ξεφύγει με 7 πόντους διαφορά. Οι «κίτρινοι» έμοιαζαν να ελέγχουν το ματς και με τον Μπράουν να είναι πολύ καλός και τον Σλούκα να βοηθάει πολύ στη δεύτερη περίοδο, εδραίωσαν το προβάδισμά τους και άρχισαν να δείχνουν ότι θα πάνε για μια εύκολη νίκη.

Μάλιστα, ο Άρης έπαιξε και αρκετά καλή άμυνα στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου, κρατώντας τους αντιπάλους του στους 5 πόντους και σκοράροντας 11 για το 33-20. Έτσι κύλησε όλη η δεύτερη περίοδος με τους «κίτρινους» να έχουν 11 πόντους διαφορά στο ημίχρονο (41-30).

Ο Άρης εμφάνισε στο 3ο δεκάλεπτο τις ίδιες ασθένειες που γενικότερα έχει φέτος και επέτρεψε στην Μπουντιβέλνικ να πλησιάσει στο σκορ και να έχει βλέψεις νίκης. Οι «κίτρινοι» είχαν ένα τελείως νεκρό διάστημα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου (σε σημείο δηλαδή που θα έπρεπε να μπουν στο ματς και να το καθαρίσουν οριστικά), έκαναν 3 λεπτά να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι για να δεχτούν στο διάστημα αυτό σερί 0-9 από τους Ουκρανούς και το ματς να πάει στο 41-39.

Ο Άρης σκόραρε 4 πόντους στα πρώτα 5 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, δέχτηκε 16 από την Μπουντιβέλνικ για να πάει το ματς στο 45-45. Ο Μπράουν συνέχισε να βομβαρδίζει το καλάθι της Μπουντιβέλνικ και μαζί με τον Σλούκα ήταν οι δύο λόγοι που το ματς έγειρε πάλι προς την πλευρά του Άρη. Έτσι, η τρίτη περίοδος τελείωσε με 59-53 και, πλέον, γινόταν ξεκάθαρο ότι μόνο με δικά του λάθη θα επέτρεπε ο Άρης στην Μπουντιβέλνικ να διεκδικήσει τη νίκη, καθώς όποτε έπαιζε σωστό και λογικό μπάσκετ ξέφευγε στο σκορ.

Η τελευταία φορά που η Μπουντιβέλνικ έδειξε σημεία ζωής στ ματς ήταν στην αρχή της 4ης περιόδου, όταν με τον Μπετς μείωσε σε 59-58, αφού ο Άρης πλήρωσε ένα λάθος του Ταπούτου. Όμως, Ταπούτος και Μπορόβνιακ ανέλαβαν τις επόμενες επιθέσεις, με τον Άρη να παίζει πολύ σκληρή άμυνα και να τρέχει ένα σερί 17-2 για να καθαρίσει οριστικά το ματς, αφού οι Ουκρανοί δεν είχαν πια δυνάμεις και δυνατότητα να επιστρέψουν από το 76-60.

Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους λίγο πριν το τέλος (85-63) αλλά μια μικρή χαλάρωση στο τελευταίο λεπτό επέτρεψε στην Μπουντιβέλνικ να τη ρίξει στο τελικό -16 του 85-69. Το θέμα με τον Άρη είναι να ληφθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η απόφαση για το μέλλον του Ντρούκερ (ή αν έχει ήδη ληφθεί να υλοποιηθεί), καθώς η ομάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει με τον προπονητή και τους παίκτες να ξέρουν ότι θα αλλάξει ο πάγκος. Αυτό θα λειτουργήσει άσχημα στην ψυχολογία της ομάδας, αλλά και στον τρόπο που αντιδρά μέσα στους αγώνες (πάθος, ένταση, άμυνα, ευστοχία).

Ο Μπόμπι Μπράουν έδειξε πόσο καταλυτικός μπορεί να είναι για μια ομάδα, κάνοντας εκπληκτικό αγώνα, έχοντας 23 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 6 κερδισμένα φάουλ, αλάνθαστος σε 38 λεπτά με 5/10 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 4/4 βολές. Ο Σλούκας ήταν πολύ καλός, με 15 πόντους, 4 ασίστ και αλάνθαστος σε 23 λεπτά. Όταν οι δύο περιφερειακοί σου βγάζουν το ματς αλάνθαστοι (όπως και ο Χατζηβρέττας σε 23 λεπτά) τότε αυτομάτως πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητές σου να κερδίσεις. Και ο Άρης κέρδισε, παρότι ο Τάκερ επιβεβαίωσε και πάλι ότι περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος. Κάτω από τα καλάθια, όμως, Ταπούτος και Μπορόβνιακ έκαναν πολύ καλή δουλειά.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ-ΚΑΧΑΣΟΛ 82-87παρ. (70-70καν.αγ.)

Δεν μπόρεσε ο Πανελλήνιος να μπει με το δεξί στη δεύτερη φάση του Eurocup, καθώς παρότι πάλεψε σκληρά, η Κάχασολ έφυγε με τη νίκη στην παράταση. Ο Πανελλήνιος είχε πολλά αμυντικά προβλήματα, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, βελτιώθηκε στην επανάληψη, προηγήθηκε, είχε την ευκαιρία να κερδίσει αλλά ο Φράνσις αστόχησε στο τέλος του ματς και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι Ισπανοί μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για τον Πανελλήνιο, που δεν μπορούσε να βρει τρόπο να σκοράρει στο ξεκίνημα αντίθετα με τους Ισπανούς που ήταν πάρα πολύ εύστοχοι και πήραν διαφορά από την αρχή. Ο αγώνας άνοιξε με 0-8 για την Κάχασολ με τον Πανελλήνιο να έχει 5 άστοχα σουτ και ένα λάθος. Στο πεντάλεπτο οι Ισπανοί έμοιαζαν να πατάνε καλύτερα στα πόδια τους, αφού είχαν ήδη βάλει 17 πόντους (με 6/9 εντός παιδιάς) έναντι μόνο 7 του Πανελληνίου.

Με τον Κράμπενχοφτ να παίρνει την κατάσταση πάνω του ο Πανελλήνιος προσπάθησε να μειώσει μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου και, παρότι προσωρινά έριξε τη διαφορά στους 4 πόντους (20-24), ήταν φανερό ότι όσο δεν μπορούσε να ελέγξει την άμυνα δεν είχε τύχη. Έτσι, οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 22-29 και 28-39 στα μισά της δεύτερης περιόδου, ελέγχοντας τον αγώνα και κρατώντας τον Πανελλήνιο σε απόσταση ασφαλείας (38-45 στο ημίχρονο).

Τελείως διαφορετική εικόνα είχε το δεύτερο μέρος με τον Πανελλήνιο να εμφανίζει το γνωστό καλό του πρόσωπο στην άμυνα και να εγκλωβίζει πλήρως τους Ισπανούς. Η Κάχασολ σκόραρε 12 πόντους στην 3η περίοδο και 13 στην 4η επιτρέποντας έτσι στους «Ολυμπιονίκες» να αλλάξουν την κατεύθυνση που είχε αρχίσει να παίρνει το ματς.

Η διαφορά ροκανιζόταν συνεχώς και με τους Σμιθ, Κράμπενχοφτ, Φράνσις ο Πανελλήνιος πλησίαζε, με τον Μπέιλι να πετυχαίνει το τρίποντο που μείωσε σε 56-57 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Οι Ισπανοί κράτησαν το προβάδισμα ως το 37ο λεπτό, λίγο μετά δηλαδή την… έκρηξη του Ούντριχ. Ο Σλοβένος ήταν ωσεί παρών στο ματς ως εκείνη τη στιγμή (34ο λεπτό), αλλά η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική. Με 7 πόντους του Ούντριχ ο Πανελλήνιος μετέτρεψε το 58-64 σε 68-65 με σερί 10-1 στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα για το πρώτο προβάδισμα του Πανελληνίου στο ματς!

Το τρίποντο του Σατοράνσκι και οι βολές του Μπούλοκ έφεραν το ματς στο 70-70 με ένα λεπτό ακόμη να απομένει και στη συνέχεια καμία ομάδα δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Πανελλήνιος εξουδετέρωσε δύο επιθέσεις της Κάχασολ (άστοχα τρίποντα), αλλά έχασε κι αυτός 4 επιθέσεις, με τον Φράνσις να αστοχεί στην εκπνοή (όπως έκαναν νωρίτερα δύο φορές ο Ούντριχ και ο Μπέιλι).

Όσους πόντους δεν μπόρεσε να βάλει στην κανονική διάρκεια του ματς η Κάχασολ… παραλίγο να τους βάλει στην παράταση, αφού στο έξτρα πεντάλεπτο σκόραρε 17 πόντους! Ουσιαστικά, το ματς κρίθηκε στο πρώτο δίλεπτο και το 1-7 των Ισπανών με ηγέτη τον Μπούλοκ. Ο Πανελλήνιος πάλεψε να επιστρέψει από το 71-77 αλλά οι Ισπανοί είχαν 10/10 βολές στην παράταση και δεν του το επέτρεψαν όσες φορές τους έστειλε στη γραμμή.

Έτσι, ο Πανελλήνιος μπήκε με αρνητικό αποτέλεσμα στη δεύτερη φάση, με την εντός έδρας ήττα να δυσκολεύει πολύ τις πιθανότητές του για πρόκριση, καθώς στον όμιλο υπάρχουν ακόμη η Μπενετόν και η Άλμπα.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Συνεχίζουν αήττητοι οι δύο του Eurocup!

Χωρίς ήττα συνεχίζουν οι δύο εκπρόσωποί μας στο Eurocup, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος διπλασίασαν τις νίκες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *