Home / NBA / Ο Lil’ Wayne, ο κλαψιάρης ΛεΜπρον και η «αρκούδα»!

Ο Lil’ Wayne, ο κλαψιάρης ΛεΜπρον και η «αρκούδα»!

Ο πυρετός ανεβαίνει στο NBA, με το all-star να πλησιάζει, τις ομάδες να έχουν περάσει τα μισά της χρονιάς και να ξέρουν πια σε τι πρέπει να στοχεύουν για την κανονική περίοδο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο καθένας έχει… τον πόνο του.

Όπως το Ντάλας, που είδε τον Νοβίτσκι να επιστρέφει, αλλά μέχρι αυτό να γίνει είχε πέσει πιο κοντά στην 8η θέση παρά στην 1η στη Δύση. Ή ο Μπράντον Τζένινγκς που αποχώρησε από τον διαγωνισμό καρφωμάτων λόγω τραυματισμού. Ή ο Lil’ Wayne που τα έχει βάλει για τα καλά με τους αστέρες των Χιτ, λέγοντας χοντράδες… για το τίποτα. Ή ακόμη και ο «ζεν μάστερ» ο ίδιος, ο Φιλ Τζάκσον, που το φιλοσόφησε όταν είδε ότι δεν μπορεί να πείσει τον Ρον Αρτέστ να βγει από το γυμναστήριο, ούτε μετά τα ματς των Λέικερς.

 
Στο Ντάλας, ο Ρικ Καρλάιλ είδε τον Ντιρκ Νοβίτσκι να επιστρέφει από τον τραυματισμό του, αλλά στην υποθετική ερώτηση του Γερμανού «κόουτς τι κάνατε όσο έλειπα;» μάλλον το μόνο που μπορεί να κάνει είναι… τον Κινέζο σφυρίζοντας αδιάφορα. Το Ντάλας έχει πέσει από το 24-5 στο 27-15, έχοντας 3-10 από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Νοβίτσκι (ο Ντιρκ έχει επιστρέψει αλλά ακόμα εμφανώς δεν είναι στην κατάσταση που ήταν πριν, ούτε παίζει τους ίδιους χρόνους ακόμα). Έτσι, από 2ο έχει πέσει 4ο και απέχει 9 νίκες από την κορυφή και 4 από την 8η θέση.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετεγγραφή του Πέτζα Στογιάκοβιτς στους Μάβερικς, αν τελικά ολοκληρωθεί. Αν πέσουν οι υπογραφές, τότε ουσιαστικά οι 2 Ευρωπαίοι που άλλαξαν τη μοίρα των Ευρωπαίων στο NBA τα τελευταία 15 χρόνια, θα παίζουν πια στην ίδια ομάδα. Μπορεί πιο πριν να υπήρχαν παικταράδες όπως ο Ντίβατς, ο Ράτζα, ο Κούκοτς (και άλλοι), αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Ευρωπαίος έγινε… «must» στο NBA από τον Νοβίτσκι και τον Στογιάκοβιτς και μετά.

Ο Μπράντον Τζένινγκς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το διαγωνισμό καρφωμάτων καθώς, λόγω του τραυματισμού του στο χέρι, οι γιατροί του συνέστησαν να αποφύγει την ταλαιπωρία. Έτσι, έστω και… κατά λάθος, το NBA γλίτωσε τα πικρόχολα σχόλια και την «κοιλιά» στο διαγωνισμό, καθώς ούτε καν ο Σκοτ Σκάιλς (προπονητής του Τζένινγκς) δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο παίκτης του θα είναι στο διαγωνισμό. Οι περισσότεροι, λοιπόν, θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να έχουν δει τον Τζένινγκς να καρφώνει. Το NBA στη θέση του ανακοίνωσε τη συμμετοχή του ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, που το γεγονός και μόνο ότι κάρφωνε απ’ όταν ήταν 11 χρονών (καλά διαβάσατε, 11) αρκεί για να τον κάνει πιο κατάλληλο για τον διαγωνισμό. Βεβαίως, κανείς δεν θα καταλάβει γιατί το NBA δεν πρότεινε εξαρχής στον Τζ. Ρ. Σμιθ να συμμετάσχει, που ως τώρα μας έχει προσφέρει ορισμένα από τα πιο απίστευτα καρφώματα της χρονιάς.

Τον τελευταίο καιρό οι Λέικερς έχουν νευράκια. Αλλά κι οι διαιτητές δεν έχουν καθόλου υπομονή, με αποτέλεσμα τεχνικές ποινές για τα «are you serious?» του Μπάινουμ, ή τις τεχνικές ποινές που δέχτηκαν Αρτέστ και Γκρίφιν στο τέλος του Λέικερς-Κλίπερς. Όλες την επόμενη ημέρα σβήστηκαν από το NBA.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Αρτέστ είπε ότι με τα 4.000 δολάρια πρόστιμο για την τεχνική ποινή θα μπορούσε να αγοράσει 10.000 In-N-Out Burgers, τα οποία «είναι εθιστικά. Είναι ο μόνος λόγος που πήρα μετεγγραφή στους Λέικερς. Αν δεν ήταν αυτά, θα πήγαινα στο Μέμφις». Κεφάκια έχει από πέρσι ο Αρτέστ και δεν τα χάνει πια ποτέ μέσα στη σεζόν.

Ο Φιλ Τζάκσον δεν εξεπλάγη με τις τεχνικές ποινές, λέγοντας ότι «μας έχουν προειδοποιήσει εδώ και 3 χρόνια», ούτε όμως και με το «σβήσιμό» τους. Αυτό που δεν σταματά να τον εκπλήσσει είναι η διάθεση του Αρτέστ να πηγαίνει συνέχεια στο γυμναστήριο. Η ρουτίνα που έχει επιλέξει ο Αρτέστ περιλαμβάνει τρέξιμο για πολλή ώρα σε διάδρομο μετά από κάθε αγώνα στον οποίο δεν έχει παίξει πολύ στο 4ο δωδεκάλεπτο (ακόμη κι αν έχει παίξει… 36 λεπτά στα προηγούμενα 3).

Και ο Τζάκσον έδωσε ρέστα: «Γυμνάζεται υπερβολικά πολύ, υπερβολικά συχνά. Αλλά βλέπεις τον Ρον, έχει το σώμα αρκούδας. Είναι ανοιχτό και φαρδύ. Δεν έχει χτιστεί για να ελίσσεται μέσα από σκριν και τέτοια πράγματα. Είναι ο τύπος που θα χρησιμοποιήσει το σώμα του και τα απίστευτα μούσκουλά του για να σε μαρκάρει. Πάντως, νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα με τη γυμναστική».

Κι αν ως εδώ γελάσατε, πάμε μαζί παρακάτω για να ξανασταυρώσουμε τον ΛεΜπρον Τζέιμς, που δεν σεβάστηκε τον Lil’ Wayne. Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν ο Lil’ Wayne, διάσημος ράπερ και διάσημος επίσης και στα… δικαστήρια των Η.Π.Α., αποφάσισε να πηγαίνει στα ματς των Μαϊάμι Χιτ, στην πρώτη σειρά.

Ο Lil’ Wayne αποφυλακίστηκε (μετά από καταδίκη για οπλοκατοχή με σκοπό εγκλήματος και για κατοχή μαριχουάνας) τον Νοέμβριο, αφού πρώτα είχε περάσει 8 μήνες (από τους 12 της ποινής του) στη φυλακή Ράικερς και αποφάσισε να πάει… courtside στο γήπεδο των Χιτ.

Όμως, ο ΛεΜπρον Τζέιμς και ο Ντουέιν Ουέιντ δεν τον χαιρέτησαν και του συμπεριφέρθηκαν, δηλαδή, σαν να είναι ένας κοινός θνητός! Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! Και σε συνέντευξή του στο Rolling Stone ο Lil’ Wayne ξεσπάθωσε και τα έχωσε χοντρά με πολύ… άσχημα λόγια για τους δύο παίκτες (εννοείται ότι δεν υιοθετούμε τις εκφράσεις – εξάλλου ο τρόπος που χρησιμοποιούνται εντάσσεται στο ευρύτερο γλωσσικό πλαίσιο ενός ράπερ – απλώς μόνο έτσι γίνονται κατανοητά τα λόγια του στην πλήρη… ομορφιά τους): «Οι αραπάδες δεν μίλησαν στον αράπη. Ούτε καν σήκωσαν το χέρι από μακριά να με χαιρετήσουν. Ο αράπης όμως ξόδεψε τόσα πολλά λεφτά για τα γαμ*μένα τα εισιτήριά τους. Έλα να με χαιρετήσεις. Καθόμαστε ακριβώς δίπλα σε αυτούς τους κλαψιάρηδες αράπηδες (σ.σ. «little bitch-ass niggas»). Τουλάχιστον ελάτε να με ρωτήσετε γιατί δεν πανηγυρίζω για σας».

Εννοείται ότι ο Lil’ Wayne έχει… απόλυτο δίκιο, γιατί το γεγονός ότι ο ΛεΜπρον και ο Ουέιντ έπαιζαν μπάσκετ εκείνη την ώρα, μικρή σημασία έχει. Και παλιότερα έπαιζε ο ΛεΜπρον, αλλά τον Jay-Z τον χαιρετούσε! Δηλαδή, τι; Τώρα που πήγε στους Χιτ είναι ξαφνικά… πολύ καλός για να χαιρετήσει τον Lil’ Wayne; Κι αν δεν φτάνει αυτό ακούστε και το άλλο: όταν ο ΛεΜπρον γιόρτασε τα 21α γενέθλιά του, ο Lil’ Wayne τον είχε αφήσει να πάρει το μικρόφωνο στο πάρτι και να τραγουδήσουν μαζί (αποκαλυπτική φωτογραφία-σκάνδαλο)!

Το θέμα είναι… πολύ σοβαρό και σίγουρα προστίθεται στα άπειρα ασήμαντα ζητήματα για τα οποία όλοι «μισούμε» τον ΛεΜπρον από το καλοκαίρι. Περιμένουμε και την αντίδραση του ιδιοκτήτη των Καβαλίερς, που κανονικά πρέπει να χαρίσει courtside διαρκείας στον Lil’ Wayne για να του γλυκάνει το χάπι και να του πει ότι εκεί θα πανηγυρίσει τίτλο πιο νωρίς απ’ ότι στο Μαϊάμι.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *