Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / «Σεφτέ» το Sport Coffee, χωρίς αλλαγές η κορυφή!

«Σεφτέ» το Sport Coffee, χωρίς αλλαγές η κορυφή!

Η 8η αγωνιστική του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος του ΝΕΦΟ Νικηφόρου ήταν εκείνη που θα σημαδέψουν με χαρά οι παίκτες του Sport Coffee, καθώς σε αυτή ήταν η πρώτη φορά που πήραν στα χέρια τους ροζ φύλλο αγώνα. Κέρδισαν με 47-46 την Τιρινίνι, μετά από ένα τρομερό ντέρμπι που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο!

Όμως, αυτό δεν ήταν το μόνο ντέρμπι της αγωνιστικής, καθώς όλα τα παιχνίδια είχαν ενδιαφέρον. Οι Ρούκουνες κέρδισαν με 62-59 την Αττική σε αγώνα που είχε εναλλαγές και όμορφη εξέλιξη και ανέβηκαν 3οι στο πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΠΕ κέρδισε με 44-38 τους Santa Barbara Rockets σε ματς με αρκετή ένταση και παρέμεινε 2η πολύ κοντά στην κορυφή.

Ο Νικηφόρος δεν τα κατάφερε με τους εBEERους, που κέρδισαν με 47-57 για να ανέβουν στην 5η θέση της βαθμολογίας. Τέλος, Nothing But Net παρέμειναν μόνοι πρώτοι και αήττητοι, αφού κέρδισαν εύκολα τους Spyzz με 60-43, κυριαρχώντας στον μεταξύ τους αγώνα.

Το Sport Coffee παρατάχτηκε σχεδόν πλήρες και… αποφασισμένο την Κυριακή να μη φύγει με σκυμμένα κεφάλια ξανά. Μπορεί στην άτυπη μάχη των δύο πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος ο Κουσούλης Α. να «κέρδισε» τον Αποσκίτη, αλλά ο δεύτερος ήταν αυτός που χαμογέλασε στο φινάλε μετά από ένα παιχνίδι που κύλησε οριακά και στα 40 λεπτά του με την Τιρινίνι να χάνει στο φινάλε διπλή ευκαιρία για τη νίκη.

Η Τιρινίνι μπήκε καλύτερα στην πρώτη περίοδο κερδίζοντας με 13-8 με τους Κουσούλη και Αποσκίτη να έχουν… πάρει μπρος και τη μεταξύ τους μάχη να είναι στο 6-6! Όμως, οι άμυνες προσαρμόστηκαν στους δύο παίκτες, ιδίως εκείνη του Sport Coffee κι έτσι οι νικητές μπόρεσαν να αντιστρέψουν την κατάσταση στη δεύτερη περίοδο και να πάρουν οριακό προβάδισμα στο ημίχρονο με 20-21!

Στην 3η περίοδο το Sport Coffee πέρασε μπροστά με 5 πόντους, για να ισοφαρίσει πολύ γρήγορα η Τιρινίνι και να πάμε στο 32-33 στο 30ο λεπτό. Η κατάσταση έδειχνε να αντιστρέφεται στην 4η περίοδο, με την Τιρινίνι να έχει καταφέρει να κλείσει τον Αποσκίτη στο 2ο ημίχρονο (2 πόντους στο β μέρος), αλλά το Sport Coffee να εκμεταλλεύεται πλήρως τη διαύγεια του πρώτου του σκόρερ στο να βρίσκει τον ελεύθερο παίκτη από το νταμπλ τιμ σε κάθε φάση.

Έτσι, «γεννήθηκε» ένας άλλος ήρωας, ο Μανώλης, που έβαλε τους τελευταίους 7 πόντους της ομάδας του και συνολικά 15 στο ματς, για να αναγκάσει την Τιρινίνι σε ήττα. Η Τιρινίνι προηγήθηκε με 41-38, όμως το ματς πήγε στην ισοπαλία στο 43-43 και μετά στο 46-45 για τους ηττημένους. Ο Μανώλης κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για 3 πόντους, ευστόχησε σε 2 βολές και έγραψε το 46-47. Στο τελευταίο μισό λεπτό καμία ομάδα δεν σκόραρε, με την Τιρινίνι να αστοχεί σε 2 βολές, να κάνει φάουλ 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος (το Sport Coffee είχε κι αυτό 0/2) και μετά να κερδίζει φάουλ 1 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, όμως είχε εκ νέου 0/2 και ηττήθηκε για τα τρελά πανηγύρια των νικητών!

Από τους νικητές ο Μανώλης είχε 15 πόντους με τρία τρίποντα-μαχαιριές, ενώ ο Αποσκίτης είχε 13 πόντους και ο Κώνστας 11. Για την Τιρινίνι, που έχασε στο πρώτο δεκάλεπτο τον Κουβαρά με διάστρεμμα, ο Κουσούλης είχε 18 πόντους, ο Ασημακόπουλος 10 και ο Τσουκνιδής 8.

* Δυστυχώς, η Τιρινίνι κατέβηκε στο ματς χωρίς (μεταξύ άλλων) έναν παίκτη, που ράγισε τα πλευρά του από αντιαθλητικό χτύπημα στον προηγούμενο αγώνα, από μια ενέργεια που δεν αρμόζει καθόλου στο επίπεδο του πρωταθλήματος.

Οι Nothing But Net κέρδισαν τους Spyzz με 60-43 για να επιβεβαιώσουν ότι προς το παρόν είναι η ομάδα που ο όλοι πρέπει να κερδίσουν σε αυτό το πρωτάθλημα. Έχουν 6-0, είναι ως τώρα οι καλύτεροι και καλπάζουν αήττητοι.

Στο παιχνίδι κυριάρχησαν από την αρχή και δεν απειλήθηκαν ως το τέλος του, αφού μπόρεσαν να περιορίσουν πάρα πολύ τα πρώτα βιολιά των Spyzz, Κώτσο και Καρακώστα. Ο πρώτος είχε μόλις 3 πόντους (ενώ είναι 2ος σε σύνολο σκόρερ του πρωταθλήματος), ενώ ο δεύτερος είχε 8. Βέβαια, οι Spyzz φάνηκε ότι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν την απουσία του Βελισσάριου, που συνήθως τραβάει με τους δύο προαναφερθέντες το κουπί στο σκοράρισμα.

Και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα από το διαιτητή, που προσπάθησε να… γράψει ιστορία, θέλοντας να φύγει από το γήπεδο 2:36 πριν τη λήξη του αγώνα, τελειώνοντας εκεί το ματς, επειδή «είχε δουλειά και βιαζόταν»! Τελικά, υπό την πίεση των δύο ομάδων έμεινε και το ματς τελείωσε, αλλά η παρουσία του ήταν συνολικά τραγελαφική, όπως και η συμπεριφορά του.

Για τους νικητές, που πλέον αποδεικνύουν ότι είναι «λερναία ύδρα» με πάρα πολλές λύσεις (7 παίκτες από 5 έως 10 πόντους ανά αγώνα), ο Παναγιωτόπουλος είχε 15 πόντους, όσους και ο Καραχάλιος, ενώ ο Μπαμπάκος είχε 10 και ο Κωνσταντίνου 9. Για τους Spyzz, ο Δήμου με 14 και ο Ησαΐας με 12 προσπάθησαν να καλύψουν το πρόβλημα των πρώτων τους σκόρερ, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Οι εBEERοι συνεχίζουν να ανεβαίνουν στο βαθμολογικό πίνακα, φτάνοντας, πλέον, με τη νίκη τους επί του Νικηφόρου (57-47) στο 4-3 και ισοβαθμώντας με την Αττική στην 4η θέση. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο με τον Νικηφόρο να χάνει 13-8 στην πρώτη περίοδο, αλλά να αντιστρέφει την κατάσταση στη δεύτερη, να κερδίζει με επιμέρους 8-13 και να ισοφαρίζει σε 21-21 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Οι επιθέσεις τα πήγαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και, ιδίως αυτή των εBEERων στην 4η περίοδο, όπου και κρίθηκε το ματς. Με τον Χρ. Ζώτο να κάνει πολύ μεγάλο ματς, οι εBEERοι κέρδισαν με 21-14 την 4η περίοδο για να μετατρέψουν το 36-33 σε 57-47. Ο Χρ. Ζώτος είχε 9 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, παρά τις προσπάθειες του Γ. Μπλόντζου, του Γράψα και του Γιαννίτση, που ήταν οι μόνοι που σκόραραν στο δεύτερο ημίχρονο για τον Νικηφόρο.

Από τους νικητές, ο Χρ. Ζώτος είχε 17 πόντους, ο Κανελλίδης είχε 10 πόντους και ο Χριστοδουλάκης 6. Για τον Νικηφόρο ο Γ. Μπλόντζος είχε 15 πόντους και ο Γράψας 12.

Σκληρό ντέρμπι ανάμεσα στους Ρούκουνες και την Αττική, με τους πρώτους να κερδίζουν τελικά με 62-59 και να ανεβαίνουν στην 3η θέση του πρωταθλήματος με 5-3, έχοντας πλέον 4 συνεχόμενες νίκες.

Το ματς είχε δύο όψεις μετά από μια μοιρασμένη πρώτη περίοδο, που έληξε 12-13. Ο Ζαχαρογιάννης, από την Αττική είχε τους 14 από τους πρώτους 16 πόντους της ομάδας του, αλλά μόλις κουράστηκε και οι Ρούκουνες βρήκαν τρόπο να τον σταματήσουν προσωρινά μπόρεσαν να ξεφύγουν στο σκορ.

Έτσι ήρθε το 30-24 του ημιχρόνου, το οποίο μεγάλωσε ακόμα περισσότερο στην 3η περίοδο, όταν ο Βοϊδηλος και Καλτσής πήραν βοήθεια από τον Μαργαρίτη. Παρότι ο Θεοδωρόπουλος δεν έπαιξε στο ματς, οι Ρούκουνες βρίσκονταν στο 49-36 στο 30ο λεπτό και έδειχναν ότι θα πάρουν το ματς χωρίς πρόβλημα.

Όμως, τελικά δεν ήταν έτσι, καθώς Ζαχαρογιάννης και Τρικαλιώτης άρχισαν να πυροβολούν και η Αττική να παίζει σκληρή άμυνα για να κυνηγήσει την τρομερή ανατροπή. Το σκορ μειώθηκε πολύ με τους δύο προαναφερθέντες να πετυχαίνουν 14 πόντους στην 4η περίοδο, αλλά η Αττική, παρότι κέρδισε με 13-23 το δεκάλεπτο, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή και έμεινε στο τελικό -3.

Από τους Ρούκουνες, ο Καλτσής είχε δεύτερο συνεχόμενο ματς με 20 πόντους, ο Βοϊδηλος είχε 16 και με τη βοήθεια του Μαργαρίτη (8 πόντοι) και του Μενεξιάδη (7 πόντοι) μπόρεσαν και ξεπέρασαν την απουσία του Θεοδωρόπουλου. Για την Αττική, ο Ζαχαρογιάννης είχε 25 πόντους (πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής) και ο Τρικαλιώτης 13.

Ένταση, σασπένς και «οργανωτική» παρέμβαση για συμμετοχή παικτών των ηττημένων είχε το ματς της ΑΕΠΕ με τους Santa Barbara Rockets. Τελικά η ΑΕΠΕ κέρδισε και τώρα με 44-38, έμεινε μια ανάσα από την κορυφή στο 7-1 «σβήνοντας» και τους Santa Barbara Rockets.

Οι νικητές είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 30 λεπτά, οι Santa Barbara Rockets προσπάθησαν για την ανατροπή στην 4η περίοδο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Το παιχνίδι ήταν κλειστό, αλλά οι Πυροσβέστες μπορούσαν σε κάθε περίοδο να «γράφουν» και μια μικρή άνοδο στη διαφορά, πηγαίνοντας από το 11-9 του πρώτου δεκαλέπτου, στο 21-17 του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο με τρομερή άμυνα έδειξαν όταν θα τελειώσουν το ματς, αφού περιόρισαν τους αντιπάλους τους στους 5 μόλις πόντους και ανέβασαν τη διαφορά στους 11 (33-22). Παρότι η ΑΕΠΕ κράτησε στα ίδια επίπεδα την επιθετική της παραγωγικότητα και στην 4η περίοδο, οι Santa Barbara Rockets μπόρεσαν να ανεβάσουν κατακόρυφα τη δική τους και με 4 παίκτες να σκοράρουν έκαναν το καλύτερο δεκάλεπτο, αλλά μπόρεσαν απλώς να μειώσουν από το -11 στο -6 του τελικού 44-38.

Η ΑΕΠΕ είχε 5 παίκτες που σκόραραν από 7 ως 11 πόντους, με τον Καρουμπή να έχει 11, τον Πασχάλη 10, τους Τσιτίνη και Σταυρόπουλο από 8 και τον Κωνσταντινόπουλο 7. Για τους ηττημένους, ο Γεωργαντής είχε 11 πόντους και ο Πέτρου 7.

Αναλυτικά τα σκορ και οι πρωταγωνιστές της 8ης αγωνιστικής:

ΤΙΡΙΝΙΝΙ – SPORT COFFEE 46-47

Τιρινίνι: Οικονομόπουλος Κ., Δημόπουλος Β. 2, Μήτσης Ν. 1, Τσουκνιδής Δ. 8, Κουσούλης Α. 18, Στεφανιώτης Δ. 3, Κουσούλης Ν., Μπόικου Β. 2, Κουβαράς Α. 2, Ασημακόπουλος Π. 10.

Sport Coffee: Κορσιάνος Σ. 2, Μπικάκης Ν. 2, Μανώλης Γ. 15, Κώνστας Κ. 11, Κλαδής Ε., Δούλος Δ. 2, Αποσκίτης Χ. 13, Παπασινός Δ. 2.

NOTHING BUT NET – SPYZZ 60-43

Nothing But Net: Ζήσης Γ., Γούσης Γρ. 2, Κωνσταντίνου Α. 9, Ζήσης Δ., Παναγιωτόπουλος Κ. 15, Ουζουνίδης Θ. 7, Μπαμπάκος Κ. 10, Καραγεωργάκης Μ. 2, Καραχάλιος Γ. 15.

Spyzz: Φίλιας Θ., Καρακώστας Β. 8, Αχείμαστος Σ. 2, Ησαΐας Γ. 12, Κατσούρας Γ. 4, Δήμου Β. 14, Κώτσος Δ. 3.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – εBEERοι 47-57

Νικηφόρος: Στρατής Φ. 4, Τσαλίκης Γ. 4, Μπλόντζος Γ. 15, Μπλόντζος Λ. 2, Πασαβάκης Θ., Κακολύρης Τ. 3, Γράψας Α. 12, Γιαννίτσης 7.

εBEERοι: Κανελλίδης Π. 10, Χαντόπουλος Θ. 5, Χριστοδουλάκης Β. 8, Ζώτος Π. 2, Αντωνιάδης Π. 6, Ζώτος Χρ. 17, Σταθόπουλος Κ. 7, Ρήγας Χ. 2.

ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ – ΑΤΤΙΚΗ 62-59

Ρούκουνες: Γκότσης Γ., Βοϊδηλος Π. 16, Τσερπές Ηρ. 2, Μενεξιάδης Σ. 7, Νικολόπουλος Σ. 4, Μαργαρίτης Α. 8, Πανόπουλος Α. 2, Καλτσής Θ. 20.

Αττική: Χαλκιόπουλος, Λάππας, Γαλάνης 7, Κοντός 2, Τρικαλιώτης 13, Χριστόπουλος 4, Μπουργαζάς 2, Ζαχαρογιάννης 25, Κρητικός 2, Αναγνωστόπουλος 4.

ΑΕΠΕ – SANTA BARBARA ROCKETS 44-38

ΑΕΠΕ: Ζαφειρόπουλος Α., Πασχάλης Α. 10, Τριπολιτσιώτης Α., Μελέντης Ι., Καρουμπής Σ. 11, Τσιτίνης Σ. 8, Σταυρόπουλος Α. 8, Κωνσταντινόπουλος Σ. 7.

Santa Barbara Rockets: Περγαντης 2, Πέτρου Σ. 7, Σταμάτης Α. 4, Μακρής Στρ., Καλομπράτσος Χ., Καλιαμβάκος, Καναρίδης Ι., Κοσμίδης 3, Τοσουνίδης Χ. 3, Γεωργαντής Α. 11, Δημητρίου 8, Μιχαηλίδης Μ.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *