Home / EUROCUP / Δεν την άξιζε…

Δεν την άξιζε…

Ο Άρης έχασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup, αφού ηττήθηκε στο Αλεξάνδρειο από την αδιάφορη Λε Μαν με 73-78. Έτσι, η ευρωπαϊκή πορεία των «κιτρίνων» τελειώνει εδώ για φέτος και, πλέον, πρέπει να στρέψουν όλη την προσοχή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το ίδιο θα κάνει και ο Πανελλήνιος, ο οποίος, πάντως, στο τελευταίο του παιχνίδι αποχαιρέτησε με νίκη τη διοργάνωση, κερδίζοντας την Άλμπα Βερολίνου με 86-73. Έτσι, στο τελευταίο του φετινό ματς, ο Πανελλήνιος έκανε την πρώτη του νίκη στη δεύτερη φάση.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα αναμετρηθούν σε διπλούς αγώνες για να διεκδικήσουν την πρόκριση στο φάιναλ φορ οι: Ουνίκς Καζάν-Πέπσι Καζέρτα, Μπουντιβέλνικ-Κάχασολ, Εστουντιάντες-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ, Μπενετόν Τρεβίζο-Γκέτιγκεν.

ΑΡΗΣ-ΛΕ ΜΑΝ 73-78
Απογοητευτικός
ήταν ο Άρης απέναντι σε μια ομάδα που ταξίδεψε αδιάφορη στη Θεσσαλονίκη. Οι «κίτρινοι» έχασαν το ματς και μαζί με αυτό και την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurocup. Βέβαια, ακόμη κι αν είχαν κερδίσει πάλι εκτός συνέχειας θα έμεναν, αφού η Μπουντιβέλνικ κέρδισε με 61-63 μέσα στη Γερμανία και πήρε αυτή το εισιτήριο της πρόκρισης.

Όμως, το σημαντικό για τον Άρη είναι ότι δεν μπόρεσε να φύγει με το κεφάλι ψηλά, δεν μπόρεσε αυτός να κάνει το δικό του κομμάτι για την πρόκριση, αφού δεν κέρδισε τον αγώνα. Ο Άρης δεν άξιζε την πρόκριση με 2 ήττες εντός έδρας και με 4 ήττες στα τελευταία 5 ματς και δικαιολογημένα δεν την πήρε, βάσει της εικόνας του. Ο Σούμποτιτς μετά το ματς είπε ότι η ήττα… του άνοιξε τα μάτια όσον αφορά τον τρόπο που παίζει η ομάδα, αλλά και τις ελλείψεις στο ρόστερ. Για το πρώτο είπε «δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι γιατί θα είμαστε εύκολη λεία για τους αντιπάλους μας», ενώ για το δεύτερο ότι «θα κάνουμε ένα μίτινγκ με τη διοίκηση για να δούμε τι γίνεται και να το διορθώσουμε».

Το θέμα είναι ότι ο Σούμποτιτς, παρότι μόλις 10 μέρες στον πάγκο της ομάδας, θα έπρεπε να έχει πάρει αυτό το παιχνίδι και, ουσιαστικά, είναι η πρώτη ήττα που χρεώνεται και σε αυτόν. Πλέον, θα έπρεπε να έχει βρει τις αντιστάσεις και τον τρόπο να κερδίσει μια αδιάφορη ομάδα (και όχι υπερομάδα) στο Αλεξάνδρειο σε ματς «do-or-die» για τον Άρη. Κι όμως, ο Άρης έδειξε μια από τα ίδια, νεκρά διαστήματα, σκαμπανεβάσματα, σημεία που «κατέβαζε ασφάλειες» στο ματς.

Και ηττήθηκε γιατί μόλις έμεινε πίσω στο σκορ, παρότι έπαιζε στην έδρα του, δεν μπόρεσε να ανακτήσει ξανά το προβάδισμα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ντέρμπι με τον Άρη να προηγείται 25-11, να ισοφαρίζεται σε 34-34 και να πηγαίνει με 42-38 στο 25ο λεπτό. Μετά πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά του, 47-40, και συνέχισε να προηγείται μέχρι το 52-48 και το 55-50 στο 33ο λεπτό. Κάπου εκεί κατέρρευσε και ένα 0-12 της Λε Μαν την έφερε στο 55-62 στο 36ο λεπτό. Μετά ο Άρης δεν μπόρεσε να επανέλθει, έχανε με 59-63, πήγε το ματς στις βολές, αλλά η Λε Μαν ήταν εύστοχη και κέρδισε με 73-78.

Το θέμα για τον Σούμποτιτς είναι ότι και πάλι δεν μπόρεσε να «διαβάσει» το ρόστερ του, παίζοντας με παίκτες που θα έπρεπε να έχουν αγωνιστεί λιγότερο, μόνο και μόνο γιατί με αυτούς «νιώθει πιο άνετα». Είδηση ότι μετά από 2 αγώνες ο Μπράουν… βγήκε αλλαγή, έπαιξε 35 λεπτά και είχε 22 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ταπούτος. Απ’ την άλλη, ο Χαραλαμπίδης έπαιξε 33 λεπτά και ήταν αρνητικός, ενώ ο Χατζηβρέττας έπαιξε 19 παρότι ήταν αρκετά καλός, ενώ το ίδιο έγινε και στη ρακέτα, με τον Τάκερ να παίζει 27 λεπτά και να προσφέρει ελάχιστα, τον Τόμας να παίζει 24 και να είναι κάτω του μετρίου, ενώ ο Σκορδίλης δεν πάτησε παρκέ, ο Τσαϊρέλης έπαιξε 19 δευτερόλεπτα και ο Μπορόβνιακ 15 λεπτά παρότι είχε 9 πόντους και 9 ριμπάουντ! Στο μηδέν από χρόνο έμεινε και ο Χρυσικόπουλος.

Ο Άρης σε αυτό που θεωρητικά ήταν το πιο κρίσιμο δεκάλεπτο της φετινής ευρωπαϊκής του πορείας, και τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν το τελευταίο, δέχτηκε 30 πόντους και έχασε κατά κράτος όλες τις αμυντικές μάχες, δείχνοντας έλλειψη προσήλωσης και πάθους. Και αυτό σίγουρα χρεώνεται στον Σούμποτιτς. Τέλος, το τραγικό νούμερο των 6 ασίστ δεν έχει καμία δικαιολογία, όσο πρόσφατη κι αν είναι η αλλαγή στον πάγκο της ομάδας. Απλώς, δείχνει ότι ο Άρης «μάτωνε» για κάθε καλάθι, δεν έπαιζε σωστά στην επίθεση, κάτι που εν μέρει φαίνεται στα 4/21 τρίποντα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ-ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 86-73
Χαλαρό
ήταν το ματς του Πανελληνίου με την Άλμπα, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν προ πολλού αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο Πανελλήνιος μπόρεσε να πάρει τη νίκη και να κλείσει με χαμόγελο της φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Από την αρχή ο Πανελλήνιος είχε το προβάδισμα και όταν μπόρεσε στην επανάληψη να κλείσει τον Τζένκινς (18 πόντους στο ημίχρονο, 18 συνολικά), όλα έγιναν πιο εύκολα. Μετά την πρώτη περίοδο ο Πανελλήνιος πήρε τα πάνω του, προηγήθηκε με 9 πόντους στο ημίχρονο, ενώ με Σμιθ, Κράμπενχοφτ και Φράνσις, η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 10 πόντους στην τρίτη περίοδο. Η υπεροχή στα ριμπάουντ, η διάθεση στην άμυνα και οι καλές επιλογές βοήθησαν τον Πανελλήνιο να μην ανησυχήσει στην τελευταία περίοδο και να έχει απόσταση ασφαλείας ως το φινάλε.

Ο Σμιθ είχε 24 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Φράνσις 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλός ήταν ο Κράμπενχοφτ με 2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 4/4 βολές, αλλά και ο Παπαμακάριος, που είχε 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα. Ο Σκουρτόπουλος μιλά για 6 νίκες σε 7 ματς στη συνέχεια στην Α1 και μένει να δούμε αν ο Πανελλήνιος θα μπορέσει να κάνει πράξη τις προγραμματικές του δηλώσεις…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Συνεχίζουν αήττητοι οι δύο του Eurocup!

Χωρίς ήττα συνεχίζουν οι δύο εκπρόσωποί μας στο Eurocup, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος διπλασίασαν τις νίκες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *