Νίκη… εBEERίας!

 

Οι εBEERοι πέτυχαν τη νίκη της εβδομάδας, αν όχι του πρωταθλήματος ως τώρα, αφού έγιναν η πρώτη ομάδα που κερδίζει τους Nothing But Net (53-42). Ο Ζώτος Χ., ο Κανελλίδης και η παρέα τους απέδειξαν σε όλους ότι οι πρωτοπόροι είναι… κοινοί θνητοί και το πρωτάθλημα πήρε άγρια τροπή. Την ήττα των Nothing But Net δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΠΕ, που έχασε με 37-40 από την Αττική σε ένα ματς με μεγάλη ένταση, 4 τεχνικές ποινές και 2 ντεσκαλιφιέ.

Μεγάλη νίκη για τους Santa Barbara Rockets με 81-54 στο ματς με τους Ρούκουνες, που έπαιζαν με το 1/3 της… τριάδας των σκόρερ τους. Νίκη και για τους Spyzz μετά από 4 συνεχόμενες ήττες, κέρδισαν με 55-51 την Τιρινίνι και βρίσκονται σε τριπλή ισοβαθμία στην 5η θέση (με Αττική και Ρούκουνες).

*Οι πίνακες με τους σκόρερ θα ανανεωθούν όταν αφαιρεθούν από τις ομάδες τα ματς εναντίον των Off Balance. Αυτό γίνεται, καθώς δεν έπαιξαν όλοι με τους Off Balance, οπότε απ’ τη μία είναι άδικο όσον αφορά το μέσο όρο για εκείνους που έπαιξαν και απ’ την άλλη άδικο για εκείνους που δεν έπαιξαν όσον αφορά τους συνολικούς πόντους.

Μεγάλη νίκη για τους εBEERους, που έσπασαν το αήττητο των Nothing But Net και χάλασαν την επιστροφή του αρχηγού των πρωτοπόρων από τραυματισμό μετά από 3 μήνες. Οι εBEERοι πήραν το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα, κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο και σε άμυνα και σε επίθεση. Οι πόντοι μοιράστηκαν ανάμεσα σε Κανελλίδη, Ρήγα και Ζώτο Χ. για να προηγηθούν με 10-17 οι εBEERοι.

Στη συνέχεια το ματς ισορρόπησε πλήρως και μέχρι το 30ο λεπτό τίποτα δεν άλλαξε. Το 8-8 της δεύτερης και το 15-15 της 3ης περιόδου έφεραν το ματς στο 33-40 μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Κανελλίδη να έχει πάρει το ματς πάνω του. Εκεί, οι Nothing But Net προσπάθησαν, αλλά ο Ρήγας και Ζώτος Χ. κράτησαν την ομάδα τους μπροστά και αύξησαν τη διαφορά ως το τελικό 42-53.

Από τους νικητές ο Κανελλίδης έβαλε 19 πόντους και «πόνεσε» ξανά τους Nothing But Net (είχε 22 στο πρώτο ματς των δύο ομάδων), ο Ρήγας πρόσθεσε 13 και ο Ζώτος Χ. 11. Από τους Nothing But Net ο Ουζουνίδης είχε 14 πόντους και ο Κωνσταντίνου 11, ενώ ο αρχηγός, Β. Κοτσίφης, ήταν άστοχος στην επιστροφή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εBEERοι έπαιζαν χωρίς τον πρώτο τους σκόρερ (Αντωνιάδης) και οι Nothing But Net χωρίς τον δεύτερο (Μπαμπάκος). Τέλος, οι εBEERοι πήραν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα για την (ακραία) περίπτωση να ισοβαθμήσουν οι δύο ομάδες στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Ντέρμπι ήταν το ματς της Τιρινίνι με τους Spyzz, με τους δεύτερους να φεύγουν νικητές εκμεταλλευόμενοι το άθλιο πρώτο ημίχρονο των ηττημένων. Έτσι, οι Spyzz έφτασαν στο 2-0 επί της Τιρινίνι και την έβαλαν για τα καλά από κάτω τους στο πρωτάθλημα. Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά καλή άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Τιρινίνι έχασε αναρίθμητα σουτ με καλές προϋποθέσεις κι έτσι το σκορ στην περίοδο ήταν 2-10 με τον Βελισσάριο να έχει πάρει μπρος. Ίδιο σκηνικό και στη 2η περίοδο, με τους νικητές να σκοράρουν ικανοποιητικά και τους ηττημένους να βλέπουν διχτάκι με το σταγονόμετρο. Το ματς πήγε στο 8-24 στο ημίχρονο, με τον Βελισσάριο να έχει 11 πόντους, τον Κώτσο να δίνει πολλές μάχες στη ρακέτα και τους υπόλοιπους να βοηθούν ουσιαστικά.

Όμως, το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κουσούλης σήμανε την αντεπίθεση για την Τιρινίνι με 9 μαζεμένους πόντους και 12 στην 3η περίοδο. Το σκορ μειώθηκε στο 24-37 στο 30ο λεπτό με καλάθι του Μίτζαλη στην εκπνοή για τους Spyzz. Η Τιρινίνι ανέβασε το ρυθμό στην 4η περίοδο και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι αντίπαλοί της ήταν 6 και είχαν αρχίσει να κουράζονται. Ο Ασημακόπουλος είχε 8 πόντους στο δεκάλεπτο και ο Κουσούλης πρόσθεσε μια τρομερή εμφάνιση με άλλους 15 πόντους για να κάνουν το ματς ντέρμπι.

Η Τιρινίνι πλησίασε στους 2 πόντους, αλλά η ψυχραιμία του Μίτζαλη στις βολές (5/6) και η ευστοχία του Βελισσάριου (2/2) έδωσαν τη νίκη στους Spyzz. Στη μοναδική περίπτωση που οι βολές των νικητών ήταν άστοχες, η Τιρινίνι έχασε το πιο κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ του ματς και μαζί με αυτό 6 πολύτιμα δευτερόλεπτα και 2 πόντους (2/2 βολές ο Μίτζαλης μετά). Έτσι, ολοκληρώθηκε με νίκη των Spyzz 51-55 το παιχνίδι, που διεξήχθη με πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους παίκτες και… κερκίδα, καθώς το κλειστό είχε αρκετό κόσμο (βοήθησε, βεβαίως, και το ματς του Νικηφόρου που ακολουθούσε).

Για τους νικητές ο Μίτζαλης ήταν καθοριστικός με 18 πόντους, Ο Βελισσάριος είχε 14 και ο Κώτσος κέρδισε πολλές μάχες στη ρακέτα, παίζοντας αναγκαστικά 5άρι, έχοντας 8 πόντους. Από την Τιρινίνι, ο Κουσούλης είχε 29 πόντους (27 στο δεύτερο ημίχρονο), ο Τσουκνιδής είχε 10 και ο Ασημακόπουλος 8.

Ντέρμπι… με τα όλα του ήταν το ματς της Αττικής με την ΑΕΠΕ, με την πρώτη να φεύγει νικήτρια ύστερα από 40 δραματικά λεπτά με 40-37. Ο αγώνας τα είχε όλα, πάθος, ένταση, τεχνικές ποινές, ντεσκαλιφιέ και αγωνία ως το φινάλε.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Αττική προηγήθηκε με 13-11, ενώ στο δεύτερο, με τις άμυνες να παίζουν πιο καθοριστικό ρόλο, η ΑΕΠΕ αντέστρεψε την κατάσταση και ισοφάρισε στο 20-20 του ημιχρόνου. Με το σκορ στο 29-26 τελείωσε η 3η περίοδος, αφού Καρουμπής από την ΑΕΠΕ και Ζαχαρογιάννης από την Αττική είχαν πάρει το ματς πάνω τους. Ο Γιαννακόπουλος μπήκε δυνατά στην 4η περίοδο για την ΑΕΠΕ, έβαλε 7 συνεχόμενους πόντους και μετά… αποβλήθηκε από τον αγώνα, όπως το ίδιο έγινε και με τον Νικολαΐδη από την Αττική.

Στα τελευταία λεπτά το ματς πήγε στις βολές, αλλά η Αττική με Τρικαλιώτη, Ξερέα και Κουκοφίκη έβαλε αυτές που χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη. Κατά τη διάρκεια του ματς, εκτός από τα δύο ντεσκαλιφιέ, είχαμε και 4 τεχνικές ποινές (3 στην Αττική και 1 στην ΑΕΠΕ).

Για τους νικητές ο Ζαχαρογιάννης βρέθηκε σε μεγάλη μέρα με 18 πόντους, ενώ ο Τρικαλιώτης είχε 8. Από την ΑΕΠΕ ο Καρουμπής είχε 10 πόντους και ο Γιαννακόπουλος 9. Πάντως, τη διαφορά για την περίπτωση ισοβαθμίας την έχει η ΑΕΠΕ.

Εύκολη νίκη για τους Santa Barbara Rockets στο ματς με τους Ρούκουνες, με τους Santa Barbara Rockets να κερδίζουν με 81-54. Οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν με πολλές απουσίες, αφού από τους Ρούκουνες δεν έπαιζαν οι 2 από τους 3 πρώτους σκόρερ και από τους Santa Barbara Rockets ο ένας από τους τρεις.

Στο πρώτο δεκάλεπτο κρίθηκε η αναμέτρηση, όταν οι Santa Barbara Rockets κέρδισαν με 25-5 παίζοντας πολύ καλά στην επίθεση και στην άμυνα και παίρνοντας πολύ μεγάλη διαφορά. Η κατάσταση συνεχίστηκε ίδια και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους νικητές να φτάνουν στο 49-17 στο ημίχρονο και στους 32 πόντους διαφορά.

Χαλάρωσαν, όμως, στην 3η περίοδο και οι Ρούκουνες δεν παράτησαν την προσπάθεια, καταφέρνοντας να μειώσουν σε 58-41, δηλαδή τη διαφορά στη μέση περίπου, από το -32 στο -17. Όμως, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή χωρίς δύο από τους καλύτερούς τους παίκτες και στην 4η περίοδο οι νικητές ήταν και πάλι πολύ καλύτεροι. Το τελικό +27 του 81-54 τους ανέβασε μία νίκη πάνω από τους Ρούκουνες, ενώ, προφανώς, πήραν και τη διαφορά για την περίπτωση της ισοβαθμίας.

Για τους νικητές ο Πέτρου έβαλε 27 πόντους, ενώ ο Χριστόπουλος έβαλε 24 και ο Δημητρίου 14. Από τους Ρούκουνες, ο Καλτσής είχε 19 πόντους και ο Πολίτης 10.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της αγωνιστικής:

NOTHING BUT NET – εBEERοι 42-53

Nothing But Net (Κοτσίφης): Ζήσης Γ., Γούσης Γ. 4, Κωνσταντίνου Α. 11, Ζήσης Δ., Παναγιωτόπουλος Κ. 4, Ουζουνίδης Θ. 14, Αδαμόπουλος Δ. 9, Κοτσίφης Β.

εBEERοι (Ζώτος Χ.): Κανελλίδης Π. 19, Γιαννουλάκης Δ., Χριστοδουλάκης Β. 4, Ζώτος Π., Χρηστάκος Γ. 2, Γκούσκος Δ. 4, Ρήγας Χ. 13, Ζώτος Χ. 11.

ΤΙΡΙΝΙΝΙ – SPYZZ 51-55

Τιρινίνι (Κουσούλης Ν.): Μυλωγιαννάκης Π., Ασημακόπουλος Π. 8, Οικονομόπουλος Κ. 2, Δημόπουλος Β., Γαλανόπουλος Γ., Τσουκνιδής Δ. 10, Κουσούλης Α. 29, Κουσούλης Ν., Μπόικου Β. 2, Κουβαράς Α.

Spyzz (Βελισσάριος): Φίλιας Β. 5, Μίτζαλης 18, Αχίμαστος Σπ. 6, Κατσούρης Γ. 4, Βελισσάριος Π. 14, Κώτσος Δ. 8.

ΑΕΠΕ – ΑΤΤΙΚΗ 37-40

ΑΕΠΕ (Σταυρόπουλος): Πασχάλης Α. 1, Ζαφειρόπουλος Α. 5, Μπουντούρης Χ., Γιαννακόπουλος Π. 9, Καταραχιάς Αλ. 1, Κανζελάς Γ. 2, Κωνσταντίνου Κ. 5, Τσιτίνης Σ. 4, Καρουμπής Σ. 10.

Αττική (Μπουργαζάς): Ξερέας 4, Κοντος 2, Τρικαλιώτης 8, Χριστόπουλος, Νικολαΐδης 1, Κουκοφίκης 3, Ζαχαρογιάννης 18, Γαλάνης, Αναγνωστόπουλος 2, Μιραχτσής 2.

SANTA BARBARA ROCKETS – ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ 81-54

Santa Barbara Rockets (Καναρίδης): Μιχαηλίδης Μ. 4, Πέτρου Σπ. 27, Καναρίδης Ι. 4, Χριστόπουλος Α. 24, Τοσουνίδης Χ. 4, Δημητρίου Α. 14, Αχιλλέας 4.

Ρούκουνες (Πανόπουλος): Κουτσουγέρας, Πολίτης 10, Χριστοδουλόπουλος Μ. 8, Κούτουλας Δ. 2, Νικολόπουλος Σ. 7, Μενεξιάδης Σ. 8, Πανόπουλος Α., Καλτσής Θ. 19.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *