Home / Α1 / Σατανική ομοιότητα…

Σατανική ομοιότητα…

Δημοσιεύτηκε στις 6 Οκτωβρίου 2007

– Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι τα φιλικά παιχνίδια δεν είναι τρόπος για να βγάζεις συμπεράσματα και δεν πρόκειται να το καταπατήσω αυτό. Όμως, δεν μπορώ να πω ότι δεν με προβληματίζει το πείραμα που δείχνει να κάνει ο Άρης φέτος. Ο Γκόρντον Χέρμπερτ έχει φτάσει 2 εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και δεν έχει «δείξει» στην ομάδα πώς θέλει εκείνος να παίζει άμυνα.

Βέβαια, αν σκεφτούμε την περσινή Ορτέζ, ο Άρης θα παίξει άμυνα, αλλά δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι η ομάδα που είχε μία από τις 3-4 καλύτερες άμυνες πέρσι στην Ευρωλίγκα δέχεται 80-95 πόντους σε κάθε φιλικό ματς. Αφορμή για όλα αυτά δεν είναι η εικόνα των παικτών του Άρη, που άλλωστε δεν μπορεί καν να είναι ενδεικτική, αλλά ότι ο Χέρμπερτ μετά το φιλικό με τον Κεραυνό δήλωσε ικανοποιημένος από την άμυνα της ομάδας του, που δέχτηκε 43 πόντους στο ημίχρονο και 76 συνολικά. Δεν είναι λίγοι αναλογικά με τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι φοβάμαι μήπως ο Άρης, που έχει σαφώς καλύτερο ρόστερ από πέρσι, πέσει στην παγίδα να νομίσει ότι μπορεί να παίρνει τα παιχνίδια από την επίθεση. Με τις καλές ευρωπαϊκές ομάδες δεν έχει το ρόστερ για να το κάνει αυτό. Μάλιστα, λίγα είναι στην ιστορία τα παραδείγματα ομάδων που το προσπάθησαν και το κατάφεραν. Και μοναδική ομάδα που φαίνεται ότι θα το προσπαθήσει φέτος (να επιδιώκει να πηγαίνουν τα ματς της στους 100 πόντους) είναι ο Ολυμπιακός. Και ο Ολυμπιακός έχει το ρόστερ για να κερδίζει κάθε αγώνα με αυτόν τον τρόπο (το αν θα το κάνει είναι άλλο θέμα, μιλάμε για ποιότητα ρόστερ). Ο Άρης όχι.

– Όσοι απορείτε τι σχέση έχει η σημερινή φωτογραφία με το άρθρο, είναι πολύ απλό: Καμία! Απλώς, είδα τον Μηνά Γκέκο και τον Ταμπ Μπάλντουιν και δεν μπόρεσα να μην προσέξω τη σατανική ομοιότητα. Αν ξύριζε ο Μπάλντουιν και τους γκρίζους κροτάφους, τότε ακόμη κι αν έκαναν τράμπα στις ομάδες (που λέει ο λόγος) δεν θα το καταλάβαινε κανείς! Για όσους δεν τους γνωρίσατε, ο Γκέκος είναι αριστερά και ο Μπάλντουιν στα δεξιά. Ή μήπως όχι; 

– Ο Γκέκος είναι όντως στα αριστερά και ο Μπάλντουιν στα δεξιά!

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *