Home / ΚΥΠΕΛΛΟ / Ελλάδα, αυτό είναι το μπάσκετ σου…

Ελλάδα, αυτό είναι το μπάσκετ σου…

Αναβλήθηκε ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας με απόφαση της ΓΓΑ και της ΕΟΚ, καθώς κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για να διεξαχθεί το παιχνίδι. Η Πολιτεία και η Ομοσπονδία επιβεβαίωσαν την πλήρη ακαταλληλότητά τους να ασχολούνται με θέματα αθλητισμού και να ηγούνται το μπάσκετ, αλλά οι παραιτήσεις που θα έπρεπε να ακολουθήσουν, μάλλον… ξεχάστηκαν.

ΕΟΚ και ΓΓΑ φόρεσαν οι ίδιες τις κουκούλες και έπαιξαν το ρόλο του εκτελεστή του μπάσκετ, καθώς απέδειξαν ότι δεν μπορούν να διοργανώσουν ούτε έναν απλό αγώνα μπάσκετ. Το χειρότερο όλων στην κατάσταση είναι η επίφαση προστασίας, ότι η απόφαση πάρθηκε «για το καλό του μπάσκετ». Αυτό, προφανώς και ο καθένας καταλαβαίνει ότι είναι προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, με τους ηγέτες του αθλητισμού και του μπάσκετ να καταστρέφουν αυτό που θα έπρεπε να προστατεύουν.

Από την αρχή η κατάσταση φάνηκε πως πήγαινε προς ναυάγιο, καθώς, παρότι οι ομάδες του τελικού είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό, οι συζητήσεις ξεκίνησαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Όσον αφορά στους οπαδούς των δύο ομάδων, ίδιοι με πέρσι είναι, όπως ίδια είναι και η ανικανότητα των ομάδων, της Πολιτείας και την ομοσπονδίας να τους περιορίσουν. Ή η αδιαφορία τους…

Ο τελικός Κυπέλλου δεν θα γίνει το Σαββατοκύριακο, ανατρέποντας όλο το πρόγραμμα της Α1, καθώς δεν υπάρχει αγωνιστική λόγω του τελικού και μπροστά όλα τα Σαββατοκύριακα έχουν αγωνιστικές, ενώ τέλη Μαρτίου ξεκινούν και τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Σε μια χρονιά που το μπάσκετ είναι πληγωμένο και με ελάχιστη αξιοπιστία, ήρθε το τελειωτικό του χτύπημα. Πέρσι δεν τελείωσε το πρωτάθλημα της Α1 λόγω των κάφρων, φέτος δεν γίνεται προληπτικά ο τελικός του Κυπέλλου. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ο ελληνικός αθλητισμός; Με πόσους άλλους τρόπους πρέπει να αποδείξουν οι καρεκλοκένταυροι την ανικανότητά τους για να παραιτηθούν; Είναι τυχαίο που η χειρότερη στιγμή του μπάσκετ έφτασε τώρα που επισήμως ηγείται αυτούς ο ισχυρότερος παράγοντάς του (όχι ότι τις άλλες χρονιές ήταν άλλος στο θώκο στην ουσία της υπόθεσης, αλλά μόνο στους τύπους) με… full-time απασχόληση; Υπάρχει χειρότερο σημείο για να πέσει το μπάσκετ, ώστε να αρχίσει κάτι να αλλάζει; Να αρχίσουν να παίρνονται αποφάσεις που ίσως το βγάλουν από τον βάλτο της καφρίλας και της ανυποληψίας; Ενδιαφέρεται κανείς από εκείνους που βάζουν τα λεφτά τους στο μπάσκετ για να το βοηθήσει να καθαρίσει; Γιατί καλός ο «χαρτοπόλεμος» των ανακοινώσεων και των δηλώσεων εκατέρωθεν, έχουμε και Απόκριες, αλλά όσον αφορά στην ουσία τι γίνεται;

Ο υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος γιατί να ασχοληθεί με το ελληνικό μπάσκετ; Το πρωτάθλημα 2009-10 δεν τελείωσε λόγω επεισοδίων από χούλιγκαν. Μεγάλα λόγια ειπώθηκαν, μεγάλες υποσχέσεις δόθηκαν. Λιγότερο από 9 μήνες αργότερα, ο τελικός Κυπέλλου 2011 αναβλήθηκε λόγω φόβου των χούλιγκαν. Τι μένει; Να κλείσουμε το μαγαζί και να πάμε σπίτια μας, καθώς νόημα να διαιωνίζεται μια αρρωστημένη κατάσταση δεν υπάρχει.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Απίθανη πράσινη πρόκριση!

Καθηλωμένους μας κράτησε το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *