Home / EUROCUP / Ήττα στη Γαλλία με διψήφια διαφορά

Ήττα στη Γαλλία με διψήφια διαφορά

Δεν τα κατάφερε ο Άρης στη Γαλλία, όπου ηττήθηκε από τη Λε Μαν με 85-70 χωρίς να μπορέσει να γίνει απειλητικός στο δεύτερο ημίχρονο. Ένα ξέσπασμα των Γάλλων στην αρχή της 3ης περιόδου έφτανε για να τελειώσει το ματς, με τον Άρη να μην μπορεί καν να περιορίσει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα. Ο Πανελλήνιος κλείνει τη 2η αγωνιστική εναντίον της Άλμπα, σε έναν αγώνα που θα γίνει την Πέμπτη.

Με την ήττα του Άρη κι αυτή της Γκέτιγκεν από την Μπουντιβέλνικ, όλες οι ομάδες στον όμιλο έχουν από 1-1, γεγονός που επιβεβαιώνει τα προγνωστικά ότι θα είναι ιδιαίτερα ισορροπημένος. Αυτό, βέβαια, καθιστά απαραίτητη ανάγκη να προστατεύσει ο Άρης την έδρα του, αλλά και να προσπαθήσει τουλάχιστον από τις δύο ομάδες απ’ τις τρεις να πάρει τη συνολική διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια (αν πάει στο 1-1). Επίσης, φαίνεται ότι όποιος κάνει εκτός έδρας νίκη ίσως και να κλειδώσει την πρόκριση αν πάρει τα 3 εντός.

Ο Άρης στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο, μην αφήνοντας τη Λε Μαν να ξεφύγει, παρά το 17-10 στο ξεκίνημα. Ντάνστον και Μπορόβνιακ βοήθησαν σε ένα 0-8 για να ισορροπήσει το ματς, ενώ ο Άρης αργότερα πήρε φάσεις από τον Τόμας για να προσπεράσει με 23-26 και 25-29. Κρατήθηκε μάλιστα μπροστά περίπου ως το τέλος του ημιχρόνου, αφού το 32-36 από το σουτ του Χαραλαμπίδη έγινε 38-42 λίγο πριν το τέλος, αλλά το επιθετικό ριμπάουντ του Μπατίστα και το τρίποντο πιο μετά του Πελάν έφεραν τη Λε Μαν στο 43-42.

Ο Άρης είχε δεχτεί πολλούς πόντους για εκτός έδρας ντέρμπι, αλλά, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να περιορίσει τους αντιπάλους του στο δεύτερο μέρος. Το αντίθετο μάλιστα, αφού το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα 18-4 της Λε Μαν, που έκρινε ουσιαστικά το ματς. Άκερ, Ντιούαρ, Μπατίστα και Κακιούζης έδωσαν γρήγορα διψήφια διαφορά στη γαλλική ομάδα, ενώ όταν ο Άρης άρχισε να μπαίνει στο πνεύμα του ματς ξανά το σκορ ήταν 61-46. Μπορεί οι «κίτρινοι» να μείωσαν προσωρινά σε 71-64, αλλά φαινόταν ότι δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους αντιπάλους τους στην άμυνα. Έτσι, το τρίποντο του Πελάν ανέβασε τη διαφορά ξανά στους 10 πόντους και αποτέλεσε την «ταφόπλακα» στα όνειρα του Άρη για διπλό.

Ο Άρης ήταν χειρότερος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες με τα 17 λάθη να είναι πάρα πολλά για εκτός έδρας ματς και, συνυπολογιζόμενα με την κακή άμυνα, ήταν ο ένας από τους δύο λόγους της ήττας. Ο άλλος ήταν το τραγικό 1/15 τρίποντα του Άρη, που έτσι πέταξε στα σκουπίδια το 68% στα δίποντα που είχε στο ματς και «διευκόλυνε» πολύ τη γαλλική ομάδα, καθώς δεν προβληματίστηκε καθόλου όποτε παίκτης του Άρη σούταρε από μακριά. Αν ο Άρης ήταν λίγο πιο εύστοχος στα τρίποντα το ματς θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη, καθώς η Λε Μαν είχε πρόβλημα με την άμυνα στη ρακέτα.

Τα λάθη, η κακή άμυνα και η αστοχία από μακριά ήταν υπεύθυνα και για το γεγονός ότι ο Άρης δεν μπόρεσε να περιορίσει την έκταση της ήττας του, καθώς δεν είχε βάση από την άμυνα για να πλησιάσει με την επίθεση, που όμως παρουσίαζε κι αυτή αστάθεια.

Ο Ταπούτος και ο Τάκερ ήταν οι καλύτεροι για τον Άρη, που και πάλι έδειξε προβλήματα δυστοκίας και ρυθμού, όπως κάνει όλη τη χρονιά. Το νεκρό διάστημα ήρθε αυτή τη φορά ακριβώς μετά τα αποδυτήρια και εκεί κρίθηκε το ματς.

Το -15 σίγουρα δυσκολεύει τα πράγματα στην περίπτωση ισοβαθμίας με τη Λε Μαν, ενώ η νίκη με διψήφια διαφορά της Μπουντιβέλνικ επί της Γκέτιγκεν (που είχε κερδίσει την πρώτη αγωνιστική τη Λε Μαν) περιπλέκει τον όμιλο. Ο Άρης ξέρει, πλέον, ότι η πρόκριση περνάει από τα δύο ματς με την Γκέτιγκεν, που θα πρέπει στη χειρότερη περίπτωση να έρθουν 1-1 με τη διαφορά πόντων στην πλευρά του «αυτοκράτορα».

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Συνεχίζουν αήττητοι οι δύο του Eurocup!

Χωρίς ήττα συνεχίζουν οι δύο εκπρόσωποί μας στο Eurocup, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος διπλασίασαν τις νίκες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *