Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Το δράμα του Μπουρστάιν

Το δράμα του Μπουρστάιν

Δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου 2007

Όταν ο Ταλ Μπουρστάιν τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι την 5η Ιουνίου του 2006 (κατά τη διάρκεια του τελικού του ισραηλινού πρωταθλήματος με τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ) η αρχική διάγνωση έδειξε ρήξη του αχιλλείου τένοντα. Φυσικά αποχώρησε από τον αγώνα και οι πρώτες προβλέψεις έλεγαν ότι θα επιστρέψει λίγο μετά το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, σε περίπου 4 μήνες.

Όμως, η αποθεραπεία του κύλησε πολύ δύσκολα και ο καλύτερος Ισραηλινός μπασκετμπολίστας του 21ου αιώνα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση τον Ιανουάριο του 2007, μετά από εφτά μήνες απραξίας. Εφτά μήνες προσπάθειας, γυμναστικής και φυσικοθεραπείας. Η υπόλοιπη χρονιά κύλησε φυσιολογικά για έναν παίκτη που προέρχεται από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Συνολικά στην Ευρωλίγκα έπαιξε 14 παιχνίδια, και σε 23 λεπτά ανά αγώνα είχε μέσο όρο 7.6 πόντους. Όχι άσχημα, αν και μάλλον η περυσινή Μακάμπι περίμενε περισσότερα από αυτόν.

Το φετινό καλοκαίρι, ο Μπουρστάιν έπρεπε να ακολουθήσει μια προετοιμασία σε δυνατούς ρυθμούς για να καταφέρει να δέσει τον τένοντά του και να ξαναβρεί τα πατήματά του. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και ζήτησε να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή της Εθνικής του Ισραήλ για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ και τη διοργάνωση. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, τα πράγματα δεν είναι καλά για τον διεθνή σούτινγκ-γκαρντ.

Ο Μπουρστάιν υποφέρει από αφόρητους πόνους στα οστά του ταρσού, τα κόκαλα, δηλαδή, στα οποία προσφύεται ο αχίλλειος τένοντας. Δεν μπορεί να αγωνιστεί, στην πραγματικότητα δεν μπορεί καν να προπονηθεί και φυσικά ούτε να ακολουθήσει, σε κανένα βαθμό τους ρυθμούς των συμπαικτών του.

Πλέον, όλοι στην ισραηλινή ομάδα ανησυχούν για τα χειρότερα. Ο ίδιος ο παίκτης είναι σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση και, όπως εξομολογείται στους οικείους του, φοβάται ότι ίσως κάπου εδώ η καριέρα του έλθει στο τέλος της. Για να μη συμβεί αυτό, σε ηλικία μόλις 27 ετών, θα πρέπει ο ειδικός γιατρός τον οποίο θα επισκεφθεί στη Βαλτιμόρη (όπου θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα μαζί με την αποστολή της Μακάμπι για φιλικά), να έχει κάποια καλή απάντηση αφού τον εξετάσει.

Τα νέα είναι άσχημα και είναι κρίμα ένας καλός παίκτης στην πιο παραγωγική ηλικία του να δει την καριέρα του να λαμβάνει τέτοιο άδοξο τέλος. Ο Ισραηλινός σταρ ξεκίνησε να αγωνίζεται στη Μακάμπι, δημιουργώντας τεράστιες προσδοκίες για την εξέλιξή του, στις οποίες, πλέον, ίσως να μην έχει ποτέ την ευκαιρία να δείξει εάν τελικά μπορούσε να ανταποκριθεί.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *