Home / Α1 / Το all-star game των απλήρωτων…

Το all-star game των απλήρωτων…

Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα. Το διάλειμμα του all-star game τελείωσε και, πλέον, επιστρέφουμε στην πραγματικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Όχι, δηλαδή, ότι είχαν βγει και πολύ έξω τα κεφάλια με αυτό που είδαμε και φέτος στον Πύργο, αλλά λέμε τώρα. Για ακόμη μία φορά ο ΕΣΑΚΕ παρουσίασε μια από τα ίδια, η ΕΡΤ και πάλι ήταν απογοητευτική και το όλο επίπεδο της οργάνωσης ήταν πολύ πολύ χαμηλό. ΕΣΑΚΕ και ΕΡΤ διοργάνωσαν ένα all-star game χωρίς καμία φαντασία, καμία προετοιμασία και καμία οργάνωση. Με τον Οικονομίδη να μιλάει από τηλεόρασης για το καλύτερο all-star game των τελευταίων χρόνων και για δικαίωση προσπάθειας…

Βεβαίως, all-star game δεν είναι ούτε οι 19 πόντοι του Τεόντοσιτς στα τρίποντα, ή η σταθερότητα του Νίκολας με 16-17 που του έδωσε τη νίκη. All-star game δεν είναι ούτε η φαντασία του Μπάξτερ στο δεύτερο κάρφωμα, ούτε η διάθεση και ο σεβασμός απέναντι στους μπασκετόφιλους του Χάρις, που με τα πάρα πολύ όμορφα καρφώματά του έδειξε ότι το είχε ψάξει και είχε ασχοληθεί. All-star game δεν είναι καν το 141-122 του αγώνα, το MVP του Φώτση ή οι 24 πόντοι του Πατ Καλάθη. All-star game δεν είναι τα παιχνίδια των τριών μασκότ, ούτε τα καρφώματα με τραμπολίνο. All-star game είναι το πώς διαχειρίζεσαι όλα αυτά (και όλα τα υπόλοιπα). Και ο ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ σε αυτό πήραν ξανά κάτω απ’ τη βάση.

Η μετάδοση άρχισε κι εμείς βλέπαμε την προθέρμανση στα τρίποντα, την ώρα που στο άλλο καλάθι υπήρχαν καρφώματα με τραμπολίνο. Όταν η κάμερα γύρισε, έκανε… κοντινό στη ρακέτα και δεν φαινόταν τίποτα από την προσπάθεια. Στη δεύτερη απόπειρα στο ημίχρονο, η κάμερα πήγε πίσω από τη μπασκέτα, με αποτέλεσμα η μισή προσπάθεια να χάνεται!

Στα τρίποντα δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να βάλει χρόνο σε κάθε προσπάθεια, ή το σκορ σαφώς και όχι… από τον κόσμο και από μνήμης.

Στα καρφώματα, χάσαμε και φέτος κάρφωμα επειδή βλέπαμε ριπλέι προηγούμενου. Και φέτος οι διαγωνιζόμενοι δεν ήξεραν πόσα καρφώματα είχαν και 3 φορές είχε ξεκινήσει ο επόμενος, αλλά φώναξαν τον προηγούμενο να κάνει άλλο ένα, ενώ η επιλογή της κάμερας ήταν προφανώς η χειρότερη δυνατή. Ανοργανωσιά και καμία εκμετάλλευση του διαγωνισμού (για να μη μιλήσω για τις επιλογές των παικτών που διαγωνίστηκαν).

– Οι Έλληνες παράγοντες έχουν μπερδέψει τις καταστάσεις και νομίζουν ότι το all-star game είναι χώρος για να βγάζουν λόγους και να κάνουν προγραμματικές δηλώσεις ή δηλώσεις «Ποντίου Πιλάτου», όπως αυτές του Οικονομίδη στο ημίχρονο («εγώ έχω πει ότι θα ήθελα να βρεθεί τρόπος να γίνεται πρωτάθλημα με ομάδες-πόλεις». Ε;).

– Η λέξη προχειρότητα ήταν γραμμένη παντού στη διοργάνωση. Εντάξει, έχουμε καταλάβει, πια, ότι ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει καμία ιδέα για να βελτιώσει το all-star game. Ας μιμηθεί τουλάχιστον τους ξένους. Δεν είναι κακό.

Η λέξη «στατιστικά» είναι προφανώς περιττή στο all-star game. Boxscore δεν υπήρχε πουθενά, και με το… «πουθενά» εννοώ το σάιτ του ΕΣΑΚΕ, όπως θα έπρεπε, καθώς προφανώς… δεν παίζουμε πρωτάθλημα, άρα δεν είναι απαραίτητο. Πάλι καλά που πήραν μπάλες δηλαδή για να παίξουν και δεν έγινε ο 1ος αγώνας αερομπάσκετ στην ιστορία.

Η ΕΡΤ και φέτος ήταν απογοητευτική. Ξανά ήταν σα να προσπαθούσε επίτηδες να πετύχει τη χειρότερη γωνία λήψης σε κάθε φάση και διαγωνισμό. Δεν θέλω καν να αναφερθώ σε μια σύνδεση με τα παλιότερα, ένα βιντεάκι με παλιούς νικητές καρφωμάτων και τριπόντων και προσπάθειές τους, παραλληλισμό των φετινών προσπαθειών με πιο παλιές (όπως την προτελευταία του Χάρις με εκείνη του Τάιρον Νέσμπι ας πούμε). Αυτά μοιάζουν με ανέκδοτο και μόνο να τα σκεφτεί κανείς, πόσο μάλλον να τα απαιτήσει από την ΕΡΤ…

– Όσον αφορά το παιχνίδι, ήταν θεαματικό και καλό (παρότι λίγοι είχαν όρεξη) με τους «αιώνιους» να αποτελούν τα 13/24 των δύο ομάδων. Βέβαια, ο φετινός χωρισμός σε Έλληνες και Ξένους ήταν προφανώς λανθασμένος, αφού θα μπορούσαν κάλλιστα οι δύο ομάδες (ιδίως αν είχαν προνοηθεί οι λίστες από πιο πριν) να χωριστούν σε Πληρωμένους-Απλήρωτους. Μια ομάδα από τους «αιώνιους» και μια… απ’ τους υπόλοιπους.

Αφήστε που αν είχε κάποιος την ιδέα να βάλει χρηματικό έπαθλο στο βραβείο του MVP (2-3.000 ευρώ δηλαδή), θα γινόταν χαμός και το ματς θα είχε απίστευτο πάθος και ένταση (θα «πετούσε» ο Μάρσαλ και κάτι άλλοι), αφού αν προσθέσουμε τους μήνες που είναι απλήρωτοι οι παίκτες που ήταν στον Πύργο πλησιάζουμε τη… δεκαετία χρωστούμενων. Μέχρι και «διαγωνισμός απλήρωτων» θα μπορούσε να γίνει στο φετινό all-star game, με τους παίκτες να σουτάρουν ανάποδα από το κέντρο του γηπέδου με δεμένα μάτια για 10.000 ευρώ (σαν τους διαγωνισμούς φιλάθλων στις προηγμένες χώρες). Ή ακόμη και να πετύχουν οι παίκτες στόχους με την μπάλα για λεφτά, όπως στα λούνα παρκ. Πολλοί θα δοκίμαζαν την τύχη τους γιατί λεφτά από τις ομάδες τους δεν θα δουν…

Βέβαια, αυτά προσπαθήσαμε να τα κρύψουμε (η ΕΡΤ δηλαδή και ο ΕΣΑΚΕ) γιατί η βραδιά ήταν εορταστική, οπότε όλα τα άλλα δεν «κολλάνε». Κανείς δεν θέλει να γιορτάσει και να του θυμίσουν ότι γιορτάζει το χειρότερο πρωτάθλημα από καταβολής ΕΣΑΚΕ. Η ατμόσφαιρα έπρεπε με πάση θυσία να μείνει εορταστική, χαλαρή και «πέρα βρέχει». Τώρα το τι γιόρταζε το all-star game από το φετινό πρωτάθλημα είναι το μόνο που ο ΕΣΑΚΕ δεν θα μπορέσει ποτέ να μας εξηγήσει.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *