Home / EUROCUP / Μυρίζει… οκτάδα!

Μυρίζει… οκτάδα!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2010

Καλύτερη δεν θα μπορούσε να είναι η 4η αγωνιστική της φάσης των «16» του Eurocup για τις ελληνικές ομάδες, με τον Άρη και τον Πανελλήνιο να παίρνουν πολύ σημαντικές νίκες.

Πλέον, ο Πανελλήνιος θέλει απλά να κρατήσει τη διαφορά των 8 πόντων επί της Μπαμπέργκ στη Γερμανία για να προκριθεί στην επόμενη φάση, ακόμη κι αν χάσει και τα δύο επόμενα παιχνίδια του, ενώ ο Άρης κέρδισε έναν αγώνα που ήταν απαραίτητος και κοιτάζει τη συνέχεια με αισιοδοξία. Θέλει οπωσδήποτε νίκη την 5η αγωνιστική (και η διαφορά καλά θα ήταν να έρθει) επί της Μπανταλόνα στο Αλεξάνδρειο και αν η Λε Μαν χάσει από την Άλμπα, θα έχει προκριθεί από τότε αν έχει πάρει τη διαφορά με την Μπανταλόνα. Αν οι Γάλλοι κερδίσουν θα πρέπει να πάρει νίκη στη Γαλλία για να περάσει, ενώ αν δεν πάρει τη διαφορά από τους Ισπανούς θα περνάει μόνο αν η Μπανταλόνα κερδίσει την Άλμπα (ή αν κερδίσει αυτός στη Γαλλία, προφανώς).

Πάντως, πλέον, και οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν φέρει την πρόκριση στα μέτρα τους και θεωρούνται φαβορί για να την κατακτήσουν και να προχωρήσουν στην οκτάδα της διοργάνωσης. Ο Πανελλήνιος είναι σε καλύτερη θέση αφού δεν χρειάζεται καν νίκη για να προκριθεί, αλλά και ο Άρης είναι πλέον κοντά.

Σίγουρα, το να πάμε με 2 ελληνικές ομάδες στην οκτάδα θα είναι μεγάλη επιτυχία, ιδίως αν σκεφτούμε ότι ως τώρα καμία ομάδα μας δεν έχει αποκλειστεί, έχοντας ακόμη και τις 5 στους «16» Ευρωλίγκας και Eurocup.

Στο Αλεξάνδρειο ο Άρης έπαιζε ουσιαστικά το τελευταίο του χαρτί, καθώς σε περίπτωση ήττας θα εξαρτιόταν από τα αποτελέσματα των άλλων, και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Το ματς ήταν αγχώδες και οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν αλλά ούτε και να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Το αρχικό 9-0 με τον κόσμο να σπρώχνει την ομάδα απέναντι στην Άλμπα που είχε 1 σουτ στα 3 πρώτα λεπτά του ματς, έπεσε στο κενό, αφού οι Γερμανοί γρήγορα έκαναν το σκορ 9-9.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν πλήρως ισορροπημένο. Ο Άρης έπαιξε ξανά πολύ καλή άμυνα, αλλά έμοιαζε εγκλωβισμένος στο αργό τέμπο της Άλμπα. Μοιραία μέχρι το 32ο λεπτό προηγήθηκε το πολύ με 6 πόντους (22-28), ενώ έμεινε και 5 φορές πίσω με 3 (τελευταία το 55-58). Κάπου εκεί, όμως, το ματς άλλαξε πλήρως εικόνα. Ο Άρης έκανε ένα σερί 15-3 μέχρι το 70-61 και καθάρισε την υπόθεση νίκη.

Ο Μπετς και το τρίποντο του Ουόλς βοήθησαν για να μπει για τα καλά στο ρόλο οδηγού, ενώ το τρίποντο και η ασίστ του Κλαρκ λίγο μετά για το 75-64 τελείωσαν και τυπικά το ματς.

Πολύ καλός ο Μπετς, που «γέμισε» τη ρακέτα, καταπληκτικός για ακόμη μία φορά με τον Μπλατ στον πάγκο ο Κακιούζης, πάρα πολύ καλός και πάλι ο Κλαρκ που ξεκάθαρα βρίσκει τον εαυτό του, καθώς χρησιμοποιείται πιο σωστά, μεστός στο πρώτο του ματς ο Ουόλς, που θα βοηθήσει σίγουρα, χωρίς τις υπερβολές άλλων αγώνων ο Ρίτσαρντσον. Συνολικά, η εικόνα του Άρη σε όλο το ματς ήταν εικόνα νίκης, με τους «κιτρίνους» να έχουν 16 επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία βοήθησαν πολύ στην υπόθεση νίκη, αφού έδωσαν πολλές δεύτερες ευκαιρίες στο νευρικό Άρη, αλλά και λιγότερα λάθη από τους Γερμανούς.

Στην Ιταλία, ο Πανελλήνιος απέκλεισε την Μπενετόν, κερδίζοντάς την, στο ματς που οι Ιταλοί έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί. Οι «Ολυμπιονίκες» παρότι είχαν προβληματίσει στα προηγούμενα παιχνίδια περισσότερο με την αστάθεια που παρουσίαζαν μέσα στο ματς, εκμεταλλεύτηκαν τη διακοπή, είδαν τους τραυματίες τους να επιστρέφουν και πήραν ένα τεράστιο διπλό στην Ιταλία.

Η Μπενετόν προηγήθηκε ελάχιστα στο παιχνίδι (από το 12-10 του 7ου στο 58-57 του 28ου λεπτού και ποτέ ξανά), αλλά το παιχνίδι ήταν οριακό με τη διαφορά να είναι ελάχιστη για τον Πανελλήνιο (κυρίως λόγω των πολλών λαθών του), που όμως μπόρεσε να ελέγξει τον αγώνα και να δείξει χαρακτήρα.

Όταν η Μπενετόν πέρασε μπροστά στο τέλος της 3ης περιόδου, ο Πανελλήνιος έδειξε την ανωτερότητά του μην αφήνοντας τους Ιταλούς να ξεφύγουν, αλλά ούτε και να αλλάξουν το μομέντουμ. Το 66-66 έγινε 70-78 και το παιχνίδι είχε ουσιαστικά τελειώσει. Η Μπενετόν έτρεξε ένα 5-0 στο τελευταίο λεπτό για το 81-85, αλλά ξεκάθαρα δεν προλάβαινε.

Ο Χαραλαμπίδης και ο Σμιθ ήταν καταπληκτικοί, δημιουργώντας εφιάλτες στην ιταλική άμυνα που βαλλόταν και από το «2» και από το «3» διαρκώς και δεν ήξερε πού να προσαρμοστεί και δεχόμενοι 53 πόντους με 18/25 εντός παιδιάς (εκπληκτικό 72%), ενώ Παπαμακάριος, Μπλάκνεϊ και Καλαϊτζής πρόσθεσαν άλλους 19 πόντους, σκοράροντας όποτε είχαν την ευκαιρία. Ο Βουγιούκας, αν και έκανε λάθη, «γέμισε» τη ρακέτα σωστά, σκόραρε και κατέβασε ριμπάουντ, ενώ ο Πανελλήνιος είχε σε όλο το ματς εκπληκτικές επιλογές σουτ (και τρομερά ποσοστά, 71% στα δίποντα και 57% στα τρίποντα με 15/26), που του έδωσαν τη νίκη παρά τα 10-20 λάθη και τα 17-7 κλεψίματα υπέρ των Ιταλών.

About nikolask11

Check Also

Συνεχίζουν αήττητοι οι δύο του Eurocup!

Χωρίς ήττα συνεχίζουν οι δύο εκπρόσωποί μας στο Eurocup, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος διπλασίασαν τις νίκες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *